Eve Online > Dyskusje ogólne

Eve Exceptionality - Dlaczego warto wybrać EVE Online?

(1/8) > >>

Johnny:
Witam wszystkich,

Jestem zainteresowany grą w grę EVE Online, dltego tez postanowiłem umieścić tutaj swój post z paroma pytaniami. Na począku chciałbym nadmienić, że nie jestem jakimś gówniarzem, który nie ma jak spędzać wolny czas, tylko normalnym 28-latkiem, który chciałby pograć w "dojrzałego" MMORPG-a dla poważniejszych ludzi. Stąd zasięgnąłem języka, że warto się zainteresować EVE Online. Mam już trochę dosyć grania razem z "gównarzerią" (BTW nie chce nikogo urazić) w takie gry jak WoW czy SWG. Dlatego zadam troszskę pytań dotyczących EVE, by podjąć ostateczną decyzję o grze (bądź nie) w EVE. Wiem, ze świat jest duży (ok. 200 tys. abonentów, a równocześnie na serwerze gra ponad 30 tys.), jest jeden serwer, duży nacisk został połozony na ekonomię, politykę strategię, rozbudowane PvP. A teraz przejdę do tego czego nie wiem i co wzbudza moje obawy.

1. Jak jest z tym poziomem trudności. Czy poziom komplikacji rzeczywiście jest ekstremalny? ile czasu zajmuje przeciętnie opanowanie intrfejsu i gameplay'u? Czy wystraczą 3 miesiące (ewentualnie 6 miesięcy) by stworzyć sobie porządną postać i statek oraz swobodnie poruszać się w świecie gry? Czy wysoce prawdopodobne jest, że na początku moge zostać zarżnięty przez graczy żądnych krwi "noobów"? Na razie zakupiłem TGC na 100 dni, ale jeśli będzie wszystko ok, to zostane wiernym graczem Eve Online.

2. Czy mając jedno opłacone konto mogę stworzyć tylko jedną postać, a jak chcę stworzyć drugą postać muszę wykupić drugi abonament? Jaką rasę i profesję szczególnie polecacie by wybrać na początku gry (pytanie do starych wyjadaczy)?

3. Czy w grze są jakieś "grupy pomocowe" dla nowych graczy? Może jakieś alianse szczególnie polecacie dla "zielonych"?

4. Po jakim okresie od rozpoczęcia gry mogę się swobodnie zapuszczać w rejony 0.0? Czy 3 miesiące (ewentualnie pół roku) gry wystarczą, by móc się czuć wobonie i w miarę bezpiecznie w tych rejonach?

5. Trochę poczytałem sobie o grze i chciałbym się dowiedzieć dlaczego swoistym "enfant terrible" w EVE Online jest alians Band of Brothers? Co jest z nim nie tak? To, że ma dużo graczy, jest silny i ma dużą siłę przebicia? Czy alians ten ma inne grzeszki na sumieniu? Słyszałem coś o jakiejś korupcjii i oszukiwaniu. Możecie to rozwinąć bardziej?

To chyba by było tyle. Jak będę miał jeszcze jakieś pytania, czy wątpliwości, to jeszcze napiszę. Jako, że jestem "nowy" to bardzo prosze o wyrozumiałość. Piszcie. Wszelkie uwagi co do mojego postu mile widziane, byle tylko były bez protekcjonalnego tonu i inwektyw. Pozdrawiam serdecznie przed Gwiazdką!

Johnny.

Max Rihie:

--- Cytuj ---2. Czy mając jedno opłacone konto mogę stworzyć tylko jedną postać, a jak chcę stworzyć drugą postać muszę wykupić drugi abonament?
--- Koniec cytatu ---

Na jednym koncie,można mieć 3 postacie,ale skillować naraz może tylko jedna. :)

ArchenTheGreat:
1. Interfejsu nauczysz się w godzinę, przyzwyczaisz do niego w kilka dni. Jeśli chcesz się specjalizować w małych statkach to wystarczą 3 miesiące aby mieć zmaksymalizowane większość skilli. Większe statki potrzebują więcej czasu (BS ponad rok). Jeśli chcesz trenować kilka ras na raz pomnóż ten czas przez 4. Jeśli chcesz być PvPerem i producentem/naukowcem to się nie da wymaksować bo potrzebowałbyś kilkunastu lat. Jeśli będziesz siedział w hisecu to w zasadzie jesteś bezpieczny.

2. Na jednym koncie możesz mieć 3 postaci z czego tylko jedna może być skillowana. Nie ma najlepszej rasy. Zależy to od Twojego podejścia do gry. Rasa ma wpływ tylko na startowe współczynniki.

3. Unseen Academy i kursy PvP organizowane przez Rellsa (zapomniałem nazwy korporacji).

4. W 0.0 możesz się zapuszczać od początku gry. W EVE liczy się bardziej to co masz w głowie niż sama postać. W 0.0 nigdy nie jest bezpiecznie i jeśli poczujesz się zbyt swobodnie to znaczy, że coś przeoczyłeś.

5. Ich oficjalnym celem jest przejęcie kontroli nad całym 0.0, kiedyś byli bardzo aktywni na forum z dość denerwującą manierą, w dodatku zaatakowali wielu ludzi w swojej historii i narobili sobie wrogów. A potem to już było z górki.

Johnny:
Dzięki Archen,

A mógłbyś mi jeszcze rozwinąć skrót BS i powtarzający się często POS?

I jeszcze jedno! Czy po skończeniu triala jak chce opłacić konto "GTC 100", to czy część z dni przepadnie na aktywizację kontai będę miał do grania np. 80 czy 90 dni? Z góry dziękuję.

Johnny.

Wilk:
BS - rodzaj statku - battleship. Polecam przeglądnięcie tego -> http://www.eve-online.com/itemdatabase/EN/
Większość sprzętu z gry, w tym statki, i potrzebne na nie skille.

A POS to - Player Owned Structure - baza umieszczona na orbicie księżyca.

A co do 0.0 - to jest gra mmo - samemu w 0.0 długo się nie wytrzyma, dlatego ważny jest zgrany sojusz. Możesz mieć kilkuletnią postać z najlepszym sprzętem a i tak w końcu (i to całkiem szybko) trafisz na zablokowaną przez wrogi gang bramę.

GTC doliczy Ci się do dni trialu - po jego końcu będziesz miał pełne 100 (jeśli takie GTC kupisz)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej