Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - PvP, czyli problemy z innymi graczami
Straszny:
--- Cytat: cortey w Maj 01, 2009, 18:52:42 ---Ja mam pytanie. Co Waszym zdaniem nadaje się bardziej na kilku (kilkunastu) osobowe roamki po low sec? Do wyboru mam dwa caldarskie cruisery. Moa z blasterami lub Caracal z heavy assault missile. Aktualnie posiadam minimalnie lepiej wyskilowane missile niż gunnery, ale różnica nie jest zbyt duża. Byłbym wdzięczny za radę.
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
caracal ale z heavy missille a nie z HAM. HAM ssie zasięgiem a Ty masz wolny statek i nie za duże doswiadczenie - wiec lepiej zebyś miał cos co moze zadaje teoretycznie mniej dps-a ale za to zadaje go na dużo większy dystans.
cortey:
Dziękuję za rady i pozwolę sobie jeszcze jedno pytanie zadać podobnej treści. Tym razem powiedzmy, że chciałbym polatać solo. Myślę o Assault Frigate (chyba dobry wybór?). I znowu, missile czy blastery? Latając solo chyba lepszym wyborem będą blastery ponieważ i tak, muszę podlecieć blisko aby zneutralizować warpa prawda? Nie mam doświadczenia, więc mogę się mylić, dlatego też docenię każdą poradę :) Dziękuje.
Ps. A może AF to zły wybór na solo?
Ezachiel:
--- Cytat: cortey w Maj 02, 2009, 19:21:35 ---Dziękuję za rady i pozwolę sobie jeszcze jedno pytanie zadać podobnej treści. Tym razem powiedzmy, że chciałbym polatać solo. Myślę o Assault Frigate (chyba dobry wybór?). I znowu, missile czy blastery? Latając solo chyba lepszym wyborem będą blastery ponieważ i tak, muszę podlecieć blisko aby zneutralizować warpa prawda? Nie mam doświadczenia, więc mogę się mylić, dlatego też docenię każdą poradę :) Dziękuje.
Ps. A może AF to zły wybór na solo?
--- Koniec cytatu ---
Ja bym rozpoczoł od Fregaty. Zawsze to mniejsza strata :)
A AF-y jak najbardziej do solo.
cortey:
Mam jeszcze jedno pytanie, aktualnie robię sobie L4 misje Ravenem, teraz mając już jako takie źródło zarobków chciałbym skupić się na PVP. Teraz pytanie, czy warto porzucić missiles i bawić się w PVP (małe oraz duże floty, solo raczej nie) przy pomocy statków Caldari używając hybird turrets? Chciałbym się na tym skupić, latać we flotach Feroxem, Rokhem, Harią oraz innymi statkami Caldari skierowanymi na gunnery. Czy można, czy warto? Generalnie, czy warto porzucić missile na rzecz gunnery grając Caldari? Dodam, że inne rasy mnie nie bardzo interesują i wolałbym abyście doradzili mi mając na uwadze tylko Caldari. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam.
Cortey
Doom:
Moje zdanie o hybrydach jest takie że to dno jeśli o turety idzie (dlatego skiluję matarów do pvp), jesli chcesz pozostać przy caldari do walk, to może raczej damage robiony statkiem traktuj jako drugorzędny a bardziej skup się na supportowaniu kumpli? W tej dziedzinie akurat potrafimy narozrabiać ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej