Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - Handel, market i inne

<< < (16/19) > >>

[HU] Crook Semah:
Aktualnie powoli kończę misje Tourtorialowe, ale już teraz ciągnie mnie do "zabawy" w handel... Mam kilka pytań dotyczących tego aspektu gry. Ile potrzeba funduszy aby handel w grze sprawiał przyjemność i przede wszystkim przynosił jakieś zyski?... Czy jest możliwość kupienia ISK'ow za realne pieniądze? I czy jest być może na forum osoba która byłaby w stanie wytłumaczyć lajkowi podstawy handlu w grze?

Z góry Dziękuję za pomoc!

Doom:

--- Cytat: rubesom w Maj 22, 2014, 20:22:13 ---Ale mam najpierw zlecić normalny transport a potem dać już we flose item exchange, czy jak?
--- Koniec cytatu ---
Bez znaczenia, albo najpierw przekazujesz graty np kontraktem, albowysyłasz kontrakt krierski - tutaj polecam takiego corpa co ma frog w nazwie bodajrze red frog (mają nawet tutorial na swojej stronie jak robić kontrakty) - wpisując jako honorarium koszt wyliczony na podstawie stawek kuriera, albo stawiasz kontrakt z nagrodą jaką Ty uważasz, tyle że jedno to kontrakt na corpa / chara, a drugie publiczne, w obu wpadkach wskazany zastaw nieco wyższy niż wartość towaru aby kurier nie miał głupich pokus

--- Cytuj ---Dostaje taką informacje "You cannot receive as well as give ISK. Choose either "I will pay" or "I will receive".". O co chodzi?

--- Koniec cytatu ---
Jeden albo oba chary są na koncie / kontach trial, takie konta podlegają pewnym ograniczeniom a to jest jedno z nich

--- Cytat: [HU] Crook Semah w Maj 22, 2014, 22:43:52 ---Aktualnie powoli kończę misje Tourtorialowe, ale już teraz ciągnie mnie do "zabawy" w handel... Mam kilka pytań dotyczących tego aspektu gry. Ile potrzeba funduszy aby handel w grze sprawiał przyjemność i przede wszystkim przynosił jakieś zyski?
--- Koniec cytatu ---
zależy co rozumiesz przez jakieś

--- Cytuj ---... Czy jest możliwość kupienia ISK'ow za realne pieniądze?
--- Koniec cytatu ---
Legalnie? tak - kupujesz tc lub plex (tc u ccp lub różnych pośredników, plex legalnie tylko bezpośrednio u ccp) a następnie wykorzystujesz mechanizmy gry aby to spiniężyć za iski, nielegalnie kupujesz na alledrogo czy innym gównianym serwisie tego typu. Uprzedzając kolejne pytanie za pytanie o szczegóły nielegalnego rmt dostaniesz bana tutaj, a w grze jeśli z tego skorzystasz i cie złapią

--- Cytuj --- I czy jest być może na forum osoba która byłaby w stanie wytłumaczyć lajkowi podstawy handlu w grze?

Z góry Dziękuję za pomoc!

--- Koniec cytatu ---
Spekulantów marketowych Ci u nas dostatek, problem w tym że mało kto chce sie dzielić swoimi patentami w tym temacie z obawy przed konkurencją. Z podobnych względów UA też nie ma fakultetu z handlu, przynajmniej nie takiego z prawdziwego zdarzenia

Zakarin:

--- Cytat: Doom w Maj 22, 2014, 23:03:05 ---Jeden albo oba chary są na koncie / kontach trial, takie konta podlegają pewnym ograniczeniom a to jest jedno z nichz

--- Koniec cytatu ---
Akurat w tym przypadku prawdopodobnie najzwyczajniej w swiecie dal w kontrakcie item exchange pieniadze w obu okienkach, a to jest przez eve nielubiane na tyle ze nie da zrobic kontraktu takiego - albo dostajesz kase albo ja dajesz :P

rubesom:
To kiedy dam item exchange, to co oznacza pole pay i receive? Czym w praktyce się to różni? W które pole mam wpisać iski i na co one zostaną przeznaczone/ przekazane? I czym się różni item exchange od "Courier"?

@EDIT: Nie mam triala a ciągle dostaje komunikat "You cannot receive as well as give ISK. Choose either "I will pay" or "I will receive".".
W pole pay podaje np. 100k isk a w pole receive 1M isk...

Doom:
pay to ze odbiorca kontraktu płaci iski które Ty dostaniesz, reciw to iski które zejdą z Twojego waleta i wejdą na walet gościa który weźmie kontrakt jako dodatek do gratów na nim.
Generalnie pole recive wypełniasz jak spłacasz komuś dług, wystawiasz kontrakt na np kuriera, albo WTB (wotn to bay - chcę kupić)
No i z tego co piszesz wynika że  Zakarin miał racje, nie wczytałem sie w komunikat jaki zacytowałeś.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej