Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Inne

<< < (7/151) > >>

Wilk:
Wiem że angielski to trudny język, ale postaraj się przeczytać ze zrozumieniem, a nie skupiać się na "and"

Ellaine:
Stacje dostały swoje hapeki w czasach kiedy nie było POSów, nie było capitali a szczytem bloba było 100 BSów (które nie miały rigów ani dział T2). Przez chwilę to działało a potem gracze stworzyli wystarczająco duże bloby żeby zajmować stacje w kilka godzin (swojego prime time), co sprowadziło wojny do "station ping pong" co doprowadziło do wprowadzenia mechaniki POSów i zajmowania nimi systemów.
Upgrady stacji dostały swoje hapeki dużo dużo później i są one proporcjonalne do możliwości graczy.

Poza tym one chyba działają tak jak zewnetrzne moduly POSów - relatywnie latwo je wylaczyc (przebic armor i shield) ale zniszczyc zupelnie - ciezko i zmudnie. Ale nie jestem pewien czy tak jest.

Doom:
Chyba tu bedzie najlepiej:

1200 hp
1600 hp
1800 hp

To powyżej to średnie wartości jakie uzyskałem strzelając różnymi odmianami rakiet cruise. Od góry typ Fury, Precysion, Standard. Tylko ja mam dziwne wymagania czy tez dam zadawany przez rakiety jest dziwny jakis? Wszystkie salwy poszły w jeden cel (bs npc) i były wsparte painterem. Cel nie oszukiwał włączając mwd itp tylko grzecznie łykał salwy próbując blasterami przebić mi osłony... Skilowałem t2 cruisy mając nadzieję ze fury wydatnie skrócą mi walkę z bs na l4, a tymczasem nie dość że nie skracają to wręcz odwrotnie i jeszcze generują znacznie wyższe koszty z salwy. Ma ktoś jakiś pomysł odnośnie tego? Jeśli zachodzi tu patent ze speed / sygnatur tankiem to czy ktoś wie jak przeliczyć jak wolny / duży musi być cel żeby fury miały większą skuteczność niż standardy?
Precyzyjne działają nawet lepiej niż miałem nadzieje więc ponad miech skilowania nie ;poszedł tak zupełnie w błoto ale...

NeX:
  To jakiś dziwny wynik. Używam Fury i jest znacząco skuteczniejsze od Standard. Włącz raport o damage i ostrzelaj jakiś stacjonarny obiekt bez resów. Otrzymasz 100% skuteczność DPH określonych rakiet na niebronionym celu. Na aktywnym NPCu może być różnie, ale statystycznie całą ich masę rozwala się szybciej za pomocą Fury. Porównywalnie do zwiększonego DPSa.

Doom:

--- Cytat: NeX w Luty 10, 2009, 20:10:05 ---  To jakiś dziwny wynik. Używam Fury i jest znacząco skuteczniejsze od Standard. Włącz raport o damage i ostrzelaj jakiś stacjonarny obiekt bez resów. Otrzymasz 100% skuteczność DPH określonych rakiet na niebronionym celu. Na aktywnym NPCu może być różnie, ale statystycznie całą ich masę rozwala się szybciej za pomocą Fury. Porównywalnie do zwiększonego DPSa.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---21:02:17 Combat Your group of Paradise Precision Cruise Missile hits Sansha Lookout, doing 2990.2 damage.
21:02:42 Combat Your group of Paradise Cruise Missile hits Sansha Lookout, doing 3450.2 damage.
21:03:08 Combat Your group of Paradise Fury Cruise Missile hits Sansha Lookout, doing 4416.3 damage.
--- Koniec cytatu ---
Tak to wygląda przy strzelaniu w cel który chyba ma 0 resów
Walka wyglądał mniej więcej jak pisałem wcześniej
Pociski t2 używam od wczoraj, kiedy poleciałem gnebic angeli było jeszcze ciekawiej bo fury raz biły machariela za jakieś 2,5k (czyli tak jak się spodziewałem), a raz za 700 i troche :/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej