Śmietnisko > Off Topic
Dolar $
Yogos:
weekly bump
Gdzie się podziały pieniądze z planu paulsona ?
http://biznes.onet.pl/0,1885822,wiadomosci.html
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
DaBlades:
--- Cytat: Yogos w Grudzień 23, 2008, 09:34:39 ---
Gdzie się podziały pieniądze z planu paulsona ?
--- Koniec cytatu ---
no wiesz... kilka szkoleń, kilka spotkań integracyjnych >:D
btw banki zaczynają obniżać wymagania kredytowe, chyba zrobili budżet na przyszły rok i wyszło im, że bez wysokomarżowych produktów (kredyt gotówkowy np) się nie zapina. :2funny: >:D :angel:
znów zaczyna się walka o tort, niestety/stety nadzur "wyprodukował" Rekomendację T, która nie pozwoli temu tortowi zbyt szybko rosnąć poprzez zwiększenie kosztów obsługi kredytów dla gospodarstw domowych. Na razie trwają konsultacje z bankami więc zobaczymy
Yogos:
No w Gliwicach jak tak sobie popatrzyłem to niektóre oddziały banków które były pewnie franczyzną sie zwijają,
Ciekawe co ludzie zrobią jak sobie uświadomią że nagle z głównej ulicy zniknęło 80% oddziałów ???
misao:
--- Cytat: Yogos w Grudzień 17, 2008, 10:41:51 ---FED obniżył stopy procentowe i teraz są one 0.25%.
W skrócie mówiąc można pożyczać kase bez procentów.
Tym samym FEDowi kończą się możliwości manewru na stopach procentowych.
Czas na mniej konwencjonalne posunięcia.
--- Koniec cytatu ---
na temat
DaBlades:
--- Cytat: Yogos w Grudzień 23, 2008, 10:16:51 ---No w Gliwicach jak tak sobie popatrzyłem to niektóre oddziały banków które były pewnie franczyzną sie zwijają,
Ciekawe co ludzie zrobią jak sobie uświadomią że nagle z głównej ulicy zniknęło 80% oddziałów ???
--- Koniec cytatu ---
To nie tak. Banki (przynajmniej te o których wiem trochę więcej) zawsze reaowały i dalej reagują zbyt późno i zbyt nerwowo. Te oddziały franchyzowe się zwijają ponieważ wiele banków obcięło poziom sprzedaży dla sieci zewnętrznych więc te nie mają się z czego wyżywić. Oczywiście jest to najprostrze i niby najbardziej oczywiste rozwiązanie. Moim zdaniem naiwne, ponieważ sieci zewnętrzne działają czysto na koszcie zmiennym (zrobią kredyt = dostają kasę = bank ma koszt) co oznacza, iż jest to niezwykle elastyczna sieć (choć oczywiście cechuje się wyższą szkodowością). Sieć własna (oddziały) natomiast to głównie koszty stałe: czynsz, wynagrodzenia, ochrona, inne pierdoły. Jest sprzedaż jest dobrze, nie ma sprzedaży jest problem.
Ale nieważne.
Jestem pewien, iż w miejscu zamykanych powstaną nowe, a ich właściciele będą pamiętać które banki ich wy.... a które nie. Także zmieni się troszeczkę rozkład sił. A jak patrzyłem ostatnio na ilość placówek bankowych w różnych miastach to i tak jest ich wcholere...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej