Eve Online > Dyskusje ogólne
sisi stress test (23.11)
Ellaine:
Ta, ale nie jest to temat przewodni Trinity.
W temacie Trinity vs predkosc dzialania bylo obiecane, ze nowy klient bedzie;
-mial opcje wykorzystania naprawde akceleracji sprzetowej na karcie tym samym odciazajac proca.
-mial poprawione bylejak napisane (podobno osobiscie przez Oveura albo inna glowna szyszke, dawno temu na poczatku) mechanizmy graficzne interfacu ktore sprawialy ze overview czy okienka ponad przyzwoitosc zarly zasoby i zmniejszaly fps.
Innymi slowy, ma chodzic lepiej po stronie klienta, co jest bardzo optymistyczne dla posiadaczy slabszych i srednich maszyn.
Jak CCP walnie jakas mega optymalizacje po ktorej duze bitwy przestana zabijac nody, to z pewnoscia nie omieszkaja poswiecic temu osobnej piesni pochwalnej na czesc samych siebie :)
misao:
chociazby fakt podwojenia damage dronek rzy zmniejszeniu ROFa opolowe, aby zmniejszyc obciazenie zerwa juz zmniejszy laga. dotego zapowiadali juz kiedys przepisanie systemu wysylania rzadan przez klienta do bazy danych co tez ma rozladowac transfer. do tego cos prxebakiwali o samym przepisaniu kodu serva kiedys
ArchenTheGreat:
--- Cytat: Hoshino Rika w Grudzień 04, 2007, 06:22:25 ---chociazby fakt podwojenia damage dronek rzy zmniejszeniu ROFa opolowe, aby zmniejszyc obciazenie zerwa juz zmniejszy laga. dotego zapowiadali juz kiedys przepisanie systemu wysylania rzadan przez klienta do bazy danych co tez ma rozladowac transfer. do tego cos prxebakiwali o samym przepisaniu kodu serva kiedys
--- Koniec cytatu ---
Wczoraj nasze capitale młóciły parę posów. Ja siedziałem z grupą wsparcia na bramie. Przy 200 ludziach w systemie co parę minut lag po stronie klienta był tak straszny, że dostawałem 1 klatkę na kilka sekund. Nawet pisać się nie dawało. Po kilkunastu sekundach takiego laga odpuszczało i miałem 50FPS. Nikt w gridzie nie strzelał ani nie miał wypuszczonych dron. Padł pomysł, że lag jest powodowany przez fightery wypuszczane przez carriery ale było to na tyle często, że raczej mało prawdopodobne.
Mam nadzieję, że takie ewidentne błędy zostaną wyeliminowane w Trinity. Akurat wczoraj nie było walki ale nie wyobrażam sobie gry w takich warunkach.
misao:
eee. ja tak mam zawsze przy fleet opach....
rafaello:
Rikuś słonko... sam zmieniony rof dronek moze nie pomoc.. klasterki padaja zazwyczaj jesczze pzed uwolnieniem dronek z ladowni... a jak klasterki plasterki przezyja wejscie wrogiej floty to juz samo wypuszczenie je biedronek powoduje przekazanie ich pozycji do kazdego z graczy obu walczacych flot... po uzyciu ich kierunek i predkosc... razy powiedzmy 600.. do tego jezeli nie znieniono sposoby przekazywania tych danych od serwera do klienta kazda taka zmiana jest wysylana do nas w postaci ZADZIWIAJACO BEZSENSOWNIE DUZEJ PACZKI - jakkolwiek moje dane (danio ?) pochodza z czasów jak nerfili dronki (i dało sie z dominika wypuscic juz tylko 5 - zamiast 15)
imho problem tak na prawde lezy po stronie ilosci przekazywanych danych - wypuszczając te 5 dronek razy 300 czy 200 zadlawic da sie wszystko.... przynajmiej na kilka sekund (tia sekund - ile to razy czekalem po 30 minut na refresha....)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej