Eve Online > Dyskusje ogólne

Tytany w polskich korporacjach .

(1/5) > >>

Miki Jaszczur:
Witam ciepło wszystkich pilotów

Zastanawia mnie ile statków typu TYTAN lata w barwach polskich korporacji. ?

Wyczytałem również że taki Tytan potrzebuje floty wsparcia.  Co wchodzi w skład takiej floty .?

Totalizator:
Jeden (1) Badger żeby mu woził paliwo i fity i w miare mozliwosci nieskonczona liczba frajerów z cyno.

Straszny:
@ Miki - Tytek to statek zadaniowy - najczęsciej robi za rodzaj windy dla floty kiedy stawia bridge pozwalający skakać przez naście układów jednym jumpem. Wtedy nie potrzebuje praktycznie wsparcia bo robi to z POSa, tylko trzeba umiejętnie manewrować żeby nie wyleść z shielda

Jak ktoś ma fantazje to masz doomsday device i zabawe w błyskanie - ale wtedy nie ma mowy o lataniu samemu czy z małą eskortą - pojedyńcze DD przeżywa sporo BSów i praktycznie kazdy heavy dictor , który rozpinając banki zablokuje odlot Tytka, a drugi DD możesz puścic za godzine....  jeśli nie masz dość supportu żeby roztrzelać to co zostało i takluje statek - Tytek zginie, bo z wyjątkiem smartbomb jest praktycznie bezbronny.

aha - w lowsecu nie działa DD.

trzecie zastosowanie to super-dread o mocnym tanku - wsadzić fit z dreada i do niego dodać sporo mocniejszy tank niż dread. Zastosowanie wyjątkowo imo debilne (patrząc na koszty tytek/dread), to nawet gorsze niż używanie MSów jako trochę większych carrierów.

Doom:
Obecnie Tytana, albo dwa (?) mają jedynie chłopaki z Bufu. Czasem mówi się że C0ven buduje / zbiera kasę żeby kupić sobie swojego. Ktoś tez kiedyś coś przebąkiwał że Husaria mogłaby się w miarę szybko dorobić takiego potwora. Do tego dolicz kilku graczy którzy jeśli się uprą (czytaj znajdą dostawcę, bo kasę mają) wsadzą swojego meina / alta w prywatną jednostkę tego typu.
(to traktuj jako dywagacje człowieka który czytał / słyszał trochę więcej niż ty, a wiedzą praktyczną w tytanach jest ci równy :P ) Odnośnie floty wsparcia to tak jak Bruce pisał cyno stawiacze, logistyka i eskorta, najlepiej liczna i wredna albo taki tytek szybko zmieni się czyjś KM :P

Edit: Scary mnie ubiegł, ale widzę że trochę mojej teoretycznej wiedzy się jednak pokrywa z prawdą...

myst1q:

--- Cytat: Scaryman w Kwiecień 21, 2009, 14:02:51 ---@ Miki - Tytek to statek zadaniowy - najczęsciej robi za rodzaj windy dla floty kiedy stawia bridge pozwalający skakać przez naście układów jednym jumpem.

--- Koniec cytatu ---

klamiesz. tytak uzywa sie po to, by flota -a- siedziala pod posem przez godzine, bo po by tytany przeciwnika mogly latwo zrzucic 3DD.

bufu ma dwa, na 100% piecze trzeciego, i mozliwe, ze robia juz maja ciasto na czwartego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej