Eve Online > Dyskusje ogólne

FW- wrazenia

<< < (6/9) > >>

Mac Dercad:
Polatałem w FW parę dni i żadnych rare itemsów nie spotkałem. Ze statków wrogiej floty NPC lecą tagi i bardzo gówniane moduły w malutkiej ilości, czy z bunkrów coś wypda to nie wiem, bo do żadnego jeszcze nie strzelałem.

partridge:
Drugi sprzedajemy z Klo:
Jaranie od standu 5.0
Extasy 6.0
Koksik od 9.0

Na nocnych Roamach za free rozdajemy Amfe... za free

co za tania prowokacja parcik  :D
panowie, skupcie sie na temacie  :smitten:
Ireul

Zaafiel:
Ostatnie wiesci z frontu Gallente - Caldari to 5 Lotniskowców, zestrzelonych w Tama "one by one" zdaje się, że swoją obecność w tej bitwie zaznaczył Pandemic Legion i Cry Havoc hehe, drugi godny uwagi event to wypad jednego z corpów FDU do...JITA

"Last night, my corporation raided Jita and destroyed 22 ships/pods, including 4 battleships. We lost one from the Navy's response.
We look forward to continue conducting such operations in the near future... good fun had by all.
Good hunting, everyone."

Ponoć jeden z pilotów tej operacji, stwierdził ze smutkiem "A miałem nadzieję, że już nie bede musiał tu latać"

A wracając do tematu, nigdy nie słyszałem, nie spotkałem się, nie czytałem na forum ani kanale milicji o tym ze ktoś zdobył jakieś rare items z npc lub pve związanym z FW.

Voulture:
Jak widzialem wszystkie pufniete carriey nalezaly do Quam Singulari :D Oni na pewno sa w Caldaryjskiej milicie?

poconick2:

--- Cytat: Horax w Czerwiec 26, 2008, 22:13:34 ---Wrazenia basu:

blob or be blobed...

--- Koniec cytatu ---

Wrażenia BASu są inne, bo kutasem u nas jedzie ostatnio ;) Ludkom grać się nie chce/czasu nie maja bo nikt nie zamierza latać 130j żeby zabić npcującego Ravena w 10+ osób i miec 10m frajdy. Przy tym nie drza rece, nie ma adrenaliny, nie ma emocji, zwykle egzekucje, na początku to jest zabawa ale potem nuda, zero wyzwania i poziom trudności Easy.

Wrażenia z FW są takie, że trzeba mieć ludzi do zabawy w FW. Grupy z którymi przyjdzie walczyć to zazwyczaj bloby 20-50 (czasami nawet 100) osób, które czekają w hisecu na gejcie do lovsecu lub poruszające się po głównych systemach regionu np. Caldari leci do Gallente, Gallente ich goni, spotykają się na gejcie i walcza. W sumie w parę godzin oglądałem 3 walki 50 vs 50 na jednym gejcie i w dupie mam osobiście latanie po x jumpow na darmowe carriery czy ch... wie co tam jeszcze. FW ma ZAJEBISTY potencjał, tylko BAS nie ma ludzi, żeby go wykorzystać. Trzeba mieć grupę conajmniej 10 osobową, wystarczą nwet BC i HACe, dobrze zorganizowane poradzą sobie z gangiem 20-30 osobowym, bo tam latają ludzie doświadczeni i totalne lamy. Ogółem poważniejsza zabawa jest tylko poza głównym blobem - w własnej zroganizowanej grupie. Celi jest mnustwo. Np. Caldari shipy stoją na gejcie do lovsecu 23h/dobe i czekaja zeby tylko wskoczyc i cos zabic. Przy minimum 'podpuchy' i bez specjalnych tatkyk/pomyslow mozna bawic sie na calego.

Co do blobow jeszcze to nie sa straszne, bo na 50 statkow duzo jest cruiserow, fregat, bc, malo BSow. Bulka z maslem dla ludzi ktorzy znaja sie na walce.

Generalnie jest to miejsce dla dobrze zorganizowanych grup, które robią co chcą w takich miejsach. Tam można spotkać prawdziwe PvP gdzie trzeba WALCZYĆ/MYŚLEĆ bez zajebistej przewagi a nie GANKOWAĆ w swoich grupach, no chyba że ktoś blobem leci to już znowu Easy mode ;). W blobach też można pobawić się, bo ktoś nimi zazwyczaj dowodzi, przez EVE Voice ludzie się porozumiewają w flocie, ale poziom dowodzenia jest niski. Żałuję bardzo, że nie mam w okół siebie takiej liczby ludzi, aby powalczyć, nawet tych 10... Jest nas góra 3-4 i wyszliśmy z FW póki co, są inne cele ;) Koło systemu TAMA w Gallente Militia latją takie korpy jak ex MC, ex Outbreak, alt korpy RA i inni poważniejsi ludzie. Jest ku temu jakiś powód. Wystarczy spojrzeć ile statków zniszczono w systemie TAMA. Tam bawią się non stop. A jak jesteś piratem to już w ogóle przejebane i zabawa na całego, bo masz 2-3 razy więcej celi.

Podobno Amarrzy dostaja  po dupie od gallente ;) CVA spi? ;)

Sorry za literowki, pisane w pospiechu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej