Śmietnisko > Off Topic

Śmieszne rzeczy

<< < (354/656) > >>

SokoleOko:
Wklejam lead, żeby został ślad na wypadek, gdy poprawią na stronie Onetu.

--- Cytuj ---Przypomnę, że "Incarnia" miało być rozszerzeniem, które miało wprowadzić do gry avatary i pozwolić na swobodne przemieszczanie się po kosmicznych stacjach oraz okrętach. Najbardziej kontrowersyjnym elementem dodatku, była jednak monetyzacja tytułu, wprowadzająca możliwość zakupu okrętów i broni za pieniądze.
--- Koniec cytatu ---

Nigdy nie pomyślałem, że zacznę tęsknić za tekstami pisanymi przez studentów. Najwyraźniej Onet ich zwolnił i zaczął zatrudniać gimbusów. I to jeszcze z orzeczeniem o niepełnosprawności umysłowej.

Lt Rook:
dlatego ja już dawno zrezygnowałem z czytania bash, pr0n i oglądania demotywatorów, na onecie jest weselej.

Skeer:
Niestety inne portale (w tym lubiana przeze mnie Gazeta.pl) też cierpią na chroniczny zalew "redaktorów z gimnazjum". Mnożące się błędy ortograficzne, typologiczne, interpunkcyjne i co gorsza - merytoryczne, powodują, że czyta się te teksty ze szczękościskiem :/

PS Można by to jeszcze zwalić na internetowe wydanie, że niby papierowe mają korektę i są wyższej jakości. Tyle, że w ostatniej Polityce wypatrzyłem 2 błędy ortograficzne w 2 różnych artykułach, chociaż nie przeczytałem nawet 1/3 tygodnika. Wcześniej wypatrzenie choć literówki graniczyło tam z cudem. Porażające.

EDIT

Niektórych to naprawdę dupa boli, jak widzą C0ven  ;D

SokoleOko:
10 lat temu literówka w tytule newsa w gazecie kosztowała mnie stówkę z pensji redaktora, choć teoretycznie po mnie przepuściła to jeszcze korektorka.

Błędy ortograficzne w internecie jeszcze oblecą. Najgorzej, że jest mnóstwo błędów merytorycznych, przekręconych faktów albo zdarzeń. A już wisienką na torcie są "błędy w sztuce" dziennikarskiej. Parę dni temu Wyborcza opublikowała fotoreportaż z Korei Północnej bez słowa komentarza. Na zdjęciach kraj wyglądał jak Bułgaria, a ludzie byli szczęśliwi - żeby się dowiedzieć jaki był background tego, musiałem szukać odpowiedzi w amerykańskich gazetach :P

FN:
w tym przypadku eksperta od heraldyki musiał zastąpić jego syn ( po zwolnieniu z przedszkola )

http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/670235,bitwa-pod-wiedniem-skandal-z-polskim-godlem-na-ekranie,id,t.html?cookie=1

jeszcze ta głowa skierowana w lewą stronę, bez komentarza..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej