Eve Online > Total Noob Questions
TNQ - PvP, czyli problemy z innymi graczami
R@F:
Niewiem jak jest z kolegami we flocie, ale jak jakies 2 tygodnie temu robiłem misje na fofach to bydlęta strzelały czasem też w budynki.
NeX:
Od zawsze strzelają w budynki dlatego nie ma sensu ich odpalać w pobliżu jakiegoś bunkra, tyle, że aktualnie budynków z agro jest niewiele - większość zamieniono na ozdobniki, a parę lat temu po wejściu na misje, lub plexa wszystko było RED i FoFy waliły po każdym ramiaku i windzie zamiast w coś co do nas strzela. Nie trafiają jednak (poza bugami) naszych dron i kolegów we flocie. Ewentualnie można sprawdzić sytuacje konfliktowe typu "minus" w jednym gangu z nami itp.
sc0rp:
Wczoraj postanowilem sprawdzic sobie mojego rapiera solo polecialem do 0.0. Zlapalem przeciwnika na bramie, zaczynam go mordowac, wchodze mu na strukture, banan sie pojawia na moich ustach a on...
....wywala drony ecm, dostaje jamma, przzeciwnik odlatuje i teraz moje pytanie czy moglem go jakos zatrzymac inaczej niz probowac bumpowac?
SokoleOko:
Przede wszystkim, jak tylko widzisz drony ECM (o ile sam nie jammujesz gościa, bo drony wtedy na Ciebie ruszą i sam możesz dostać jamm), to puszczasz na nie własne i/lub strzelasz do nich.
I tak, bumpowanie może pomóc, bo sensowny pilot wywalając drony ECM (w celu zwiania, ofc), trzyma align i spamuje "warp", żeby prysnąć jak tylko cykl wejdzie.
sc0rp:
dzieki za odpowiedz. tzn ze zrobilem wszystko co moglem (bo od razu rzucilem siatke, drony i dziala na jego drony) aby go zatrzymac poprostu za malo doswiadczenia w bumpowaniu ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej