Autor Wątek: Problem z częstym rozłączaniem  (Przeczytany 98723 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kravek

• Gość
Odp: Problem z częstym rozłączaniem
« Odpowiedź #105 dnia: Grudzień 06, 2007, 20:58:21 »
Od dzisiaj nie można wpisywać adresu servera podczas logowania.

Rozwiązanie tego problemu jest proste. Można:

Dodać linijkę:
server=adres
do pliku prefs.ini

lub

Dodać /END /SERVER:127.0.0.1 do skrótu gry.

Zaktualizowałem mój tutorial.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2007, 09:46:11 wysłana przez Kravek »

litestep

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Grudzień 06, 2007, 21:14:57 »
Zaczęło mnie rozłącząć po patchu, to z pewnością wina CCP a nie tylko upc -_-

rumil

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: Grudzień 07, 2007, 22:45:43 »
a może mi ktoś udostępnić serwer SSH? pls niegrałem w EVE od 3 tygodni normalnie tylko ciągłe DC, proszę o kontekt

Phonotw

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Grudzień 07, 2007, 23:51:02 »
jakby ktoś miał możliwość ustawienia takiego tunela jeszce dla mnie to plz o kontakt bo mnie już qrwica strzela.

Kravek

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: Grudzień 08, 2007, 08:33:20 »
Phonotw, Gromor poszły privy.

Boberio

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: Grudzień 09, 2007, 18:32:15 »
 Chcialbym uroczyscie podziekowac wszystkim, ktorzy rozdali login i haslo do tunelu Kravka. Dzieki wam moge znowu cieszyc sie gra pelna dc. Takiego gowniarstwa juz dawno nie widzialem.

Phonotw

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Grudzień 09, 2007, 18:40:02 »
ja pierd**** ludzie nie załamujcie !! idiota który puścił pare z gęby ma KOS do końca eve.

majama

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Grudzień 09, 2007, 18:49:51 »
Miejmy nadzieje że Kravek dojdzie po logach kto to taki byl cwany.
Jedno pewne, juz bedzie trudniej znależc kogos kto innym pomoze.

Kravek

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Grudzień 09, 2007, 18:58:01 »
Sprawy pozwolę sobie nie skomentować.

Póki co zamykam interes.

Boberio

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Grudzień 09, 2007, 18:59:03 »
Miejmy nadzieje że Kravek dojdzie po logach kto to taki byl cwany.
Jedno pewne, juz bedzie trudniej znależc kogos kto innym pomoze.

Po jakich logach?Co Ty opowiadasz? Mozesz przekazac login i haslo koledze z Zimbabwe a i tak nikt nie dojdzie, ze to ty. 

majama

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: Grudzień 09, 2007, 19:21:18 »
Nie jestem specem komputerowym ale wiem że administrator ktory moze zakladac konta może tez odczytywac kto kiedy i skąd sie logowal, zreszta nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem.

W obecnym naszym stanie wiedzy możemy postawic 2 tezy i próbowac którąs z nich rozwiązać:

1. Problem jest w strukturach niektorych sieci, na pewnoe conajmniej część chello si elapie na to nieszczęsne łacze. Polega na blokowaniu laczy z serwerami EVE lub nadawaniu niskich priorytetów takim "eveonlinowym" pakietom że sam serwer nas odrzuca bo sie jakby rozłaczamy.

2. Problem jest n aserwerach dostepowych EVE w tym że tam s ajakies priorytety do poszczególnych grup numerów IP (teoria raczej spiskowa).

sneer

• Użyszkodnik
  • retired
  • Imię postaci: Sneer Quen
  • Korporacja: Outbreak
  • Sojusz: Outbreak.
« Odpowiedź #116 dnia: Grudzień 10, 2007, 14:38:30 »
po kilkugodzinnym zapuszczeniu pingplottera nie mam wątpliwości że połączenie zabija
node 213,46,178,13
czyli
UPC telekabel wien gmbh
regularnie wtapia 100% pakietów  / wnioski analogiczne do badania WINmrt Ireula/
podsumowując eve forum
problemy mają ludzie gdzie providerem są spółki z grupy kapitałowej UPC  / np NTL irlandzki /
czyli jednak nie CCP / wiem , wiem - tez na nich psy wieszałem /
wysyłam zapisy z pingplottera do servisu upc
do wszystkich z podobnym problemem apeluje o to samo
/niestety nie mam alternatywnego ISP i jestem skazany na UPC /
może kiedy ich razem naciśniemy to pogonią Austriaków

Sneer Quen

nigel

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: Grudzień 11, 2007, 08:41:02 »
EvE na łączu UPC, tja.. rwie się co 5 minut albo nawet częściej.. Enyo na t2 poszlo w @#$%^&.

już 2 lata temu w innym mieszkaniu, niestety ten sam provider (UPC) miałem podobny problem. Strony ładowały się koszmarnie wolno, eve rwało jak szalone.

Kiedyś na www poświęconej chello - http://chellopl.one.pl/ znalazłem artykuł dotyczący programu Internet Turbo, który pomagał rozwiązać problemy, gdyż na pomoc panów z UPC nie było co liczyć.

Dziś już postu niestety już nie ma, natomiast odszukałem w starych zbiorach programik i jako że od 2 dni znów latam w eve, wczoraj zainstalowałem wersję 5.3 (taka miałem zassaną) w sumie jeszcze nie mogę dać 100% gwarancji że poprawnie działa - w ciągu 3h grania miałem 2x DC - może to był po prostu szczęśliwy traf, ale dziś znów pogram i zobaczymy.

Strona programu to http://www.clasys.com/index.html, aktualnie dostępną wersją jest 5.4

Programik każe nam wybrać typ połączenia jakie mamy i następnie mamy możliwość ręcznej konfiguracji netu, lub wyboru 1 z 3 automatycznych ustawień - do sprawdzenia które lepiej wam działa. Polecam też na wszelki wypadek aktywować sub-programik - Forever Connected - to tak gdyby chello znów jak parę lat temu miało za małe timeouty dla nieaktywności połączenia.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2007, 09:21:12 wysłana przez Nigel Walmsley »

ArchenTheGreat

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: Grudzień 11, 2007, 09:37:28 »
A może powinniście pójść drogą prawną. Wysłać im list polecony z żądaniem zwrotu abonamentu za cały okres gdy połączenie Wam nie działa. Nic tak nie przemawia do marketoidów jak pieniądze.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2007, 12:03:28 wysłana przez ArchenTheGreat »

Boberio

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: Grudzień 11, 2007, 16:26:23 »
W moim przypadku droga prawna nie wchodzi w rachubę. Jako, że jeszcze jestem studentem przebywam "nie u siebie". Mimo, że dzielę swój los z kolegami a jeden z nich jest wlascicielem mieszkania, nie moge wplynąć na zmianę dostawcy internetu. Tylko ja korzystam z komputera jako narzędzia rozrywki. Dla kumpli zmiana jest niepotrzebna i potencjalnie uciążliwa.

Nigel, jeśli Twój pomysł zadziała podziel się tą radosną informacją na forum. Z góry dziękuje.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2007, 20:10:51 wysłana przez Bober »

Gregorius

• Gość
« Odpowiedź #120 dnia: Grudzień 11, 2007, 16:32:27 »
Heh, współczuję Kravek, ale widzisz, jak to jest.. nie ufaj nikomu.

Jednak skorzystam z twojego przepisu - i zastosuję w piątek tunelowanie u braciaka (NEO) - jak zadziała, masz u mnie browara! :D  O0

majama

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: Grudzień 11, 2007, 23:18:30 »
Droga prawna zwykłego człowieka z takimi korporacjami to droga przez mękę. Wydaje mi sie że bardziej zadziala nagłośnienie sprawy. Juz w UPC na pewno szukaja przyczyny i analizują nasze wyniki testów.
Motywuje ich korespondencyjnie

nigel

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: Grudzień 12, 2007, 08:49:59 »
Walki ciąg dalszy..

.......::::::: Combat log z dnia 11.12.2007 :::::::.........

Ustawienia programu - przyspieszanie ON - Auto #1, Forever Connected - OFF

Login 19:34
DC 19:35

Login 19:38
DC 19:38 - podczas logowania

Login 19:40
DC 19:41 - pusty ekran wyboru postaci

Restart kompa
Ustawienia programu - przyspieszanie ON - Auto #2, Forever Connected - ON

Login 19:59
DC 23:07

Login 23:10
DC 1:49

Login 1:55
DC - gdzieś pomiędzy tą godziną a 5:30 jak wstawałem - nie chciało mi się czekać i na autopilocie leciałem po imperium > 40 jumpów

Tak więc jest zauważalna poprawa, bez tego programiku mam DC co 2 minuty lub częściej. Z nim co jakieś 2h
Fakt iż zawsze złośliwie DC łapałem jak akurat w kompleksie byłem, ale nic złego się nie przytrafiło ( agent lvl 1  ;))

Natomiast co dziwne, po każdym praktycznie DC muszę albo ubijać ręcznie procesy albo robić restart kompa :-/ dawniej tak nie było.. eve nawet jak DC łapała to czysto wychodził (1,5-2 lata temu  ;))
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2007, 08:51:45 wysłana przez Nigel Walmsley »

Diabl0

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: Grudzień 12, 2007, 17:41:22 »
Obawiam się że to nie tyle działanie tego programiku co "normalne" zachowanie sieci UPC - zanim przeszedłem na tunel też mogłem z rana grać sobie do woli z Chello bez DC (mniej więcej między 8 a 10 rano). Po południu już się tak nie dawało.

nigel

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: Grudzień 13, 2007, 07:52:21 »
Obawiam się że to nie tyle działanie tego programiku co "normalne" zachowanie sieci UPC - zanim przeszedłem na tunel też mogłem z rana grać sobie do woli z Chello bez DC (mniej więcej między 8 a 10 rano). Po południu już się tak nie dawało.

W sumie masz rację 22, 23 czy nawet 1 w nocy to już prawie rano... :-)

nigel

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: Grudzień 13, 2007, 08:02:53 »
No dobra.. jak to mawiali starożytni Czesi... ch*.* bombki strzelił, choinki nie będzie  :grr:

Wczoraj po zaliczeniu około 15 DC w ciągu pół godziny wywaliłem sofcik, bawiłem się swoim routerem - efekt - prawie udało mi się zabić router :-) tylko reset do ustawień fabrycznych pomógł i miałem w końcu sieć.

Korzystając z rady znalezionej na forum eve próbowałem tez odpalać klienta na porcie 3724, tez bez skutków.

Wreszcie odpaliłem SerwerLoga czy jak się toto nazywa żeby zobaczyć czy coś tam się nie wykrzaczy - gdzie tam... same zielone, niebieskie i czasem żółte światełka :-/ ale... przez 5h eve nagle zaczęło działać jak cudo ;-p

Wiem wiem.. przypadek...
BTW zrobiłem wczoraj trace na serwer eve i.... okazało się że już nie przechodzę tą samą ścieżką co dzień wcześniej - nie było tych 2 punktów ubijających pakiety - cała droga to 7 czy 9 skoków, packet loss na poziomie 15%... zonk.... było już za późno żebym pamiętał o zalogowaniu wyniku, ale dziś sprawdzę ponownie. Hmm może coś zmienili ?

Phonotw

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: Grudzień 13, 2007, 08:14:45 »
nie ciesz sie tak prędzej jakiś serwer po drodze wyłączyli na chwile bo u mnie w ping ploterze dalej mam na 3 pozycji niezidentyfikowany serwer z 100% loss; 4 pozycja to pl-waw01a-rd1-g-2-0-0.aorta.net z 78 % loss i 5 pozycja to uk-lon01a-rd2-stm64-pos0-0.aorta.net z 10 %loss (aorta.net to szkieletówka UPC)

Phonotw

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: Grudzień 13, 2007, 08:17:05 »
ja od jutra testuje to :

Another solution that works for me its also FREE:

goto http://www.http-tunnel.com/html/ and download the program

install and run

goto settings > configure firewall

select auto detect and check the box "allow up to two ips to connect to http-tunnel

now click test if all is good....

goto setting > add ports/applications

type in ip: 87.237.38.200

application port: 26000

pay attention to the local port it assigns (26000 for me)

hit add and then ok.

Now open eves prefs.ini and change the line networkAdvanced=0 to networkAdvanced=1
add line server=127.0.0.1 by typing it in.

now enter... it may take soem time to get past aquiring bulk data, but it did work for me eventually. I am online now at 16:11 so it appears to be working.

nigel

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: Grudzień 13, 2007, 08:31:48 »
Tja.... tunelowanie pomaga, ciekawe czy na wersji free będziesz mieć jakieś sensowne połączenie, czy dopiero jak zapłacisz .. .hmm ile to było 4euro miesięcznie ?

Ja chce działający net bez ukrytych dopłat :-(

Boberio

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Grudzień 13, 2007, 11:27:56 »
Programik działa ale nie da sie nie zauważyć, jak dla mnie, poważnego laga. Najbardziej to widać podczas wchodzenia/wychodzenia z gry/stacji i otwierania okienek.

O walce radze zapomnieć. Chociaż można w spokoju zająć się produkcją/skillowaniem.

HTTP-Tunnel's Low Bandwidth servers are limited to 1.5 kilobytes/sec.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2007, 11:31:24 wysłana przez Bober »

Aeon Horax

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: Grudzień 13, 2007, 12:03:49 »
Programik działa ale nie da sie nie zauważyć, jak dla mnie, poważnego laga. Najbardziej to widać podczas wchodzenia/wychodzenia z gry/stacji i otwierania okienek.

O walce radze zapomnieć. Chociaż można w spokoju zająć się produkcją/skillowaniem.

HTTP-Tunnel's Low Bandwidth servers are limited to 1.5 kilobytes/sec.

Na płatnym tez nie ma rewelacji (transfer śr. 30-50KBytes/sec) ale juz mozna myslec o walce, gdyz eve nie ma strasznych wymagan.

Edit:
A probowal ktos inne modemy linksysa czy dlinka jakiegos?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2007, 12:57:10 wysłana przez Horax »

Pietia

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: Grudzień 13, 2007, 15:46:13 »
To nie wina naszego sprzętu ani sprzętu CCP to jest problem węzłów przez które przechodzą pakiety z naszych kompów do serwera CCP.

Boberio

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: Grudzień 13, 2007, 18:49:17 »
Już nie wałkujcie tego sprzętu/ccp/gnomów/zarazy/teściowej. Wiadomo,że to wina chello i ich ^&^&&* bramki.

Pytanie pozostaje otwarte: jak temu zaradzić(pomijając kwestie prawne i zmianę providera).

Aeon Horax

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: Grudzień 13, 2007, 19:38:21 »
(pomijając kwestie prawne i zmianę providera).

To chyba zostaje wynajecie ukraincow... :D

Boberio

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: Grudzień 13, 2007, 21:39:06 »
Ta, Ukraińców. Jeśli problemy będą narastać w takim tempie, jak ostatnio, to będę musiał wykupić na nich abonament.

Boberio

• Gość
« Odpowiedź #135 dnia: Grudzień 13, 2007, 21:53:00 »
Ehh to jest gorsze niż chińska tortura wodna. Bez tunelu nic sie nie da zrobić. :'(

Phonotw

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: Grudzień 14, 2007, 11:35:15 »
jak mnie dzisiaj młot wqrwił wysłałem mu mailem winmtr/pingplotera z 2 połączeń, dałem link do tego forum a ten "sieć szkieletowa UPC POLSKA działa poprawnie"  :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: :grr: tylko ten !@##$% jakoś nie spojrzy zę problem jest na sieci szkieletowej UPC ale już nie w PL a ci idioci nawet przkierować połączenia na inne serwery nie chcą.

Xarthias

• Użyszkodnik
  • *
  • Spamin' the World
  • Imię postaci: Xarthias
  • Korporacja: GoonWaffe
  • Sojusz: Goonswarm Federation
« Odpowiedź #137 dnia: Grudzień 15, 2007, 15:57:48 »
Mam prośbę - niech osoby z UPC potestuja dzisiaj połączenie.
Ja od wczoraj gram bez dc, ale nie chcę się jeszcze łudzić :P
Ponadto pakiety do tq idą teraz inną drogą, o trzy miejsca krótszą i przez inne serwery (wg winmtr).
Przedwieczny.

LosBekoczoS

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: Grudzień 15, 2007, 16:51:04 »
Mi sie zaczyna wydawac ze to nie tylko problem UPC... Dzis jako ze sie przeprowadzilem mialem 16 dc w ciagu od dt do 17 po poludniu.. co doprowadza mnie juz do pasji szewskiej ze jest nie do opanowania .... i dzieje sie w najrozniejszych mometach.

Xarthias

• Użyszkodnik
  • *
  • Spamin' the World
  • Imię postaci: Xarthias
  • Korporacja: GoonWaffe
  • Sojusz: Goonswarm Federation
« Odpowiedź #139 dnia: Grudzień 15, 2007, 16:59:16 »
CCP przyznało, że problemy wynikają w sieci aorta w austrii (szkielet UPC). Jak dzisiaj sprawdzałem, mi połączenie już tamtędy nie idzie i problemy się na razie nie pojawiają. Jeśli jednak wrócą, znaczy, że winowajca jest gdzie indziej.
Przedwieczny.