Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - Handel, market i inne
Ganiles:
--- Cytat: Ranshe w Wrzesień 16, 2010, 20:22:28 ---Do kontraktów nie jest ci potrzebne bycie na owej stacji - chyba że masz np. popsute drony w dronebayu, albo uszkodzone coś, bo uszkodzonych nie wystawisz jako sell.
Do sell orderów zależnie od skilla, max ten sam region.
--- Koniec cytatu ---
Jako uzupełnienie:
Kontrakty działają nieco inaczej niż sell/buy ordery na markecie
Wystawianie
- Kontrakt można wystawić na dowolnej stacji w dowolnym regionie (przedmioty nie mogą być uszkodzone, notorycznie w przypadku okrętów kontrakty nie przechodzą przez nadpsute szkła, przedmioty nie muszą byc zapakowane)
Odbiór/licytacja
- W przypadku kontraktu "private" kontrakt można odebrac z dowolnego miejsca w dowolnym regionie (nie sprawdzalem WH, ale pewnie też)
- W przypadku kontraktów "public" aby licytować/kupić trzeba być w tym samym regionie
[VIDE] Herezja:
--- Cytat: Ganiles w Wrzesień 16, 2010, 21:16:56 ---
Wystawianie
- Kontrakt można wystawić na dowolnej stacji w dowolnym regionie (przedmioty nie mogą być uszkodzone, notorycznie w przypadku okrętów kontrakty nie przechodzą przez nadpsute szkła, przedmioty nie muszą byc zapakowane)
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe kiedy w końcu to naprawią (o ile uda się coś takiego zrobić - taki swoisty wyjątek).
rubesom:
Chce przewieść statki (i inne rzeczy z jita do np. Floseswin), mam jedną postać w Floseswin a jedną w jita, jak to zrobić?
1. Kupuje postacią co mam w jita robię transport do Floseswin i potem jakoś na tą drugą postać co jest we Floseswin?
2. I jak wyceniać przewóz, w tym przypadku to jakieś 18 skoków (np. 10 kondorów do przewiezienia)?
3. O co chodzi z polem Collateral - Jak kurier spadnie to kto mi oddaje te pieniądze które tam wpisze, ten kurier? Czy jak to działa?
Jabolex:
--- Cytat: rubesom w Maj 22, 2014, 19:48:53 ---Chce przewieść statki (i inne rzeczy z jita do np. Floseswin), mam jedną postać w Floseswin a jedną w jita, jak to zrobić?
1. Kupuje postacią co mam w jita robię transport do Floseswin i potem jakoś na tą drugą postać co jest we Floseswin?
2. I jak wyceniać przewóz, w tym przypadku to jakieś 18 skoków (np. 10 kondorów do przewiezienia)?
3. O co chodzi z polem Collateral - Jak kurier spadnie to kto mi oddaje te pieniądze które tam wpisze, ten kurier? Czy jak to działa?
--- Koniec cytatu ---
1. kontraktem - item exchange.
2. zwykle cena jest za 1m3 objętości ładunku.
3. kurier biorąc kontrakt wpłaca zastaw, jak towaru nie dowiezie zastaw jest wypłacany nadawcy.
rubesom:
--- Cytat: Jabolex w Maj 22, 2014, 20:06:49 ---1. kontraktem - item exchange.
2. zwykle cena jest za 1m3 objętości ładunku.
3. kurier biorąc kontrakt wpłaca zastaw, jak towaru nie dowiezie zastaw jest wypłacany nadawcy.
--- Koniec cytatu ---
Ale mam najpierw zlecić normalny transport a potem dać już we flose item exchange, czy jak?
Dostaje taką informacje "You cannot receive as well as give ISK. Choose either "I will pay" or "I will receive".". O co chodzi?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej