Eve Online > Dyskusje ogólne
Stealth bombers
lorgius:
Też nie rozumiem tej obsesji na punkcie nerfienia caldari. Co forum wszyscy z jednej strony twierdzą jacy caldari są źli do pvp a z drugiej płaczą a to że ecm trzeba osłabić ( bo przecież procentowa szansa na zadziałanie to za mało w przeciwieństwie do takirgo s.dampingu który działa zawsze), a to że dps trzeba zmniejszyć (wszak wiadomo iż caldari mają najlepszy dps w grze i nikt nie chce zadawać dmg od razu tylko każdy woli poczekać te kilka kilkadziesiąt sekund aby podelektować się lotem pocisku) i najlepiej wogule znerfić im tank (bo przecież to tank nie dps wygrywa walkę a shield tank jak wszyscy wiedzą najlepszy jest do pvp). Jakoś ci dzielni piloci którzy tak opluwali caldari zawsze potrzebują coś im jeszcze znerfić. Szkoda że CCP tak chętnie wpisuje się w ten nurt. Już teraz każdy FC niechętnie patrzy na caldari we flocie chyba że na ewar. Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości oto prosty test: 4 pilotów każdy innej rasy wsiadło do najtańszego z ich bs'ów - który bedzie primary?? ;)
Oftop mi się zrobił :)
Żeby nie było wiem że caldari to nie pierwsza liga pvp ale ma swoją niszę którą wykorzystuje.
Co do sb to faktycznie mogły by móc worpować w clocku. Przydała by im się jakaś fajna kombinacja taktyczna bo na razie to są tylko tanim wsparciem. Parę razy latałem w sb flotach i były to bardzo ciekawe doświadczenie prawie tak samo jak flotty niszczycieli do hsec ranów jeszcze z czasów gdy się walczyło w emp. war ;D Może CCP przestani wkrótce nerfić a zacznie w końcu balansować rasy.
Ellaine:
Ogniste dyskusje o nerfieniu i o tym co lepsze to dowód na to że balansują :) Gdyby nie balansowali to dyskusji by nie było, po prostu w poradnikach dla noobów byłoby "lataj Gallente" a wszyscy pozostali byliby traktowani jak idioci.
Po latach absolutnej dominacji Ravena zbliżają się do jakiej takiej równowagi w Pve tymczasem. A w pvp używane są przecież statki wszystkich ras, choć można mówić że jakaś rasa dominuje jakąś klasę okrętu albo w jakiejś klasie niedomaga.
Goomich:
--- Cytat: Albi w Luty 03, 2009, 16:08:05 --- A w pvp używane są przecież statki wszystkich ras, choć można mówić że jakaś rasa dominuje
--- Koniec cytatu ---
http://kb.coven.pl/?a=kill_detail&kll_id=32390
StellarSheep:
Nie orientuje sie co sie dzieje w eve bo od dluzszego czasu nie gram. Ale swojego czasu pamietam jak znerfowali minmatarskie bsy ( tempesta bo typhoon i tak ssal wtedy pale ) i zrobili z projectile fajne zabytki. Trwalo to poltora roku prawie kiedy CCP w koncu stwierdzilo ze ma dosc tempestow latajacyc z laserami !!! i railami!!!! Tak tak lataly wlasnie z takimi bronmi bo byly i tak milion razy lepsze od projectile. Lasery wtedy byly srednie, raile calkiem fajne natomiast raveny rzadzily w pvp i generalnie cruisle missle. CCP niestety ma tendencje do uwalania ( nie wiem jak teraz to wyglada poprostu z doswiadczenia to mowie ) konkretnych broni i statkow tylko po to zeby ewentualnie z czasem stwierdzic ze chyba przedobrzyli.
Ezachiel:
Nie wiem kiedy to było że Raveny były optimal w PvP, jak sięgam pamięcią zawsze mówiono o Caldari i Ravenach że "ssą pałe" ...
Od poczatku nerfią rase Caldari ... statki Caldari tankujące na MED slotach nie mogą używać wiekszości zabawek EW bo mają zajęte sloty ... no i dochodzą do tego takie "potworki" jak emp ammo gdzie ammo zadaje 3 rodzaje dmg - kinetic, emp i explo ... gdzie zdecydowana wiekszość "działek" jest ograniczona do 2 typów ... nie mówiąc o tym że praktycznie tylko minamtarskie działka jadą w mikkie minmatarskie okrety ze wzgledu na wysokie resisty dodadne w statkach tech II ... dopiero niedawno lekko znerfiono sensor dampery,weby przy nerfie ECM Caldari majacym już ze 3 lata ...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej