Eve Online > Wsparcie techniczne
Killboard
Xarthias:
Battleclinic synchronizuje się ze znanymi (sobie) killboardami. Z tego co czytałem, to także griefwatcha (prawie) całego zasysają, bo mają jakąś tam umowę z nimi.
Raan Kern:
--- Cytat: Voulture w Listopad 22, 2008, 16:37:14 ---... Jak dla mnie CCP mogloby zorbic jeden wielki killboard na ktory trafialy y wszystkie kille wszystkich z eve, bez zadnych mozliwosci ukrywania danych i maili, bez ukrywania systemow i takich tam. Pelny podglad ;>
--- Koniec cytatu ---
Brzmi jak idea "TOP SCORE" z gier lat 90'tych...
Moim zdaniem, jest to nieakceptowalne w takiej formie.
Fakt, że CCP mogłoby wypuścić własny wypracowany standard KB, oparty na API, dostępny dla każdego za free, ingame, itd. (bo KB funkcjonują tak czy inaczej, więc lepiej to wesprzeć, niż udawać, że nie istnieje), ale tylko jako narzędzie informujące samego zainteresowanego (player / corp / alliance) o jego killach / lossach i dające MOŻLIWOŚĆ pokazania publicznie tego, czego sam zainteresowany sobie życzy.
PS
Spróbuj znaleźć KB US Army albo RAFu :P
Voulture:
Nie chodzi o top score, bardziej myslaem tutaj o polityce i wielkich wojnach. Mozliwosc pzresledzenia strat z walk miedzy sojuszami itd.
Raan Kern:
--- Cytat: Voulture w Listopad 22, 2008, 18:27:10 ---Nie chodzi o top score, bardziej myslaem tutaj o polityce i wielkich wojnach. Mozliwosc pzresledzenia strat z walk miedzy sojuszami itd.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie przeciwny jestem temu, aby powstał jeden ogólny KB na który będą trafiać absolutnie wszystki K/L i który będzie NIEPODLEGAJĄCYM MANIPULACJI, rzetelnym źródłem dokładnych informacji na temat K/L każdej jednostki.
Poza tym, jeśli wszystko będzie na tym jednym, jedynym słusznym i prawdziwym KB, to ceny shipów i itemów będą 'ustandaryzowane', więc będzie można precyzyjnie ocenić wartość strat / zadanych szkód danej jednostki co do ISKa.
Siłą rzeczy powstanie ranking charów / korpów / sojuszy wyrażony w ISKach unicestwionych przeciwnikowi, ISKach straconych, stosunku strat/szkód, itd..
W przypadku takiej globalnej standaryzacji, wartości ISKów na tym KB będzie można zamienić na przysłowiowe (i używane już teraz na różnych KB) punkty.
Powstanie fajna tablica z nazwami charów / korpów / sojuszy ich zdobytymi punktami i aktualnym miejscem w rankingu.
Prawie jak piłkarska liga.
Idź Pan w chuj :P
Greyer:
Szczególnie, że czasem podczas takich walk jakieś KMy zawsze zaginą, albo też czasami niektóre ally zapominają wkleić lossa MSa, czy innych capitali żeby wstydu sobie nie robić.
Albo też gdzieniegdzie nie ma w ogóle lossów, jakby ally/corpy nic tylko same kille robili nic nigdy nie tracąc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej