Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions po raz czwarty
Doom:
Druga opcja to odpalenie karty standingów w charakters sheets. Wśród gości którzy cię lubią będzie ten agent i (co prawda dawno tak nie robiłem) albo możesz sobie ustawić auto do niego, albo przynajmniej dostaniesz nazwę systemu i stację w której urzęduje a wtedy mapa, wyszukiwarka systemów i jedziesz
Goomich:
--- Cytat: griwes w Styczeń 03, 2009, 22:06:48 ---zrobiłem mały błąd i niechcący wywaliłem z addressbooka agenta, który zleca pierwsze 10 misji dla Minmatarów, z tym że na stacji, na której on jest zostawiłem trochę sprzętu :/ a jestem na stacji, gdzie trzeba było dostarczyć chipa z ostatniej z tych 10ciu misji. może mi ktoś poradzić, jak się dostać na tą stację początkową (i najlepiej abym miał możliwość ustawić sobie autopilota do niej).
--- Koniec cytatu ---
Gdzieś w połowie Noecoma masz taki sejf, pod tytułem Assets. Jak sobie w to klikniesz, to ci się otworzy okienko i beda tam pokazane wszystkie twoje rzeczy, we wszystkich stacjach.
Ezachiel:
Noob questions :
1. Thermodynamics
Uzywanie powduje overload na modułach .. pojedyńczo lub dla całego zestawy.
Ponoć mozna stosować tzw heatsinki, moduły offline ktore zbieraja dmg zadawany przez overload.
I moje pytania w związku z tym :
- Czy warto skillować Thermodynamics ?
- Czy warto używać modułów typu Heatsink, i gdzie, np na BS czy na AF też???
- Kiedy warto, w jakich przypadkach konieczne jest przeładowanie ?
Nanite Paste
Ponoć słuzy do naprawy przegrzanych modułów ... ale, i tu moje pytania
- Skille jakie są potrzebne do używania efektywnie
- Jak to się używa, to znaczy kiedy, jak dużo to pomaga itp .. tak lopatologicznie proszę ...
- Jak duzo tego trzeba miec żeby był sens używać nanite paste dla statków małych srednich i bs ??
Doom:
Jeśli chodzi o nanity to o ich użyciu decydujesz w momencie odpalenia dopalania - po pmb masz do wyboru: dopalanie i dopalanie z nanitami
Odnośnie pozostałych dołączam się do pytania bo się zastanawiam nad skilowaniem tego
horax:
--- Cytat: Doom w Styczeń 06, 2009, 13:31:49 ---Jeśli chodzi o nanity to o ich użyciu decydujesz w momencie odpalenia dopalania - po pmb masz do wyboru: dopalanie i dopalanie z nanitami
Odnośnie pozostałych dołączam się do pytania bo się zastanawiam nad skilowaniem tego
--- Koniec cytatu ---
nie, nanite pasta jesgt zuzywana przy naprawie przpalonego (przypalonego) modulu poza stacja. Skill nanite eng. zmniejsza ilosc potrzebnej nanite pasty do naprawy ze wzrostem lvl.
Thermodynamics skill z lvl mozesz dluzej przepalac dany modul - wolniej sie niszczy.
Thermodynamics mozesz wlaczyc tylko na aktywnych modulach - w opisie kazdego modulu jest napisane jak przepalannie wplywa na niego. Wazne jest ze nawet jak przepalasz tylko jeden modul na slocie np. low, pozostale moduly low tez ulegaja stopniowemu niszczeniu w cyklu przepalania :)
--- Cytat: Edmund w Styczeń 06, 2009, 13:28:37 ---
Nanite Paste
Ponoć słuzy do naprawy przegrzanych modułów ... ale, i tu moje pytania
- Skille jakie są potrzebne do używania efektywnie
- Jak to się używa, to znaczy kiedy, jak dużo to pomaga itp .. tak lopatologicznie proszę ...
- Jak duzo tego trzeba miec żeby był sens używać nanite paste dla statków małych srednich i bs ??
--- Koniec cytatu ---
ile pasty - przy nanite eng lvl4 100-200 szt. to ilosc w zasadzie nie do zuzycia
pasty uzywa sie na ss (czy w przeerwie) w systemach gdzie nie ma stacji/nie ma dostepu do stacji. Naprawa w stacji jest zawsze tansza
--- Cytat: Edmund w Styczeń 06, 2009, 13:28:37 ---1. Thermodynamics
Uzywanie powduje overload na modułach .. pojedyńczo lub dla całego zestawy.
Ponoć mozna stosować tzw heatsinki, moduły offline ktore zbieraja dmg zadawany przez overload.
I moje pytania w związku z tym :
- Czy warto skillować Thermodynamics ?
- Czy warto używać modułów typu Heatsink, i gdzie, np na BS czy na AF też???
- Kiedy warto, w jakich przypadkach konieczne jest przeładowanie ?
--- Koniec cytatu ---
tak
tak
zeby zadac wiecej ps/zeby lepiej sie naprawiac/szybciej przeladwywac boostery - w zasadzie zawsze gdy przeciwnik zaczyna miec przewage :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej