Eve Online > Market
Standing service's :)
karol66:
--- Cytat: Deaell Portt w Kwiecień 29, 2008, 12:43:46 ---Jeden ma 4+ do federation navy
Drugi nigdy nie robil , zadnej misji.
Poza tym usluga z tego co sie orientowalem kosztuje 15 mln , wiec cena 10 mln i tak mi odpowiada. Wiec, za usluge 20 mln to dla mnie i tak swietna sprawa. Zglosze sie po DT. Pozdrawiam niezwykle serdecznie.
--- Koniec cytatu ---
To ten który ma do federastów standing powinien sie wyrobic z opuszczeniem gildii przed kolejnym dt.
A co do kasy to jak mówiłem - za samego j/c nie bede nic brał :)
--- Cytat: Albi w Kwiecień 29, 2008, 12:44:53 ---O ile można sobie podnieść stand do gallente federation za pomocą szybko robionych COSMOSów?
Ile taka przyjemność kosztuje?
Ile orientacyjnie traci się przy tym standa do Amarr i Caldari?
Chciałbym mieć gdzieś koło +3 do wszystkich imperiów żeby nie musieć używać altów do obniżania podatków za handel :)
Nie wiesz może czy jeśli nie mam żadnego standingu do korporacji X z frakcji Y, to płace podatek handlowy według standingu względem Y czy według standa 0?
--- Koniec cytatu ---
To zależy ile masz w tej chwili frakcji do galente/matar - anyway jeśli pytasz czy da sie na samych cosmosach podnieść frakcję wysoko to odpowiedź brzmi: nie.
Co do kosztów to też nie da sie jednoznacznie odpowiedzieć. Musisz kupic tagi serpentisów (galente) i angels (matar) - na misje 1-4 te tagi kosztują ok 100-200mln.
Potem stukanie samych misji. Jeśli kupujesz itemy wyfarmowane przez kogos innego to koszty rosna astronomicznie (komplet itemów do 1 misji porafi kosztować 80mln), jeśli robisz je sam to poświecasz tylko czas (a nawet zarabiasz bo niektóre misje maja fajne revardy).
Części misji nie da sie zrobić solo na normalnych statkach (a i na T2 jest cięzko... pamiętam taką w której gate przepuszczało chyba max BC a NPC miał najniższy resist 60% i tankował na shieldzie 2000HP, 10 sek, 75% szansy)
Część misji wymaga skili hacking, archeo albo skaningu.
Część wymaga strasznego campowania (np. NPC ma respawn time 5 godzin i campuje spota pare osób bo sprzedają na kontraktach drop do questa za grube dziesiątki mln)
Część (matar) jest w low sec albo wymaga przelotów przez low sec (kurierskie).
Bywaja takie które wymagaja przynajmniej jednej osoby do pomocy (zaakceptowanie questa spawnuje item w kompleksie ale zanim tam dolecisz ktoś go może zapierdolić więć warto mieć kolege stojącego "na spocie").
Ale mimo tych wszystkich niedogoności te misje to naprawdę dobra zabawa. Przynajmniej dla kogoś kto lubi normalne misje - bo jak ktoś ma wstręt do takiego farmingu i chce robic cosmos tylko dla standingów to albo wyda wiele kasy albo straci cierpliwość po paru dniach :)
Co do standingów do amarr i caldari to powiem tak... JESZCZE mogę tam latać ale to tylko zasługa skila dyplomacji :)
Jeśli zależy Ci na standingach do wszystkich imperiów to zrób tylko misje dla SOE (niestety jest ich tylko kilka) - podniosą Ci do galente, interbus i minimalnie matar a obniżą minimalnie caldari/amarr. Potem rób już misje dla Interbus tak żeby wygennerować sobie kilka storyline (podnoszą do imperiów a obniżaja tylko do piratów).
A co do Twojego ostatniego pytanie... co to jest podatek handlowy? ^^
EDIT/P.S.
Jeszcze jedno - może się komus przyda. Jeśli sie robi np. galente misje cosmos albo zwykłe storyline to <8 podnoszą one standingi do alliesów (czyli np. stukająć galente podnosimy sobie tez matar, soe etc).
Ale jeśli któraś z frakcji "sprzymierzonych" ma standing >8 to wtedy już nie rośnie w ten sposób - żeby ją podnieść trzeba robić juz tylko dla niej misje.
Dlatego nie da sie tanio i szybko zrobić max standingów np. dla galente i matar stukając misje np. tylko dla fed navy.
Żeby z obu zebrać te "finalne" revardy na frakcyjne BP's cruisera i pancernika (za standingi 9.6 i 9.9) trzeba je farmować oddzielnie (a podniesienie standingów 8->10 zajmuje (tak na oko) tyle samo czasu co 0->8).
Własnie w ten sposób, cały mój misterny plan dorobienia sie majatku, poszedł w siną dal... :)
Ellaine:
Chodzi o broker fee, zależy toto od standingu z właścicielem stacji.
karol66:
--- Cytat: Albi w Kwiecień 29, 2008, 13:21:45 ---Chodzi o broker fee, zależy toto od standingu z właścicielem stacji.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, ja nie jestem rolnikiem... :)
(joke)
Skorzystaj sobie z tego zestawienia (dolna tabelka)
http://www.newedenlibrary.net/eon/faction_standings.shtml
i wybierz takiego korpa który Ci najlepiej podniesie te standingi. COSMOS'em raczej tego nie zrobisz.
Ja po cosmosie mam standingi do caldari/amarr tak na poziomie ok. -5 (dyplomacja mi to kompensuje tak, że jeszcze mogę tam latać).
Ellaine:
Delikatnie podniosłem standard językowy długiego posta, ideałem byłoby gdyby nie trzeba było tego robić :)
WolfSimon:
--- Cytat: Albi w Kwiecień 29, 2008, 13:21:45 ---Chodzi o broker fee, zależy toto od standingu z właścicielem stacji.
--- Koniec cytatu ---
A do tego nie musisz mieć standingu do konkretnej korporacji, wystarczy do całej frakcji?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej