Eve Online > Gank Night PL
Gank Night - Polish version
Okropniak:
--- Cytat: SokoleOko w Luty 26, 2010, 09:43:40 ---ale Arbitratory (TD) i Bellicose'y (TP) są już marne.
--- Koniec cytatu ---
A nie zgodzę się :),
Nie zgodzę i basta - bo wprawdzie vs rakiety TD to marne rozwiązanie, ale każdy inny "działkowiec"? 2x Tracking Disruptor na zasięg i każdy nie-sniper ma przechlapane, 3x - i każdy sniper nie wie co z sobą począć.
TP - jak coś ci się świeci jak choinka to dps wchodzi aż miło, nie każdy to docenia, ale przyrost DPS o 30% jest standardem przy odpowiednim naświetleniu celu.
Może to trywialny przykład ale z ciekawości założyłem na ravena dronki z TP - raven na torpach i kosił raty aż miło, ale po oświetleniu celu to co się działo to była jakaś masakra - niby nic, a jednak :)
--- Cytat: Auenarel w Luty 26, 2010, 10:24:04 ---bierzmy deski:) jak jzu ktos wspomnial sa tanie wiec nowi gracze beda mogli bez stresow poleciec:) deski max zasieg i dps, i mozna orac wszystko co sie nawinie:)
--- Koniec cytatu ---
Tia - zasięg i dps u młodych, jak masz t1 działka to ani jednego ani drugiego na deskach nie uświadczysz (wiem co mówię bo mam t1 guny).
Co do samych desek - też deski deskom nie równe - zrobić coś sensownego na innej desce niż matarska to już kombinatoryka stosowana.
Osobiście t1 cruzy mi się bardziej podobają - sam lubie Celestis ale Vexor też nie gardzę, choć nie trzymam jak większość 2 zestawów dronek DPS a 1xDPS i 1xEWAR - i często są to weby :), w końcu było nie było - jakoś się biedny gallente musi doczołgać na odległość strzału, a jaka ona jest każdy chyba wie.
SokoleOko:
--- Cytat: Okropniak w Luty 26, 2010, 11:21:38 ---A nie zgodzę się :),
Nie zgodzę i basta
--- Koniec cytatu ---
Mówiłem o tym konkretnie gangu. TD są zbędne, bo cele będą zdampowane/zjammowane, czyli w ogóle bez możliwości locka. Z kolei TP cruiserom specjalnie nie pomoże, bo mały shit zostanie zeżarty przez drony, a cruisery doskonale trafiają w inne cruisery i większe shipy. W dodatku TP się stackują, więc więcej niż 3 na primary i tak nie ma sensu.
Czyli - zamiast TD/TP lepiej mieć więcej DPS-u. Baaa... całą flotkę można zrobić na 50 km optimala i jesteście po prostu nietykalni.
Okropniak:
--- Cytat: SokoleOko w Luty 26, 2010, 11:25:15 ---Mówiłem o tym konkretnie gangu. TD są zbędne, bo cele będą zdampowane/zjammowane, czyli w ogóle bez możliwości locka. Z kolei TP cruiserom specjalnie nie pomoże, bo mały shit zostanie zeżarty przez drony, a cruisery doskonale trafiają w inne cruisery i większe shipy. W dodatku TP się stackują, więc więcej niż 3 na primary i tak nie ma sensu.
Czyli - zamiast TD/TP lepiej mieć więcej DPS-u. Baaa... całą flotkę można zrobić na 50 km optimala i jesteście po prostu nietykalni.
--- Koniec cytatu ---
No dobra - to odszczekuję - ale i tak nie miałbym nic przeciwko TD będąc w Vexor który musi się doczłapać na bardzo, bardzo, bardzo bliski zasięg - TD na tracking speed i mogę sobie brykać w optimalu (czyli 1km :/ ) dookoła celu.
Dampenery też się stackują i nie dasz rady zdjąć nikomu zasięgu do zera.
Jakby kto chciał celestis brać pamiętać proszę że jeden sensor booster być tam powinien :), tak żeby mieć na tyle zasięgu by w przypadku jakiś sprytnych zealot na 100km założyć im to i owo i patrzeć jak się męczą i kombinują co się stało :)
Doom:
--- Cytat: SokoleOko w Luty 26, 2010, 11:25:15 ---Mówiłem o tym konkretnie gangu. TD są zbędne, bo cele będą zdampowane/zjammowane, czyli w ogóle bez możliwości locka. Z kolei TP cruiserom specjalnie nie pomoże, bo mały shit zostanie zeżarty przez drony, a cruisery doskonale trafiają w inne cruisery i większe shipy. W dodatku TP się stackują, więc więcej niż 3 na primary i tak nie ma sensu.
--- Koniec cytatu ---
Jak trafimy na sredni gang to właśnie wtedy dodatkowy ewar w postaci td sie przyda:
- jamy dampy w rakiety i primary na nie
- td na działka w celu opuźnienia
I gdzie ty masz kurde drony w sensownej liczbie na t1 dps cruzach? Jeden vexxor chyba cos znaczy w temacie, tylko co to ja tyle razy słyszałem w tematach czemu galente są be? blaster nie sięga drony nie zdazą dolecieć?
Morbius:
można by się określić czy to ma być spina żeby pokazać głównie nowym graczom jak wygląda pew pew większej grupie, czy comedy roam dla jaj
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej