Eve Online > Dyskusje ogólne

Honor w Eve

<< < (3/7) > >>

Wilk:
Jak latasz solo i myślisz tylko o sobie to pewnie masz rację. Ale we flocie? Ja skuteczność liczę na miarę aliansu i wojny a nie pojedynczego pilota.

Goomich:

--- Cytat: Laira w Grudzień 17, 2007, 12:48:22 ---Co jest miernikiem honoru w EVE?

--- Koniec cytatu ---

Stosunek cargo expanderów do modułów do tanka na dredzie atakującym samotnie matkę w lowseku.  8)

Ezachiel:

--- Cytat: Wilk w Grudzień 17, 2007, 13:13:47 ---Jak latasz solo i myślisz tylko o sobie to pewnie masz rację. Ale we flocie? Ja skuteczność liczę na miarę aliansu i wojny a nie pojedynczego pilota.

--- Koniec cytatu ---
We flocie liczy się K/D ratio, dps i miejsce na KM-e ... prawda? To i tak wypadam z obiegu bo z 4 rakitkami zanim doleca z 30 km do celu to juz tertialy lub quarter target jest primary :D

Wilk:
We flocie liczy się K/D ratio :) DPS nie jest miarą skuteczności. A miejsce na KM zostawmy staciarzon :)

No i nie offtopujmy tak zaciekle :P

NurAbSal:
Jestem świadomy, że w rl "honor" to tylko puste słowo...

Ale...

EVE to gra - gra ma to do siebie, że można w niej robić rzeczy, których się normalnie w rl nie dało zrobić i nie zrobiło... Ten skromny fakt pozwala np CVA na trzymanie naszych ścisłych reguł co do "rules of enagegement" - po prostu sami sobie podnosimy poprzeczkę, robimy to dla własnej satysfakcji i nie oczekujemy, że nasz przeciwnik zrobi to samo....

ALE!

Jeżeli przeciwnik pojawia się u nas w regionie, atakuje nas, naszych sojuszników i naszą infrastrukturę, deklarując jednocześnie że są tutaj "for good, fun, clean fights" a jednocześnie wykorzystują każdego babola w grze aby wygrać to sorki... chyba mamy prawo wskazać naszym wielkim Amarrskim paluchem na to lekkie zakłamanie i wciskanie kitu...
Albo "clean, fun fights" albo nabijanie killboarda za wszelką cenę... bardzo trudno pogodzić te dwa cele...

No ale to było trochę off-topic - w r3 było kilka potyczek dzisiaj rano, straty po obu stronach, Aralis znowu użył swojego archona (kurde... zanim go straci wypadałoby sprzątnąć mu z niego co fajniejsze moduły, a straci napewno...  Aralis traktuje archony tak jak my traktujemy bc i bsy... i traci je w podobnej ilości :D  ).

Czas sie zalogować ponownie zamiast obczajać forum i killboardy....

PS: Sugeruję zakończyć temat "honoru"... Wiem, że sam to zacząłem - byłem wczora lekko wkurzony reakcją TRI na straty w naszym gangu spowodowane ogniem naszego własnego POSa ( 80+ zabitych... nie mogliśmy nawet użyć nie-capitali do nprawy POSów, tak szybko POS rozwalał wszystko co mniejsze...).
Chaciałem również przeprosić ArchenTheGreat za to, że mimowolnie skupiłem swój atak na nim - przepraszam, wzorajszy dzień był dla mnie naprawdę frustrujący, pomimo tego, iż udało nam się obronić POSy...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej