Eve Online > Dyskusje ogólne

Hybrid Turrets

<< < (7/8) > >>

ArchenTheGreat:

--- Cytat: Za'afiel Fraway w Styczeń 09, 2008, 15:30:39 ---Jak dla mnie to można sobie próbować przekładać znane nam teorie na to co widzimy w EVE ale tak naprawde jesteśmy technologicznymi robaczkami (mówie tu o całej ludzkości ;) i podejrzewam ze to co wiemy nijak ma sie do tego co jeszcze nieodkryte...czasem jedna mała rzecz potrafi wywrócić wszystko do góry nogami ;p z tego co ostatnio mnie zaskoczyło to ot choćby takie nanorurki...

--- Koniec cytatu ---

Choć faktycznie robią wrażenie to dla mnie bardziej interesujące są odkrycia bliższe fundamentom fizyki, zachaczające niemalże o filozofię. Dobrym przykładem jest tester bomb Elitzura-Vaidmana. Urządzenie prawie magiczne choć wynikające z zasad fizyki. Jak można wyczytać z linków pod artykułem zostało też zrealizowane w praktyce.

tempx6:
pozwolę coś skrobnąć :coolsmiley:
kolega Fraway sie bawił stm'em :D .. nadprzewodnictwo w wys temp, jest najpiękniejsze z tego wszystkiego. Szczerze mówiąc to coś rozwali cały przemysł. A co do tych wszystkich innowacji, to trudno jednoznacznie określić na jakim etapie jesteśmy, bo.., właśnie - do kogo lub czego chcemy się porównać?? czyż istnieje jakaś inna logika? :coolsmiley: chętnie posłucham..

Zabijucha:
Z nalazłem taką fajną stronkę o kosmicznych broniach .
http://www.projectrho.com/rocket/rocket3x.html
i tu  więcej o plasma weapon i dlaczego nie powinna działać
http://www.stardestroyer.net/Empire/Essays/PlasmaWeapons.html

Fizykę w EVE tłumaczę sobie tak, że w pierwszych nanosekundach powstania eve uniwersum zaistniały oddmienne warunki, wiec budowa cząsteczek, oddziaływania energii są odmienne niż w naszym wymiarze.  - inaczej tej pokręconej fizyki w Eve nie da sie chyba już racjonalnie wytłumaczyć. :idiot2:

Zaafiel:

--- Cytat: ArchenTheGreat w Styczeń 09, 2008, 15:48:40 ---Choć faktycznie robią wrażenie to dla mnie bardziej interesujące są odkrycia bliższe fundamentom fizyki, zachaczające niemalże o filozofię. Dobrym przykładem jest tester bomb Elitzura-Vaidmana. Urządzenie prawie magiczne choć wynikające z zasad fizyki. Jak można wyczytać z linków pod artykułem zostało też zrealizowane w praktyce.

--- Koniec cytatu ---

IT'S MAGIC ! ;) a tak poważnie najśmieszniejsze jest to, że jako cywilizacja im bardziej się rozwijamy, tym bardziej przypominamy cywilizacje wcześniejsze ;) grupa ludzi buduje coś czego zasadę działania rozumie niewielu, reszta zwyczajnie tego używa, i przyjmuje do wiadomości ze jakoś to działa, tak jak było to na przykład z kalendarzem, zegarami słonecznymi itd...w czasach czystej mechaniki było jakoś tak prościej  niż teraz ;D

--- Cytat: tempx6 w Styczeń 09, 2008, 15:52:02 ---pozwolę coś skrobnąć :coolsmiley:
kolega Fraway sie bawił stm'em :D .. nadprzewodnictwo w wys temp, jest najpiękniejsze z tego wszystkiego. Szczerze mówiąc to coś rozwali cały przemysł. A co do tych wszystkich innowacji, to trudno jednoznacznie określić na jakim etapie jesteśmy, bo.., właśnie - do kogo lub czego chcemy się porównać?? czyż istnieje jakaś inna logika? :coolsmiley: chętnie posłucham..

--- Koniec cytatu ---

nie bawiłem się ;p a odpowiadając na pytanie zacytuje "wiem, że nic nie wiem" i tego będę się trzymał ;)
oczywiście brakuje nam punktu odniesienia, ale jeśli nasza wiedza na temat tego co mamy u siebie (tu na ziemi) jest kompletnie niekompletna, to jakże mała wydaje się w obliczu całego wszechświata...a jeżeli nasza nanorurka może tak namieszać to co mogą zrobic na przykład te wszystkie związki, stopy itp. kryjące się TAM GDZIES ;)) mając to na uwadze, SZACUJĘ, ze etap na którym jesteśmy jest ułamkiem tego co, miejmy nadzieję, przed nami ;)

misao:

--- Cytat: Za'afiel Fraway w Styczeń 09, 2008, 16:44:50 ---IT'S MAGIC ! ;) a tak poważnie najśmieszniejsze jest to, że jako cywilizacja im bardziej się rozwijamy, tym bardziej przypominamy cywilizacje wcześniejsze ;) grupa ludzi buduje coś czego zasadę działania rozumie niewielu, reszta zwyczajnie tego używa, i przyjmuje do wiadomości ze jakoś to działa, tak jak było to na przykład z kalendarzem, zegarami słonecznymi itd...w czasach czystej mechaniki było jakoś tak prościej  niż teraz ;D

--- Koniec cytatu ---

co ciekawe w eve jest inaczej. Jesli chcesz uzywac modulu uzywajacego fizyki gravitonowej (interdiction sphere launchernp) musisz miec sciance na V i odpowiedniego skila. KRotoko owiac dopuki nie wiesz jak dziala nie mozesz uzywac >_>

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej