Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions po raz czwarty

<< < (64/73) > >>

myst1q:

--- Cytat: Greg w Grudzień 21, 2008, 01:16:57 ---Witam, gram od kilku dni i przesiadam sie na destroyera. W co go wyposazyc, i na jakie raty moge isc i gdzie? Bo kopanie powoli mi sie nudzi.

--- Koniec cytatu ---

polecil bym ci lowsec. powinienes dac rade w nim ubic wszystko co sie rusza.
nie. w low secu niejest tak niebezpiecznie jak ci sie wydaje, jesli sie dobrze wybierze.
jak wybrac?
1. sprawdzic ilosc skokow w systemie i ilosc zniszczonych statkoch w ostatnich 24h.
2. odpowiednio dobrac miejsce- zeby niebylo pomiedzy highsecami, zeby do niego nie przylegalo [5j na autopilocie minimum] i by niebylo tez zbyt blisko 0.0.
co do wyboru regionu mozna sie poslyzyc nowa eve centrala-
http://www.bu-fu.org/pticu/centrala/index.php?module=api_KillStats&killsaction=killsregions&npcaction=npcregions

-------------------------------------------------------------

--- Kod: ---Immune to all forms of Electronic Warfare
--- Koniec kodu ---
1. jammowac
2. tracking dumpowac
3. sensor dumpowac
4. scramowac
5. neutralizowac
6. webowac
7. target paintowac

ktore z wyzej wymienionych mozna a ktorych niemozna* uzywac na mothershipach [niebeda przynosily skutku].

@edit: jako, ze nabralem wiecej doswiadczenia z dronkami, to postanowailem przeczytac JESZCZE RAZ artykul xarthiasa o dronkach.
przeczytalem z nim to, iz predkosc dronki jak i przelecona odleglosc wplywa na jej damage alpha.

zakladajac, ze jestem na solo z przeciwnikiem i ginie on tylko od moje ostrzalu, i to, ze posiadam jeden navi comp, i wysylam ogry t2 na odleglosc 100km, to powinny one miec minimalnie 1500% normalnego damage'u [jesli 500% na 30km, to minimalnie 1500% na 100km].

czy poprawnie rozumuje?

mehnlo:

--- Cytat: mystiq w Grudzień 21, 2008, 03:12:17 ---

--- Kod: ---Immune to all forms of Electronic Warfare
--- Koniec kodu ---
1. jammowac
2. tracking dumpowac
3. sensor dumpowac
4. scramowac
5. neutralizowac
6. webowac
7. target paintowac

--- Koniec cytatu ---
ktore z wyzej wymienionych mozna a ktorych niemozna* uzywac na mothershipach [niebeda przynosily skutku].

Do electronic warfare zaliczaja się moduły znajdujące sie w odpowiednim dziale na markecie, [tym który zwodniczo nazywa sie electronic warfare :P ] czyli jeśłi chodzi o te z zastosowaniem ofensywm:

1. ecm
2. tracking disruptors
3. remote sensor dampeners
4.warp jammers/scramblers [nie dotyczy baniek dictorowych oraz warp disruptor field generator'a ze scryptem focused(to czego używają hic'e :P )]
5.stasis webifier
6.target painter

żadnego z nich nie da sie aktywować na celu który jest "immune to all forms of electronic warfare"

--- Cytat: mystiq w Grudzień 21, 2008, 03:12:17 ---@edit: jako, ze nabralem wiecej doswiadczenia z dronkami, to postanowailem przeczytac JESZCZE RAZ artykul xarthiasa o dronkach.
przeczytalem z nim to, iz predkosc dronki jak i przelecona odleglosc wplywa na jej damage alpha.

zakladajac, ze jestem na solo z przeciwnikiem i ginie on tylko od moje ostrzalu, i to, ze posiadam jeden navi comp, i wysylam ogry t2 na odleglosc 100km, to powinny one miec minimalnie 1500% normalnego damage'u [jesli 500% na 30km, to minimalnie 1500% na 100km].

czy poprawnie rozumuje?

--- Koniec cytatu ---

Nie bedą zadawać bezpośrednio więcej dmg tylko poprostu zmnijeszy sie czas jakiego potrzebują na dotarcie do oddalonego celu, wiec szybciej zaczną zadawać mu jakiekolwiek obrażenia.

Skeer:
Kto wypuszcza heavy drony na 100km?  :uglystupid2:

Od tego są sentry, ewentualnie się rewarpuje/podlatuje  :P

Ezachiel:
Przeczytaj jeszcze raz artykuł Xartha, on pisał o DPS nie Alpha czy dmg drony. DPS tyo obrazaenia zadawane w kazdej sekundzie "trwania" walki. Wlicza sie w to czas potrzebny na przelot do celu dronek. Przy dystansie 50 km jest to juz znaczna różnica w czasie w przypadku statku bez i z modulem navigation.   

SokoleOko:
Factional Warfare

Czytam o tym i na pierwszy rzut oka wygląda zachęcająco. Jakie w praktyce są minusy?

- da się na tym zarabiać?
- czy związanie się z jednym państwem powoduje, że jestem persona non grata w pozostałych trzech?
- czy  koniecznie trzeba działać w jakimś gangu czy większość ludzi lata solo?
- czy to jest w ogóle popularne?

Będę wdzięczny za podpowiedzi  :coolsmiley:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej