Eve Online > Wsparcie techniczne

Kasacja boot.ini po patchowaniu...

<< < (5/5)

Kravek:

--- Cytat: Hoshino Rika w Grudzień 07, 2007, 00:40:56 ---Linux + NTFS wciaz niezbyt kompatybilne sa....

--- Koniec cytatu ---

Trochę offtop ale jest już bardzo dobra obsługa NTFS w Linuksie.
www.ntfs-3g.org/

misao:
niedawno mi  wykrzaczylo patrycje.... nie ufam krzyzowka typu MS Penguin,. Odczyt jest OK. ale zapis na ntfsie... wciaz mu nie ufam

Fedajkin:
@Sotharr, wrzucasz płytkę np Fedora Core 8 Live, lub jeśli masz już zainstalowanego wcześniej Linuksa to logujesz się na niego, podmontowujesz partycję NTFS i edytujesz plik... koniec kłopotu.
Czy masz jeszcze jakieś pytania?
@Hoshino Rika - w tym wypadku działa bez zarzutu, bo tak czy tak tego pliku więcej nie będziesz ruszać, czyli nie musisz się obawiać o brak uprawnień do edycji/zapisu, bo głównie to szfankuje w module linuksowym.

ArchenTheGreat:
Co ciekawe wygląda na to, że ktoś ten błąd zauważył przed oficjalnym patchem: http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=648131&page=1#8

Tomash Kovahlsky:

--- Cytat: Laira w Grudzień 06, 2007, 08:35:19 ---Oryginalny wygląd pliku boot.ini:

--- Kod: ---[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP" /fastdetect
C:\ = "Microsoft Windows"
--- Koniec kodu ---

--- Koniec cytatu ---

Ja skorzystalem z powyzszego cytatu (stworzylem plik boot.ini, i wkleilem wszystko co powyzej, oprocz ostatniej linijki, bo powoduje, ze Windozy mysla, ze sa dwie instalacje i daja wybor przy starcie :P). Ale i bez tego pliku windoza mi startowala bez zadnego problemu :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej