Eve Online > PVE

[PVE]Abbadon L4 Bloodriders/Sansha

<< < (4/13) > >>

Zgudi:
Chciałbym odśnieżyć temat (:P) i nawiązać do fitów, które zamieszczone są w topicu.

--- Cytuj ---[Abaddon, Abaddon: PvE lvl 4 Low Skill]
Large Armor Repairer II
Armor EM Hardener II
Armor EM Hardener II
Armor Thermic Hardener II
Armor Thermic Hardener II
Heat Sink II

Cap Recharger II
Cap Recharger II
Cap Recharger II
100MN Afterburner II

Mega Modulated Energy Beam I, Imperial Navy Multifrequency L

Capacitor Control Circuit I
Capacitor Control Circuit I
Ancillary Current Router I

Hammerhead II x5

--- Koniec cytatu ---

W tych fitach jest niemożliwie dużo cap rechargerów, które zabierają mnóstwo wolnych slotów. Może zamiast tego użyć Large Capacitor Booster + Cap Booster 800. Jak widać cap w abaddonie jest tragiczny.
Ponadto czy baddon dla postaci grającej 3-4 miesiące nie byłby zbyt wczesną inwestycją i czy będzie lepszy od zwykłego apocalipse, którym latam obecnie? Gdyż z niektórymi misjami l4 mam spore problemy, tzn. robię je godzinami.

SokoleOko:
Apoc będzie lepszy, bo w PvE kluczem do sukcesu jest zasięg. Abaddon bez pulsów T2 i Scorchy zasięgu po prostu nie ma.

W tym ficie masz też za dużo hardów - Abaddon ma bonus do resów, wiec 2-3 hardy powinny wystarczyć, a w "uwolnione" sloty pakuj heat-sinki.

Doom:
Wszystkie tier 3 bs to sa maszyny nie dla noobów tylko dla charów które mają duuuużoo sp (i najlepiej all 5 pod dany statek).
Wymiana cap rechargera na cap booster jest zabawna ale na dłuższą metę upierdliwa, a czasami śmiertelna w skutkach jak sie w złum momencie baterie skończą. ten statek niestety bardzo dużo prądu pali samymi dzialami, więc w przypadku bateri nie mówimy tu o odpaleniu raz na jakis czas bo akurt naprawiara musi jeździć non stop, tylko o zuzywaniu ich zeby wogle działa strzelały na za niskich skilach

Stary Pierdola:
W zasadzie wszystko moi przedmówcy powiedzieli (Sokole Oko i Doom) , dodam , ze sam na początku latałem Abaddonem na ''Mega Modulated Energy Beam I'' męka nie z tej ziemi , dps był znośny tylko na Navy MF ale zasięg tragiczny dopiero na Pulsach T2 ożywając Scorchy zaczęła się zabawa (miałem TC na miejscu twojego afterburnera) tylko ze Scorche się topią jak masło i trzeba często zmieniać na nowe.
Moja rada: Lataj Apocalypse i rób skille pod Pladina , znajdź kogoś w podobnej do Twojej sytuacji i róbcie misje razem zawsze będzie to więcej isk/hours niż robienie samemu ''tzn. robię je godzinami''.

Zgudi:

--- Cytuj ---roblem z capem na Abaddonie rozwiązałem bateryjką w med slocie i dodatkową puchą w cargo hold, w której mieściły się dodatkowe 2 wkłady
--- Koniec cytatu ---
To jest coś takiego? bardzo by się przydała ta "pucha"

--- Cytuj ---dodam , ze sam na początku latałem Abaddonem na ''Mega Modulated Energy Beam I'' męka nie z tej ziemi , dps był znośny tylko na Navy MF ale zasięg tragiczny dopiero na Pulsach T2 ożywając Scorchy zaczęła się zabawa
--- Koniec cytatu ---
niedługo będą t2. Tak więc jaki fit proponujecie na pulsy t2 i scorche do abaddona, i czy lepiej się sprawdzi od apoca? Ponadto te wyżej fity podane przez nexa na pewno nie są cap stable nawet na all5, moze w międzyczasie dali jakiegoś nerfa

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej