Śmietnisko > Off Topic
Dolar $
Yogos:
Bump.
Realizuje się cały czas scenariusz deflacyjny.
Z ciekawostek to 3 miesięczne obligacje skarobwe usa osiągnęły ujemną stope zwrotu z tego co rozumiem to dlatego że ludzie chcą mieć dolary ale nie ufają bankom więc zmieniają depozyty gwarantowane przez banki na gwarantowane przez państwo. Tak czy siak ludzie ufają $ (na razie )
Wczoraj też w senacie przepadł bailout dla wielkiej 3 z Detroid co oznacza że najprawdopodobniej GM się przekręci co oznacza że jak syndyk zacznie opychać autka GM w cenie resoraków dobije to resztę koncernów co oznacza że przemysł samochodowy upadnie co oznacza gwałtowny wzrost bezrobocia (w tej chwili ponoć niecałe 600k ludzi jest ) Według niektórych szacunków wokół GM,Forda i Chryslera miało robote niecałe 2 mln ludzi :o
* Yogos zajadając popcorn obserwuje dzisiejsze featursy na DJ
edit
aha. już są maksymalnie na minusie i więcej nie zejdą eh.
MightyBaz:
nie padnie, tylko zostanie przejety przez innego gracza...
Gregorius:
Wolność dla tanich dolarów i tanich aut z US&A :D (chyba, że Ssang Yong to kupi ... blee)
Ja w sumie jestem spokojny, dopóki Chińczyki nie ruszą "weksli" :D
marcoos:
Na marginesie tego co się dzieje w kręgach finansjery, która jest pochodną tego co dzieje się w świecie polityki, bardzo dobrą analizę (imho) przedstawiono w:
http://www.rp.pl/artykul/2,232608.html
w skrócie - na "zgliszczach" obecnego systemu próbuje się zbudować "nową, socjalistyczną krainę mlekiem i miodem płynącą". Historia kołem się toczy i uczy nas jak to się skończy... :(
Yogos:
FED obniżył stopy procentowe i teraz są one 0.25%.
W skrócie mówiąc można pożyczać kase bez procentów.
Tym samym FEDowi kończą się możliwości manewru na stopach procentowych.
Czas na mniej konwencjonalne posunięcia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej