Eve Online > Dyskusje ogólne

Koniec nanofaq ?

<< < (11/52) > >>

MKoll:

--- Cytat: Xarthias w Lipiec 26, 2008, 13:10:43 ---Teraz "nikt" nimi nie lata, bo trzeba trochę pomyśleć przy ich wykorzystaniu i nie są już takie uber. To źle? Przed nerfem były płacze, że są za dobre, teraz że za słabe? Zdecydujcie się :)

--- Koniec cytatu ---

Wiesz Xart, może to oznacza, że po prostu BYŁY za dobre, ale nerf był ZA OSTRY i teraz są ZA SŁABE. Możliwe, prawda? :)

Problem z dampami w owym czasie w dużej mierze polegał na tym, że były za dobre na każdym shipie. Ja osobiście wcale bym się nie obraził, gdyby bonus Gallente reconów równoważył je porównywalnie do tego, co bonus Caldari robi z ECM.

Ellaine:
Jak byłem mały, też wierzyłem w nieśmiertelność nano. Trochę polatałem, uczestniczyłem w zabiciu paru nano statków i z praktyki wyszło że nie są takie nie do zdarcia i nie rozwalają gry tak jak mogłoby się zdawać człowiekowi z małym doświadczeniem w roamach.

Nie zmienia to faktu że oprócz siedzenia w stacji lub w cloaku cały czas, nie ma mocniejszego sposobu na maksymalną przeżywalność niż nano. Żeby to cholerstwo zabić trzeba szybszego i lepszego nano albo całych misternych kombinacji statków i fitów. No i fajnie, teraz kiedy sam mam jakiś skromny nanostatek i wiem to wszystko, nie ma problemu. Zapewne jednak pozostaje to problemem dla stad ludzi którzy z okazji faction warfare postanowli spróbować pvp, kupili za radą na kanałach FW - niedrogie statki które można potracić aż się nauczysz. I okazało się że pvp polega na byciu zgniatanym bez szans odwetu przez nano gangi. Jeśli tym ludziom powiesz "wyskilujcie sobie hugginy albo falcony + cepy" albo "też sobie wyskilujcie zajebiste nano i pokopujcie sobie zestawy po pare miliardów z implantami" albo "jesteście nooby wracajcie kopac veldspar" to pojda grac w WoWa i CCP straci kase.

Loc0:

--- Cytat: Kay-kun w Lipiec 26, 2008, 13:29:57 --- Zaloze sie ze prawie cale Pandemic Legion wyje i placze w swoich postach z powodu tego nerfa. :)

--- Koniec cytatu ---
Gheh whinowac bede ludzie, ktorzy lataja inaczej niz blobem rr bsow/ snipow czy inym blobem - dziwi cie to? "30man drake gang welcome" i wsio w temacie.
@Xarth Oam M dobrze ci objasnil kwestie nerfa gejente reconow. Btw kiedy ostatnio probowales pvp ktoryms z nich, ze piszesz mi o mysleniu w ich wykorzystaniu?
Co do nerfa speeda to vaga i tak juz dostala po dupie jak zmniejszono jej sile sensorow (lock time) i bodajze zabrano bonus do trackingu (czyli w sporej ilosci przypadkow koniec z perm mwd). Jestem za uwaleniem speeda vagasowi bo jest za szybki ale ... jesli ktos sie boi wkladac do crowa polycarbow (a najczesciej jakichkolwiek rigow )i mowi, vaga jest uber nie wiem jak mozna ja staclowac to nie zapominajmy ze ta vaga ma prawie zawsze poly. Co do dronek to mam nadzieje ze tylko wyskilowane smalle bede w stanie podgonic vage bo zgarnianie od ogrow bedzie naprawde ciekawym przezyciem :D. Nerf webow SUXX/ scrambl wylaczajacy mwd ROTFL - i co podjedzie mi jakis maly pizdziec na 10-12 km jak ma overheata po czym jego koledzy w cruzach t1 z fitem t1 dokoncza dziela (podobnie jak kiedys idea skryptu webujaco/ scramblujacego - dobrze ze nie przeszlo). Podsumowujac wedle moich preferencji: nie tykac webow/ scrambli bo to smiech - mamy juz BEZUZYTECZNE recony - gallente, recony - nadajace sie tylko do roamow i solo - ammar i uber recony do flot i roamow - caldari. Lipa bedzie jak dostaniemy 2 rasy bezuzytecznych reconow (choc gdyby nerf weba mial polegac na specjalizacji czyli matarskie recony mialy by normalne bonusy to w sumie ok - taki balans jest zachowany dla caldari i amarr). Nerf speeda ok ale crusie, ktore maja mi zadawac dmg niech bede od goscia, ktory zainwestowal w missile a nie byle noba w raciarce.
ISK = win to jest tak naturalne i funkcjonujace w kazdym srodowisku ze szkoda komentowac twojego zdziwienia tym faktem. - ja bym tu tylko dopisal isk+skill.

Kay-kun:

--- Cytat: Zakrecony Termos w Lipiec 26, 2008, 13:54:54 ---(...)pojawiał się tam dosyć długo dopóki ktoś nie wpadł na pomysł aby użyć do jego zwebowania EW frejek ( malutka sygnatura idealnie wykorzystana )(...)
--- Koniec cytatu ---

Nie znam sprawy, ale najprawdopodniej nie chodzilo o sygnature EAS >_>

--- Cytat: Zakrecony Termos --- Jeszcze BTW CCP nie łamie schematów ono zmienia reguły gry tam gdzie ich zmiana wnosi jak najmniej
--- Koniec cytatu ---

Alez CCP tak zmienia reguly gry ze ludzie chca odejsc! I w ogole koniec swiata.

--- Cytuj ---Od razu nie, to nie stanie się standardem z dnia na dzień ale stanie się i co wtedy kolejna zmiana?  :2funny: Następnym razem nerf gallente? po roku nie bedzie czego nerfować (...)
--- Koniec cytatu ---

Ojej, straszne.

--- Cytuj ---Nie wiem co zrobi twój kolega z korpa, w sumie nie interesuje mnie to a żeby nie było to latam Caldarii zmiany dotnkną mojego drugiego chara ale wyskiluje sobie na nim dreda może matkę i wszystko będzie ok.
--- Koniec cytatu ---

Jak cie nie interesuje i nie wiesz o co chodzi to dlaczego to napisales?

--- Cytuj ---Kay-kun tak właśnie ta gra miała wyglądać: Oto macie świat bawcie się w nim, wydzielimy jakieś miejsce dla tych którzy nie czują się pewnie na takim dzikim zachodzie ........ I na tym chyba polega idea takich massive multiplayer gier. Więc chyba jednak ty pomyliłeś grę :2funny:
--- Koniec cytatu ---

Faktycznie tak miala wygladac. Bawcie sie w nim a potem wam tylko cos zabronimy. :)
np: http://www.youtube.com/watch?v=BnjK5EVsIfI

termos:
Kay-kun twój post coś wnosi do dyskusji? Jeśli ktoś uzna ze nie proszę o wycięcie albo do kolejnego flejma

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej