Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions po raz czwarty

<< < (65/73) > >>

Zaafiel:
Ad 1
Raczej się na to nie nastawiaj, szczególnie na początku, po jakims czasie jak masz dobre info o tym co gdzie sie dzieje, mozna troche zarobic na salvagu + oczywiscie czasem na loocie z pvp :) Jak juz trochę poznasz ludzi mozna sie umawiac na nabijanie portfela na wspólnych misjach, ja staram sie wyrobić tradingiem.

Ad 2
tak naprawde sa dwie frakcje, gallente + minnie vs caldari + amarr. Zalezy z kim walczysz tak spada Ci standing, najwiecej zabierają POD kille.

Ad 3
Mozna latac solo, dość często można znalezc samotny wt lub dwa (ale trzeba uważac najczesciej jest to albo "przynęta" ^^ albo ktos z altem w guardianie lub falconie), jak dla mnie najzabawniejsze sa small gangi, szczegolnie jak juz sie pozna troche ludzi i wiadomo z kim warto latac, floty sa czesto malo zorganizowane, poza tym osobiscie ich unikam ze wzgledu na lag, który jak wszyscy wiemy ma najwiecej killsów w EVE.

Ad 4
Chodzi Ci o liczbe pilotów zapisanych czy aktywnych? Zapisanych jest teraz ponad 13k pilotów, z czego prawie 5k to Caldari ^^
Zazwyczaj na kanale Milicji Gallente jest około 150 - 200 pilotów online, aktywnych mniej, najczęściej około 40-50%

Minusy, na razie przychodzi mi do głowy tylko jeden -  brak, czy może raczej utrudniony wstęp w high sec. przeciwnych frakcji, co za tym idzie mnie kupowanie mainem w Jita odpada.

Dylan:
Czy przechodząc z Triala na Prenium muszę tworzyć nową postać /

Sirhan:

--- Cytat: Dylan w Grudzień 28, 2008, 16:14:14 ---Czy przechodząc z Triala na Prenium muszę tworzyć nową postać /

--- Koniec cytatu ---
Nie

Colonel:

--- Cytuj ---Factional Warfare

Czytam o tym i na pierwszy rzut oka wygląda zachęcająco. Jakie w praktyce są minusy?

- da się na tym zarabiać?
- czy związanie się z jednym państwem powoduje, że jestem persona non grata w pozostałych trzech?
- czy  koniecznie trzeba działać w jakimś gangu czy większość ludzi lata solo?
- czy to jest w ogóle popularne?

Będę wdzięczny za podpowiedzi
--- Koniec cytatu ---

-zarobic mozna w oko  :knuppel2:
-persona non grata na pewno bedziesz tam gdzie sa Piraci, oni klepia wszystkich milicjantow
-milicja dziala albo w blobie albo w malych gangach szipow z dupy ktore sa porzywka dla Pirackich gangow  >:D
-bardzo popularne  :knuppel2:

Ellaine:
Możesz zarobić na FW jeśli lubisz zarabiać mało i z bardzo wysokim ryzykiem. Mniemam jednak że jest to jeden z zabawniejszych sposobów w przeciwieństwie do wielu zajęć bezpiecznych, stabilnych i porażająco nudnych. Ale może się mylę.

Jeśli chodzi o piratów, nie przejmuj się deklaracjami Cola. Wcale nie będą polowali na Ciebie bardziej za to że jesteś FW. I tak zabijają wszystko co mogą :)

To prawda że latając po terenach FW jako piraci spotykaliśmy raczej gangi FW :krzeslo: słabej jakości. Podobno to się poprawia z miesiąca na miesiąc.

Jeśli weźmiemy pod uwagę fakt że CCP pomyślało FW jako nową główną arenę pvp, główny konflikt w galaktyce, coś jak horda vs alliance w WoW - to FW jest bardzo mało popularne.
Jeśli porównać FW z pojedyńczm dużym sojuszem, siły FW razem wzięte byłyby zajebiście wielkim sojuszem :)

:smitten:  :smiley6600:  :crazy2: :angel:

Buzie na prośbę córki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej