Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions po raz czwarty

<< < (67/73) > >>

Dylan:
Dlaczego do zwykłego minera podchodzi mi civilian shield booster ''I'' a do civilian pulse lasera już nie..
Tłumaczy mi to jakimś złym natężeniem mocy 1.0 do 0.7 czy jakoś tak..
Jak to jest z tymi zależnościami.. Powiedzmy że kupie statek, barkę czy cokolwiek, do niego sprzętu który okaże się że  mi nie podpasi i nie będę mógł zamontować..    O skillach wiem ale na co powinienem jeszcze patrzeć.

Goomich:
CPU i Power grid.

Dormio:

--- Cytat: Dylan w Grudzień 31, 2008, 09:34:00 ---Dlaczego do zwykłego minera podchodzi mi civilian shield booster ''I'' a do civilian pulse lasera już nie..
Tłumaczy mi to jakimś złym natężeniem mocy 1.0 do 0.7 czy jakoś tak..
Jak to jest z tymi zależnościami.. Powiedzmy że kupie statek, barkę czy cokolwiek, do niego sprzętu który okaże się że  mi nie podpasi i nie będę mógł zamontować..    O skillach wiem ale na co powinienem jeszcze patrzeć.

--- Koniec cytatu ---
- Power Grid [PG] - przetłumacz to sobie na odpowiedni poziom napięcia i natężenia prundu
- CPU - zapotrzebowanie na moc procesora sterującego (jednostka to tf - tera flops ?)
- slot [high/medium/low/turret/launcher/rigs] - sloty to wolne miejsca do montażu modułów

Turret/launcher mogą być montowane jedynie w highslotach, a w dodatku ilość turret slotów może być większa niż launcher (lub odwrotnie) i niekoniecznie musi to być składowa ilości mniejszej niż ilość high dla sumy turret i launcher (i.e. 4 turret + 3 launcher przy 4 slotach high), rigs sloty służą do tunowania statku i może ich być 3 lub 2 (dla statków T2).

Ogólnie - moduły montowane w sloty high mają największe zapotrzebowanie na PG i CPU i montuje się w nich broń ofensywną (wliczając w to NOSy/neutralizery) oraz kilka innych równie przydatnych w (lub po) walce modułów.
Moduły na med sloty mają średnie wymagania co do PG i nieco mniejsze od high slotowych na CPU, tu montuje się dopalacze (MWD/AB), rozszerzenia i usprawniacze tarcz, moduły do walki elektronicznej oraz kilka innych również wykorzystywanych głównie w walce (i.e. cap boostery, sensor boostery).
Moduły na low sloty mają niewielkie wymagania co do PG i prawie zerowe dla CPU (z drobnymi wyjątkami, ale wciąż są mało wymagające w tym względzie), tu montuje się głównie moduły dla poprawienia parametrów statku jeśli chodzi o szybkość i zwrotność (overdrive/nanofiber/inertia stabilizer), ale również moduły do modyfikacji pancerza i struktury, tylko tu można zamontować moduły wpływające na ilość PG i CPU statku (nie licząc rigsów).

Dylan:
CPU i PG ogarnołem, ale nie do konca jeszcze rozumiem o co chodzi z tymi slotami..
W info przedmiotu / modułu sprawdzę czy jest pod high low itp.
W fitting mam 8 rubryk po 3 gniazda czyli w sumie 24 sloty gdzie jak się domyślam ile ich mam dostępnych zależy od fury jaką posiadam.
Skąd mam wiedzieć który slot jest high medium low turret launcher czy rigs..
Nie za bardzo mogę się odnaleźć w montowaniu modułów, gdzie i co wstawić i dlaczego tu wchodzi a nie tam..

Ezachiel:
Mniej wiecej.
-< Hi slot ( obróc o 90 stopni w prawo )
- medium slot
|  low slot

Te ikonki sa na mudłach.
Jak zadokujsze na stacji i otworzysz ekran fitownaia to z lewej masz drzewko, z prawej informacje jakie sloty sa wolne i na co. Np dla slotów high power moze byc turret, missile bay lub nic, i tak np merlin ma 2 sloty missile i 2 sloty turret, rifter majacy 4 sloty high power ma 3 sloty turret i 2 sloty missile, czyli mozna wsadzic np 3 dzialka jedna wyzutnie lub dwa dzialka i jedna wyzutnie lub 4 moduly innego rodzaju niz turret / missile przeznaczone na hi-sloty, np smart bomby, power neutralizery, cloack itp ...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej