Informacje > Centrala - uwagi i propozycje
Księga skarg i wniosków
Gregorius:
Sokole, już nie przesadzaj.
Regulamin jest jasno określony - nie podoba się, to znajdź sobie inne forum. Ten mechanizm działa na Centrali.
Sekundowe wstawki - whateva, chcesz się bawić w Tylera Durdena - to zadzierasz z adminami, którzy (wg. nieśmiertelnego dekalogu) nie mają poczucia humoru. Otherwise - patrz punkt 1.
A ludzi ubywa... hmm być może dlatego, że przez jakiś ostatni czas na Centrali jest tylko flejm, flejm i flejmogenne tematy i inne prowokacje. Tematów konkretnych jest jak na lekarstwo, bo wszędzie widać, jak bardzo ludzie lubią się żreć między sobią.
Xarthias:
MiesiącNowe wątkiNowe postyNowi użytkownicyCzerwiec 20103796663Pażdziernik 2010582382116Listopad 2010662331146Grudzień 2010963111164Styczeń 20111163384167
Jakoś nie zauważam tego "zamierania". Raczej normalne fluktacje ilości użytkowników/postów.
A co do przeklinania.
Pomijam fakt, że inteligentny człowiek nie musi posiłkować się przekleństwami w co drugim zdaniu, ale jak to słusznie zostało zauważone - na forum wchodzą nie tylko pr0gracze mający po 30+ lat, ale także osoby nieletnie (czasem mocno nieletnie). Ja nie mam zamiaru potem oczami świecić i tłumaczyć się z zarzutów "demoralizacji" itp.
Czy tego chcecie, czy nie - pewne zasady obowiązują i będą obowiązywać. To nie /b/ czy inny epuls. Póki ja za to forum odpowiadam, pod imieniem i nazwiskiem, to się nie zmieni. Na "innych" forach róbcie co Wam się podoba, ale Centrala to nie "inne" forum.
Nawet w największych okresach "bezhołowia", gdy ludzie na forum robili co chcieli nie było tyle "mięcha" co ostatnio. Jakoś wtedy ludzie potrafili brać udział we flejmach, przy których dzisiejsze to cicha msza przy pożarze w burdelu, i nie używać tyle przekleństw co niektórzy z Was ostatnio w KSOD.
Nie wiem czemu tak było. Może wtedy na forum byli dojrzalsi gracze? Może mieli po prostu więcej szacunku do twórców, administratorów i moderatorów? Może jeśli nie dla nich, to mieli szacunek dla pozostałych użytkowników forum?
Także, zanim znowu zalejecie mnie falą hatemaili i pmek, zastanówcie się, o kim źle świadczy zakaz klnięcia. O tych, którzy ten zakaz muszą wprowadzać i egzekwować, czy o tych, przez których ten zakaz musi zostać wprowadzony, bo grzeczna prośba nie skutkuje?
Moja obietnica z flejma dalej obowiązuje. Albo nauczycie się rozmawiać (w miarę) kulturalnie, albo filtr powróci. I razem z nim bany dla próbujących go obejść. I nie chodzi tu o osoby, którym od czasu do czasu się coś wymsknie (sam święty nie jestem i czasem jakaś "dupa" mi się wymsknie), tylko o takie, które w sporej większości swoich postów używają "podwórkowej łaciny".
I o takie, które zamiast powiedzieć "bzdury gadasz" mówią "pierdolisz żeby pierdolić". Etc. etc..
Nie podoba się?
Ja nie muszę być tu administratorem. Doom czy Hast także. A Khobba, Wilk, Aeny, Mona i inni nie muszą być moderatorami.
Zobaczymy tylko jak wtedy będzie wyglądało owo "zamieranie" z powodu zbyt dużej ilości zasad. A raczej ich braku.
sc0rp:
--- Cytat: Doom w Luty 08, 2011, 09:57:59 ---Ja się do niego nie odniosę, bo musiałbym napisać co myślę o kimś kto pisze "Nie kumam o co chodzi, chłopaki zrobili promo-film i co nawet nie można go skomentowac" wiedząc co z tym filmikiem jest nie tak.
--- Koniec cytatu ---
po 1. ja zadalem pytanie dlaczego nie mozna komentowac promo-filmu, a nie co o mnie myslisz - polecam czytanie ze zrozumieniem.
po 2. to ze masz problem z angielskim to jest to twoj problem a nie moj od 00m08s jest wyrazne ostrzezenie, a ta niby ostra scenka pojawia sie w 3m00s
--- Cytuj ---I uzywaj [...] przycisku "modyfikuj"
--- Koniec cytatu ---
Najwyrazniej musisz sie drogi Adminie nauczyc aplikacji ktora zarzadza forum bo jak widac nie wiesz, ze przycisk modyfikuj NIE powoduje tego ze thread pojawia sie w tym linku http://www.eve-centrala.com.pl/forum/index.php?action=unread na przyszlosc nie ignoruj pytan uzytkownikow to nie bedzie potrzeby bumpowania.
--- Cytat: Gregorius w Luty 08, 2011, 10:42:25 ---Regulamin jest jasno określony - nie podoba się, to znajdź sobie inne forum. Ten mechanizm działa na Centrali.
--- Koniec cytatu ---
Znaczy co nie mozna zwrocic uwagi na nadgorliwosc jednego z adminow, a do tego wszelkie locki etc nie wynikaja z pol sekundowej wstawki tylko poniewaz moze byc 1 bump na tydzien. Dopiero teraz Doom wielce oburzony zwraca uwage na niewlasciwa tresc filmu ktora trwa pol sekundy a 2m52s wczesniej jest kilku sekundowe ostrzezenie o tym.
@Xart zauwaz ze nikt nie toczy piany o przeklenstwa tylko oto ze Doom postanowil locknac temat PBN tylko dlatego ze odwazylem sie skomentowac ich film, a dzien pozniej sie tlumaczy ze locknol thread bo jest niewlasciwa zawartosc. Owa niewlasciwa zawartosc jak mniemam to pol-sekundy (3m00s) ktora poprzedzona jest kilku sekundowym ostrzezeniem - a to ze Doom albo jest ignorantem i ignoruje ostrzezenia albo ma problem z angielskim to jego problem a nie reszty community. Dodajmy ze oczywiscie nie ocenzurowal filmu przynajmniej do teraz - wiec nadal nie wiem o co biega, bo lockowanie threada jak ludzie zaczynaja komentowac film bez jego usuwania to tak jak zabronic pochwalania/krytykowania mordowania jednoczenie dajac guide jak to robic. Naawet jesli promofilm administracja uzna(la), za niepoprawny to sie cenzuruje link a nie lockuje thread.
PS Mi tez ta scenka nie pasuje do eve, ale coz to autor decyduje co umiesci w swoim "dziele".
Kira Korpii:
Z lockowaniem threadow tez sa niezle jaja bo konsekwencji to nie moge sie dopatrzec wcale. Starczy ze w naszym temacie pojawia sie troszke wiecej postow i jest lock. W innych tego zjawiska nie ma i co wiecej nawet admini tam "chattuja".
HammerSnake:
Garażowania .
Regulamin zakładania tematów.
--- Cytuj ---5. Używajcie EFT, zamieszczajcie screeny z danymi
--- Koniec cytatu ---
Niby wszystko pięknie ,ale nikt się do tego nie stosuje włącznie z adminami i moderatorami forum .W efekcie mamy taki sam syf jaki jest w dyskusjach jak na screapie.
O ile przejrzyściej jest i ile więcej informacji mamy o danym ficie dzięki jednemu screenshotowi.
Więcej ludziom zajmuje wypisanie tych wszystkich modułów niż odpalenie eft z danym fitem , naciśnięcie eksportu do jpg , wejście choćby na imageshack.us załadowanie obrazka i wklejenie linka. (no może minuta więcej roboty).
Ot proponuje rozszerzenie regulaminu nie tylko o zakładanie tematów w garażowni ,ale w ogóle o postowowanie fitów. Postujesz fit - musi być screen z eft . Jednocześnie mobilizując adminów o zwracanie uwagi / nagradzanie upomnieniami recydywistów.
Można założyć osobny topic jak postować fit .Jeżeli nikt nie ma czasu to mogę to zrobić ja :P . Krok po kroku z screenshotami .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej