Eve Online > Total Noob Questions

TNQ - rasy i tworzenie postaci

<< < (12/41) > >>

johnnybravo15:
Witam,
nie chciałem zakładać nowego topica więc zapytam tutaj.
Ile mniej więcej czasu (miesięcy?) zajmie potencjalnemu, nowemu graczowi osiągnięcie w eve dobrego, ostatecznie W MIARĘ statusu?
Ja grałem do tej pory tylko w wowa, udało mi sie szybko znaleźć dobrą gildię i tam to zajeło mi 3-4 miesiące. Jak to wygląda na eve?

Kolejne pytanie odnośnie strat wynikających ze zniszczenia statku, który posiadamy. Czytałem, że niektórzy tracą nawet dorobek kilku ostatnich miesięcy. Czy rzeczywiście tak to wygląda i czy da się tego uniknąć?
Bo jednak to troche nie fajnie stracić 120 godzin poświęconych grze :> (które i tak są stracone :P)

Pozdrawiam,
Brzydal

Doom:

--- Cytuj ---Witam,
nie chciałem zakładać nowego topica więc zapytam tutaj.
Ile mniej więcej czasu (miesięcy?) zajmie potencjalnemu, nowemu graczowi osiągnięcie w eve dobrego, ostatecznie W MIARĘ statusu?
--- Koniec cytatu ---
Zależy co przez to rozumiesz. Jeśli np przynależność do jakiejś elitarnej korporacji / sojusz to patrz na warunki rekrutacji. PRZYKŁAD (to nie caps look, tylko podkreślenie dla flame / spamo gennych elementów forum będących w opozycji do sił reprezentowanych przez wymienioną korporację) Bufu mają opinię dobrych pvp, są częścią GBC, a przyjmują postacie o poziomie 10 czy 15 milonów SP ukierunkowanych na PvP (mniej więcej 9-12 miesięczna postać) i z zasobami finansowymi o określonym poziomie.... (jak masz te SP i łeb na karku to raczej warunek finansowy w tym czasie również już raczej spełniasz)

--- Cytuj ---Kolejne pytanie odnośnie strat wynikających ze zniszczenia statku, który posiadamy. Czytałem, że niektórzy tracą nawet dorobek kilku ostatnich miesięcy.
--- Koniec cytatu ---
Bywają takie sytuacje

--- Cytuj ---Czy rzeczywiście tak to wygląda i czy da się tego uniknąć?
--- Koniec cytatu ---
100% bezpiecznego sposobu nie ma, ale dość wydatnie daje się ryzyko minimalizować...

--- Cytuj ---Bo jednak to troche nie fajnie stracić 120 godzin poświęconych grze
--- Koniec cytatu ---
Przy założeniu że nie jesteś nolifem to mniej więcej miesięczny czas gry... tak do końca tego nie stracisz bo skile które w tym czasie zapuścisz zostaną, podobnie jak doświadczenie, a jeśli masz jakieś rezerwy to odrobisz to raczej szybko ;)

johnnybravo15:
W takm razie tracimy tylko (czy moze az :P) statek? Reszta elementów zostaje nietknięta?
No szczerze to ja jestem wstanie poświęcić naprawdę spooooro czasu na granie :P
Mam chęć zagrać, ale boję się własnie tego minimalnego czasu jaki trzeba poświęcić na taki w miarę konkretny rozwój, jak tu właśnie kolega napisał, nawet rok.
Przez ten czas będe miał coś ciekawego do roboty? Przygniata mnie świadomoś, że starzy wyjadacze mają nade mną 3 lata przewagi w rozwoju postaci :P
Oni, że tak powiem, mają już dawno w garzaż Bugatti, a ja dopiero zbieram na malucha :>
Znowu przykład z wowa. Tam, zeby w ogóle zaczącć grać trzeba osiągnąć maxymalny lvl, w przeciwnym wypadku nie dostaniemy się do ciekawych instancji itp itd etc nkwd. W eve jest coś w tym stylu? Poprzeczka poniżej której raczej nic się nie zrobi i do niczego nikomu nie przyda?

Doom:
Nie, jak statek idzie w diabły to co z elementów z ładowni i na nim zamontowanych ocaleje jest generowane losowo. Jeśli nie była to sytuacja że rozwalili i Ciebie i kumpli, a taka ze jesteś jedną z ofiar ale generalnie twoi kumple trzymali pole i odgonili / wyrznęli agresorów to to co przetrwało masz szansę odzyskać.
Przez minimalizowanie ryzyka mam na myśli np przerzut dobra capitalem zamiast tłuc się z tym  przez ileś skoków po 00 i low, albo zlecenie przewozu gościowi który się w tym specjalizuje i jest w stanie zapłacić kaucję z paczkę itp, ewentualnie zaprzyjaźnieni piraci którzy posieją taki terror w okolicy ze przelecisz spokojnie bo kto żyw będzie uciekał na stacje / ss i pod clock jak tylko na lokalu się pojawią ;)

Goomich:

--- Cytat: johnnybravo15 w Kwiecień 13, 2009, 23:04:07 ---Mam chęć zagrać, ale boję się własnie tego minimalnego czasu jaki trzeba poświęcić na taki w miarę konkretny rozwój, jak tu właśnie kolega napisał, nawet rok.
Przez ten czas będe miał coś ciekawego do roboty? Przygniata mnie świadomoś, że starzy wyjadacze mają nade mną 3 lata przewagi w rozwoju postaci :P

--- Koniec cytatu ---

Ależ nie. 3 lata przewagi, to mają nad Tobą takie nooby jak ja. Wyjadacze mają nade mną 3 lata przewagi. :)

--- Cytat: johnnybravo15 w Kwiecień 13, 2009, 23:04:07 ---Oni, że tak powiem, mają już dawno w garzaż Bugatti, a ja dopiero zbieram na malucha :>
--- Koniec cytatu ---

Eve to, gra, w której zamiast jednego Bugatti, lepiej mieć w garażu 15 Opli.

--- Cytat: johnnybravo15 w Kwiecień 13, 2009, 23:04:07 ---Znowu przykład z wowa. Tam, zeby w ogóle zaczącć grać trzeba osiągnąć maxymalny lvl, w przeciwnym wypadku nie dostaniemy się do ciekawych instancji itp itd etc nkwd. W eve jest coś w tym stylu? Poprzeczka poniżej której raczej nic się nie zrobi i do niczego nikomu nie przyda?

--- Koniec cytatu ---

Nie. I tak.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej