Eve Online > Dyskusje ogólne

Eve Exceptionality - Dlaczego warto wybrać EVE Online?

<< < (7/8) > >>

misao:

--- Cytat: Dormio w Grudzień 19, 2007, 11:40:47 ---Zabawki są... ja np. dostałem swego czasu (już dwukrotnie) misję lvl4 z transportem lalki dla jakiegoś dziecka. Oczywiście owo NPCowe dziecię nie doczekało się lali, bo nie mogłem sobie odmówić zatrzymania sobie jej w kolekcji. Na pewno jednak brakuje misia  ;)

--- Koniec cytatu ---

Ja mam lale. wypadla z jakiegos losia w arzi >_>

Dormio:

--- Cytat: Zakrecony Termos w Grudzień 19, 2007, 12:15:21 ---Jasne że napotykam i w rl-u takich ludzi. I co z tego? Czy to coś zmienia?

W rl-u tacy ludzie czuja jakieś chamulce hamulce lub też kagańce sa im nakładane przez otoczenie ( co ich w jakims stopniu ogranicza w zapędach ) tutaj w grze ludzie czują się anonimowi i bezkarni i z pokornych cieniasów z SGHu wychodzą chatowi pwnuber warriorzy.

--- Koniec cytatu ---
Ano to z tego, że wspomnianego przez Ciebie cieniasa z SGHu możesz spokojnie zbesztać i spóbować kilka razy skillować jeśli Ci mało będzie besztania. Pytanie tylko czy chcesz poświęcić nieodpłatnie swój czas na porządkowanie tego czym w RL zajmuje się (odpłatnie) straż miejska i policja ?
Zauważ, że w EVE też masz narzucane pewne kagańce (np. NBSI), a to czy się do nich stosujesz to wypadkowa Twojego sumienia i chęci przeżycia.

Jak dla mnie EVE tak naprawdę nie wyszło poza etap tworzenia struktur plemiennych (ally), bo rodzinne są całkiem dobrze zorganizowane (jednostki nieprzystosowujące się do zasad korpowych są bardzo szybko i skutecznie eliminowane z szeregów). Do wykształcenia świadomości "narodowej" jest jeszcze daleka droga, a dodatkowo w tym przeszkadza to, że EVE to VR, a nie RL. Tym bardziej, że w zasadzie nie ma potrzeby... świadomość wspólnych interesów jest wystarczającym motywatorem.

Nikt Ci nie przeszkadza być błędnym rycerzem walczącym o poprawną pisownię na czacie, utrzymywanie pewnego poziomu konwersacji itp. Narzekając na to zastanów się co sam możesz zrobić by to powstrzymać ?
Poza tym jeśli EVE jest tak kiepską grą społecznie na jaką ją kreujesz dlaczego nie poszukasz innej ?

Jak dla mnie EOT jeśli chodzi o zachowania ludzi, tych co uważam, że przeginają staram się piętnować jeśli mam okazję, a reszta stanowi dla mnie otoczkę i tło które pomaga wczuć się w odgrywane przeze mnie role.

To ja jestem tym błednym rycerzem in da post!  :D — Soth

Pelias:

--- Cytat: cthsqd w Grudzień 19, 2007, 10:09:39 ---To cukierkowa wersja. Nienawisc do boba bierze sie glownie z jego nieograniczonej arogancji wobec wrogow i sojusznikow. Jesli dolozyc do tego fakt, ze chyba wszystkie zwycieskie kampanie boba dokonane byly zawsze przy wielkiej ilosci sojusznikow, ktorzy pozniej czesto stawali sie celami boba (jak chocby ASCN, bez ktorego pomocy bob nie dalby rady G/IRON na polnocy, slynne oblezenie EC-P8R) to w koncu ilosc ludzi "doswiadczonych" przez boba przekroczyla liczbe tych, ktorzy zafascynowani jego potega robili wszystko zeby zostac jego podnozkami.

Do tego wypadalo by doliczyc pare innych. Swojego czasu glosna byla sprawa zbanowanego ISD'a ktory obserwowal flote boba i nie chcial odleciec gdy FC boba rozkazal (!) mu sie oddalic.

--- Koniec cytatu ---

Arogancja to znak rozpoznawczy BoB, ale okazuja ja tylko wrogom. W koncu otwarcie przyznaja, ze chca podbic cala galaktyke. A glosna sprawa zbanowanego ISD to majestrzyk czarnego PR:

Wszyscy ISD* maja w regulaminie napisane ze moga obserwowac walki tylko za pozwoleniem obu walczacych stron. Wynika to z tego, ze ISD to gracze-ochotnicy i CCP chcialo uniknac wykoprzystania ISD jako super skoutow.
A ten konkretny  ISD nie dosc ze obserwowal bez pytania o zgode, to jeszcze zderzyl sie z jednym dreadnotem BOB wybijajac go z pozycji (dred - 3 najwiekszy i najdrozszy statek w grze).
Dowodztwo BOB kazlo mu sie wynosic, facet radosnie to zignorowal. W tej sytuacji napisali do IAC (dzial spraw wewnetrznych utworzony po pierwszym skandalu) i IAC rozwiazal umowe o wspolpracy z naszym bohaterem. zbanowal. To ze ten facet zlamal pisemne NDA ktore podpisal z CCP i polecial z cala historia do prosto do goonswarm tez sporo o nim mowi.

cthsqd:

--- Cytat: Dormio ---Dziwne. Ja jakoś "przypadkiem" zapewne miałem więcej do czynienia z arogancją członków tak zachwalanych przez Ciebie ally jak ASCN, IRON, czy ostatnio mojego ulubionego TRI. Więcej tak bardzo, że pewnie miałem przywidzenia.

Co Ciekawe na kilkadziesiąt moich kontaktów z członkami BOBa, nigdy nie zostałem potraktowany jak petent.

Być może to kwestia z kim się rozmawia i być może dowództwo BOBa jest aroganckie. Ja jednak w każdym z podanych przeze mnie przypadków rozmawiałem z "szarymi" członkami tych sojuszów, a tu właśnie najdobitniej widać różnicę.
[...]
--- Koniec cytatu ---

A ty widziales co sie dzialo na forach przez ostatnie 3 lata?, wylaczajac moze ostatnie pol roku kiedy to bobki przestaly pisac? BOB od samego poczatku byl gigantyczna machina propagandowa, wciskajac najbardziej absurdalny kit i przekonujac "opinie publiczna" do swoich racji, kiedy im jeszcze byla potrzebna.

To ze sie zna kogos kto jest gdzies nic nie znaczy, liczy sie to co bob robi i mowi oficjalnie, a ilosc tego shitu jest porazajaca.

btw, nie zachwalam ani ASCN, ani Iron, ani TRI

--- Cytat: Pelias ---Arogancja to znak rozpoznawczy BoB, ale okazuja ja tylko wrogom...
--- Koniec cytatu ---
Jeden z wielu idealizmow ktorym kieruja sie wyznawcy boba, dopiero jak zaczna robic nie to co sie bobowi podoba to doznaja olsnienia =] Przykladow w historii bylo mnostwo.

--- Cytuj ---A glosna sprawa zbanowanego ISD to majestrzyk czarnego PR [...]
--- Koniec cytatu ---
ktos klamie, wg niego bumpa nie bylo o ile pamietam

Milosc do boba w wiekszosci byla spowodowana jego potega militarna chociaz nikt tego nie chce przyznac, a ludzie przesciguja w wynajdywaniu pozytywnych cech boba. Teraz, poza starymi wrogami boba, jak grzyby po deszczu wylegaja sie nowiutcy bob-haterzy (bob nagle sie zrobil mniej fajny?). ..i czas najwyzszy =]

misao:
bob bije ruskich wiec jest fajny >_> kazdy kto bija ruskich jest fajny.  ja lubie boba od czasu dronkowa jeszce. Dlugo potym DICE mialo Iona na plus:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej