Eve Online > Dyskusje ogólne
Koniec nanofaq ?
termos:
Jeśli chcesz zmian możesz zrównać carriera z szuttlem ale możesz też wprowadzić nowy statek, moduł itd.
A takie podejście CCP ma też na celu jeszcze jedno, może w ten sposób chcą wymusić na nas nałogowych już pewnie graczach założenie nowych kont i skilowanie kolejnych ras w końcu nigdy nie wiadomo co będzie zmienione w następnym patchu, więc lepiej być przygotowanym. Większość niedzielnych graczy odpala EVkę i skacze na misje tam wali do setek czerwonych krzyżyków do tego w zupełności wystarczy caldarii, więc zostawiamy nie ruszone. Na świecie pojawia sie coraz więcej nano ( szczególnie matarskiego stuffu ) to dajmy im po dupie, dla równowagi.
Xarthias to że narzekamy a później cichniemy znaczy tylko tyle że przywykneliśmy do zmian, tylko tyle w cale nie oznacze że akceptujemy je.
Bs latający szybciej od cepa byłby dobrym pomysłem gdyby władowane było w niego nieprzyzwoicie duzo kasy, ten świat ma istnieć własnym życiem a nie być kreślonym przez bandę DEVów. Nie płakałem że ani galente ani ammarskie recony są świetne ba odpowiadało mi to więc
--- Cytat: Xarthias w Lipiec 26, 2008, 13:10:43 ---Przed nerfem były płacze, że są za dobre, teraz że za słabe? Zdecydujcie się :)
--- Koniec cytatu ---
jest uogólnieniem które nie powinno tu się znaleźc bo jest bezwartościowe
Jest dokładnie tak jak pisze Loc0 to że większość osób nie radzi sobie, nie znaczy że takich rozwiązań ma nie być
Xarthias:
Nie ma statków bezwartościowych. Są tylko ludzie, którzy ich nie potrafią użyć.
Łotewer, wspomnicie moje słowa.
Happy whine :2funny:
A o równaniu ISKI=iwin to już nie wspomnę, gdzie możesz je wsadzić. Ta gra i tak jest zbyt schematyczna, i najbardziej was boli, jak ccp te schematy łamie i zmusza do kombinowania. Chcesz schematyczności i pograj w warcaby. Tam ci nikt nic nie nerfnie :2funny:
Kay-kun:
Termos: Nie trzeba az tak radykalnie zmieniac gry aby pokazac kto jest dobry. Wystarczy zajzec do tematu komentujacego tego bloga na EVE-O forums. Zaloze sie ze prawie cale Pandemic Legion wyje i placze w swoich postach z powodu tego nerfa. :)
Nastepna rzecz, te fity na forum nie musza od razu oznaczac ze to bedzie juz standard. Ja osobiscie nie spotkalem sie (nie widzialem KM :) ) z osoba, ktora mialaby dobry fit i dobrze latala Minmatarskim EAS. Juz nie mowiac o jego niskim uzyciu.
I ten wkolko powtarzany argument o kosztownosci "fitu". Jest to ryzyko ktory kazdy podejmuje. Skoro te zmiany sa takie druzgocace, to ciekawe co zrobi moj kolega z corpa, ktory lata tym fajnym CNR? Albo drugi, ktory dopiero go zlozyl, dwa dni przed ogloszeniem bloga. :) Nie bede tez wspominal o ludziach, ktorzy lataja/li stabberami i odnosili sukcesy.
Na koniec tylko powiem, ze osoby ktore prorokuja i czytaja w myslach CCP dzialaja mi na nerwy (i nie tylko mnie).
--- Cytat: Zakrecony Termos w Lipiec 26, 2008, 13:18:41 ---Bs latający szybciej od cepa byłby dobrym pomysłem gdyby władowane było w niego nieprzyzwoicie duzo kasy, ten świat ma istnieć własnym życiem a nie być kreślonym przez bandę DEVów.
--- Koniec cytatu ---
Chyba gry pomyliles. Albo nawet typ gier, jesli uwazasz ze to ma istniec wlasnym zyciem. :)
Coldim:
--- Cytat: Xarthias w Lipiec 26, 2008, 13:29:19 ---Nie ma statków bezwartościowych. Są tylko ludzie, którzy ich nie potrafią użyć.
Łotewer, wspomnicie moje słowa.
Happy whine :2funny:
A o równaniu ISKI=iwin to już nie wspomnę, gdzie możesz je wsadzić. Ta gra i tak jest zbyt schematyczna, i najbardziej was boli, jak ccp te schematy łamie i zmusza do kombinowania. Chcesz schematyczności i pograj w warcaby. Tam ci nikt nic nie nerfnie :2funny:
--- Koniec cytatu ---
Wez zejdz z centrali, przestan szkolic narybek i zacznij grac Jak polatasz, nabedziesz choc 1/5 tego ktore maja ludzie, ktorzy "placza" to wtedy sie wypowiadaj co kogo boli... Przeciez widac, ze ty wybitnie nie wiesz jak w praktyce sie sprawdza arazu czy tez falcon.
W tej grze ISK=WIN, odkad w nia gram tak bylo(legalne kupowanie postaci za iski anyone?)
Smieszne jest smianie sie z PL tak na prawde, bo oni akurat cos nowego wprowadzili w zycie jesli chodzi o nanoroamy, tylko trzeba wyleciec z misji zeby sie o tym przekonac...
Nic sie nie zmieni jesli chodzi o sposob roamowania jako taki, dalej beda dominowac medium shipy, falconow bedzie jeszcze wiecej, imba dronek ecm i cloakow tez.
Jesli te zmiany nie zrujnuja calkowicie nanohac'ow to moze nie odejdzie duzo ludzi i faktycznie wiecej starszych graczy zacznie grac. Jednak jesli vagas np ma byc tak wywazony zeby pierwszy lepszy noob go trafial z cruisow jak leci na mwd to sporo ludzi odejdzie. Bo npc'ujacy do tego slaby bs powinien zdechnac w spotkaniu z dobrym pilotem HACa.
P.S
Wiekszosc mitu o niesmiertelnosci nano bierze sie z faktu ze ludzie chca wciskac f1-f8 i tyle, bedac do tego zupelnie niekompetentni(w stylu posylanie na vagasa 5cepow PO KOLEI), a nie z faktu ze ten sposob walki jest niewywazony.
termos:
Nie pisałem ISK=iwin. :knuppel2:
Jeśli ktoś chce mieć uber szipa niech ładuje w niego grube miliony może b :2funny: i tak go może stracić jak nie w walce z jednym to w walce z gangiem. Pamiętam historie takiej straty gdy spadł machariel za grube b w Delve ( zdaje się właśnie ze był to szip PL ), pojawiał się tam dosyć długo dopóki ktoś nie wpadł na pomysł aby użyć do jego zwebowania EW frejek ( malutka sygnatura idealnie wykorzystana ) - możnabyło? Możnabyło. Dlatego zgodzę się z tobą Xarthias
--- Cytat: Xarthias w Lipiec 26, 2008, 13:29:19 ---Nie ma statków bezwartościowych. Są tylko ludzie, którzy ich nie potrafią użyć.
--- Koniec cytatu ---
:2funny:
Warcaby, szachy są zajebiście nieschematyczną grą ale to tak BTW.
Jeszcze BTW CCP nie łamie schematów ono zmienia reguły gry tam gdzie ich zmiana wnosi jak najmniej ( już nie bedę się rozwodził że jeśli jakiekolwiek zmiany powinny byc rozsądnie wprowadzone to np w systemie zdobywania sova czy bardziej zbijania sova przeciwnika tak aby jak najbardziej ominąć pos wars o lagach i setce małych niedomagajek w grze nie wspomnę ). To przypomina troche bezradność polityków którzy pragną usprawiedliwić sens swojego istnienia zmieniając prawa od posiedzenia do posiedzenia debatując nad sprawami nośnymi społecznie ale najmniej od polityków zależnymi.....................
Od razu nie, to nie stanie się standardem z dnia na dzień ale stanie się i co wtedy kolejna zmiana? :2funny: Następnym razem nerf gallente? po roku nie bedzie czego nerfować a ja chcąć przejąć jakiś system nadal będę półgodziny aktywoał moduły po uprzednim dwu godzinnym wskakiwaniu do sytemu wiedząc że zdobędę go i tak za dwa tygodnie codziennej powtórki z rozrywki.
Nie wiem co zrobi twój kolega z korpa, w sumie nie interesuje mnie to a żeby nie było to latam Caldarii zmiany dotnkną mojego drugiego chara ale wyskiluje sobie na nim dreda może matkę i wszystko będzie ok.
Mi też takie osoby ( prorokujące ) działają na nerwy ale nie wiem co to ma do rzeczy.
Kay-kun tak właśnie ta gra miała wyglądać: Oto macie świat bawcie się w nim, wydzielimy jakieś miejsce dla tych którzy nie czują się pewnie na takim dzikim zachodzie ........ I na tym chyba polega idea takich massive multiplayer gier. Więc chyba jednak ty pomyliłeś grę :2funny:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej