Eve Online > Total Noob Questions
Total Noob Questions: Misje
MKoll:
--- Cytat: Xarthias w Kwiecień 08, 2008, 23:50:08 ---Posty dotyczące misji wydzieliłem do osobnego wątku, bo są tu rady na tyle cenne, że szkoda by było, gdyby się zagubiły w natłoku informacji w TNQ 3.
Pytanie z innej mańki, a myślę że sporo misjonarzy chciałoby to wiedzieć.
Czy da się wyskanować misjonarza w deadspace? Po którymś z patchy (rev 2+?) straszne płacze były, że zmniejszono szansę (siłę sygnału) i jest to obecnie prawie niemożliwe. Nie bardzo chce mi się testować, ale może ktoś ma dokładniejsze info i sie podzieli.
--- Koniec cytatu ---
Da się, ostatnio ratowaliśmy kogoś z sojuszu, dwa recony dopadły go w ostatnim pockecie Worlds Collide, więc definitywnie deadspace i na 100% było to w Trinity.
Zaafiel:
--- Cytat: Oam Mkoll w Kwiecień 08, 2008, 23:57:08 ---Da się, ostatnio ratowaliśmy kogoś z sojuszu, dwa recony dopadły go w ostatnim pockecie Worlds Collide, więc definitywnie deadspace i na 100% było to w Trinity.
--- Koniec cytatu ---
Potwierdzam, bo ostatnio zostalem wyskanowany a ze misja byla w low secu...hehe...
Natomiast agresor zapytany o to jak to zrobil, wykręcał się od odpowiedzi, podejrzewam, że nie chcialo mu sie tego tłumaczyć ;)
karol66:
A czy w deadspace w hisec tez przylatuje concord jesli ktos mnie zaatakuje?
ivil:
Dodam jeszcze ze uzywanie dron drastycznie zwieksza szanse na to ze ktos ciebie wyskanuje a to dlatego ze:
1. To zawsze dodatkowe kilka 'szans' na trafienie celu
2. Niski sensor strength z polaczeniu ze stosonkowo duza sygnatura drony lecacej na MWD sprawia ze swieca na skanerach jak mala galaktyka :P Z tego samego powodu na przyklad maraudery sa bardzo latwe do wyskanowania
Poza tym mozna calkiem skutecznie skanowac misjonarzy probami eksploracyjnymi jednak wymaga to pewnych umiejetnosci obslugi directional scannera i czesto duuzej ilosci bookmarkow w systemie.
CONCORD w hisecu przylatuje zawsze i wszedzie (no chyba ze dasz sie oflagowac)
lukeankarde:
Witam
Nie wiedziałem gdzie zamieścić pytanie więc wrzucam tutaj :) Jako że noobem jestem i pewnie jeszcze pobędę :P Mianowicie, po szumnym boost patchu dzieją się dziwności w postaci nie znikających przejrzanych wraków na overview, mimo odznaczenia opcji nie wyświetlania takowych. Szukałem szukałem, i nie znalazłem wyjaśnienia.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej