Eve Online > Dyskusje ogólne

Wielkie bitwy wreszcie możliwe ? + rożne

<< < (3/7) > >>

Ellaine:
Pierwszy i największy problem to moc obliczeniowa samego serwera. Serwer zwyczajnie nie nadąża z obliczeniem wszystkich zdarzeń więc komendy od graczy czekają w długiej kolejce by się wydarzyć - bo nie jest włączenie akcji "scramblować!" kiedy jeszcze nie jest obliczone czy już wybuchłeś czy nie.
Jest to najgorzej skalujący się problem, bo narasta bardziej niż liniowo.

Drugi kryzys to łącze, tak jak pisze Yogos, trzeba przysłać klientowi duże pakiety.

Trzeci kryzys to klient, który jest napisany wciąż badziewnie i przycina się kiedy musi załadować szybko do pamięci 300 obiektów.

tempx6:
Ja mam laga już przy walce, w której uczestniczy kilkanaście osób. Mam dobre łącze, 1.8GHz procek, GF7300 i 1GbRamu. Czy był jakiś topik o optymalizacji Eve pod tym właśnie względem? Mam na myśli wszelakie zmiany w ustawieniach gry i overview aby względnie  zwiększyć wydajność. Jeśli nie, to może ktoś byłby na tyle miły i wypunktował po kolei co i jak ustawić))

Fudo:
No te informacje mnie cieszą- znaczy że CCP nie spoczywa na laurach wraz ze wzrostem popularności gry.... narazie  >:D
Mam pewne obawy, gra nadal jest niszowa ale po Ambulation kto wie ... W każdym razie sądze, że ,,głód" napędza CCP do starania sie, taki blizzard ma środki żeby co rok zmieniać silnik WoWa, ale po co ? 

co do laga i szybkości łącza, przepustowość nie zawsze = jakość gry, ja wlasnie jak gralem mialem łącze okolo 1 mega, czyli całkiem, i film z neta sie sciagal 700 kB a jakże, co nie zmienialo faktu ze PINGA mialem po 500-1000 momentami .

start>uruchom>ping -t eve-online.com       jesli wyniki są niezłe i nadal masz laga to nie wiem o co chodzi, żaden ze mnie specjalista ale cholera wie ile masz routerow/firewallow miedzy serwerem EvE a swoim PC, a na to juz nie masz wływu   :krzeslo:

Ellaine:
eve-online.com to portal www, nie ma (chyba) wiele wspólnego z serwerem gry. Chcesz pingać to pingaj serwer gry po ip, jest to gdzieś zaszyte w kliencie a jak nie to firewall Ci powie jaki port i gdzie Ci klient otwiera.
Tak czy siak naprawdę najgorzej jest z wydajnością obliczeniową serwera i super łącze nic tu nie pomoże.

Fudo:
zgadza sie, ja pokazuje tylko przyklad jak sprawdzić czy łącze jest ,,dziwne" tak jak moje było, ja sprawdzałem na wp.pl i to bylo miarodajne  :coolsmiley:
eve-online.com serwer WWW *chyba* jest na islandii ; jesli ktos zna ip servera gry to niech wklepie ip

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej