Eve Online > Dyskusje ogólne
TYTAN w PL community ?
Ellaine:
No do bramkowania frachtów nie trzeba z drugiej strony takiej mega floty, można to robić przy POSie.
Venzon 2003:
--- Cytat: Voulture w Październik 07, 2008, 18:10:30 ---Co za idiotyczny watek ::)
Bez obrazy - ale ani bufu ani husaria ani coven nie osiadaja nawet w przyvlizeniu floty potrzebnej do wsparcia tytana. Nawet jako ktos z pl community bedzie go mial, to nie bedzie go mogl uzywac. No chyba, ze idea jest taka, by tytan nalezacy do polakow byl wykorzystywany jedynie przez zupelnie nie zwiazanych sojusznikow, tylko na ich rozkazy. To tak jakby kto inny tym tytanem wladal.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem czy to jest aluzja do BUFU i GBC ale imho w tej chwili tylko AAA i GBC sa powerblokami, w ktorych mozna bez wiekszego stresu uzywac tytanow. Inne powerbloki sa albo za male albo panuje tam zbyt duzy burdel (przyklad NC).
Wszystko, tak jak napisaliscie wczesniej, rozbija sie o support i o doswiadczonych fc
Obiektywnie patrzac na sprawe tylko BUFU ma mozliwosc uzywania supercapitali w sposob do jakiego zostaly zaprojektowane bo tylko GBC zapewnia doswiadczonych fc, profesjonalna organizacje, bloba supportu i ofensywna polityke.
Edit: jeszcze jeden powod dlaczego BUFU na warunki do zabawy tytanami - siec JB w delve/querious/perios basis oraz duza ilosc systemow z cyno jammerami zapewniaja duze bezpieczenstwo. Tereny GBC sa takze malo osiagalne dla wrogiej floty capitali - szczegolnie period basis.
Yogos:
E no.
W ofensywie.
W wojnie defensywnej CVA pod własnymi jammerami myśle że spokojnie może też użyać tytana.
PL też mają jaja i umiejętności żeby wrzucić tytana gdy będą mieli przygotowany backup carierowy do pompowania w razie draki.
W ataku to imo:
AAA
BoB.
TRI używa tytanów. Czy rzeczywiście mają liczby żeby pokryć go i w ataku no to nie wiem. Troche mało ludzi tak z 50-70 więcej w gangach i będzie dobrze.
Goonsi/tcf też używają ale pod własnymi jammerami często. W ataku Goonsi sami są za cięcy w uszach żeby wystartiować bezpiecznie. Z tcf jak mają 3-4 tytany zalogowane i zwartego FC a nie bajzel jak zwykle to myśle że mogą spróbować.
Nie wiem do końca jak z solarami/xxx jest. Ruscy potrafią w te gre grać i to całkiem nieźle. Flotki też po 200-250 pokazywali. Myśle że oni potrafią użyć w ataku tytana.
I to tyle.
Reszta się nie liczy. Największy wstyd dla NC które ma liczby ma możliwości i poprostu są nieudolni.
Venzon 2003:
Yogos:
uzywanie tytanow w defensywie w cyno jammed systemach to jest zupelnie inna bajka niz uzywanie ich w ofensywie
generalnie kazdy kto ma sova, posy, cyno generatory, JB i cyno jammery moze sie bawic tytanami bez wiekszego stresu broniac swojego terenu (hotdropy, DD itp)
jesli chodzi o ofensywne wykorzystanie tytana to imho nie ma bezpieczniejszego powerblocku od GBC. Na drugim miejscu stawiam AAA. Dalej to juz bez roznicy bo ani PL ani TRI ani KIASHO nie wystawia bloba supportu wiekszego niz 150 osob.
NC moga wystawic ile chca - i tak zgina :D
O ruskach z dronkowa nic nie wiem ale liczebnie na pewno nie masakruja.
Yogos:
No a po co Bazowi tytan jak nie do obrony.
Chyba że CVA zminiło filozofie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej