Śmietnisko > Off Topic
Śmieszne rzeczy
FITTIpalti:
--- Cytat: [VIDE] Herezja w Grudnia 14, 2015, 15:23:37 ---Glass myślałem, że jak każdy rozsądny polak w miarę młody wiekiem wiesz, że pieniądze przekazywane do ZUS na emerytury to pieniądze wirtualne. Bez wartości bo nigdy ich nie dostaniesz z powrotem. Zanim będziesz miał odpowiedni wiek na pójście na emeryturę to ZUS będzie jedynie w niechlubnej pamięci narodu polskiego.
Co do PO czy PIS czy innego szamba wypełnionego politykami - nie ma znaczenia jak się nazywa ugrupowanie bo w nim zawsze siedzą te same gęby i zawsze dla nich jesteś tym kto ma "słabsze geny"czy "frajerem z państwa teoretycznego".
--- Koniec cytatu ---
Ale czy to znaczy że należy zdelegalizować giełdę bo wszyscy wiemy że goście obracają wyimaginowanymi pieniędzmi ?
[VIDE] Herezja:
"Uderz w stół a nożyce się odezwą". "Nie odwracaj kota ogonem".
Mam dalej wymieniać przysłowia?
W tym problem, że tak Wy jak i ja nie mamy wpływu i nie będziemy mieli (co najważniejsze) na to jak są wydawane pieniądze publiczne. Bo wszelkie składki, podatki lądują daleko poza zasięgiem naszych rąk. W efekcie czego jak idziesz na rozmowę o pracy tak naprawdę w wynagrodzeniu liczy się dla Ciebie to ile dostaniesz netto a nie brutto.
Swoją drogą @FITTIpalti nie troluj a dodaj coś konstruktywnego do dialogu.
FITTIpalti:
Mówię serio w dzisiejszych czasach prawie wszystkie pieniądze na rynku są wirtualne, żaden bank na świecie nie jest wypłacalny więc pisanie że ktoś przelał gdzieś wirtualne pieniądze a potem ich kradzież to nie kradzież jest no nie wiem czym może głupotą ?
Qlko1:
--- Cytat: sztosz w Grudnia 14, 2015, 23:44:45 ---Poczytałem sobie o tym i nic tylko kurwa ręce załamać. Skoro i tak wszystkie składki zusowskie i podatki stają się kapitałem "publicznym" to jaki jest sens w ogóle to rozróżniać, po co udawać, że to nie leci do jednego wora?
--- Koniec cytatu ---
Z OFE pisałem pracę dyplomową. Warto poszperać i poczytać w jaki sposób OFE było wprowadzane w Polsce. Szkolenia zagraniczne i wyjazdy poglądowe dla decydentów finansowane przez Bank Światowy i MFW. Potężne pożyczki na "preferencyjnych" warunkach dane przez wyżej wymienione celem sfinansowania wdrożenia systemu.
--- Cytuj ---Mitchell A. Orenstein, Prywatyzacja emerytur. Transnarodowa kampania na rzecz reformy zabezpieczenia społecznego, (Privatizing pensions: the transnational campaign for social security reform), Wyd. Polskie Towarzystwo Ekonomiczne, Warszawa 2013
--- Koniec cytatu ---
Polecam tą pozycję, są konkretne nazwiska i daty ;)
Filip Bonn:
--- Cytat: [VIDE] Herezja w Grudnia 15, 2015, 07:52:13 ---"Uderz w stół a nożyce się odezwą". "Nie odwracaj kota ogonem".
Mam dalej wymieniać przysłowia?
--- Koniec cytatu ---
Wyjątek potwierdza regułę ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej