Eve Online > Wsparcie techniczne

Problem z częstym rozłączaniem

<< < (55/56) > >>

NeX:
  W przypadku połączenia do modemu UPC przez router WIFI. Sens miałaby zmiana numeru MAC routera. Najlepiej na numer serii jakieś innej firmy niż producent routera. Tak czy owak, to UPC ma problem z łącznością, ale podobno kolegom pomogła właśnie zmiana numerów.

Jeszcze jedno. Jeżeli brak łączności pomimo prawidłowej konfiguracji. Wyłącz, albo zresetuj modem i ponów wywołanie IP opcją napraw połączenie.

galer:
Witam raz jeszcze.

Poszukuję osoby, która udostępniłaby mi serwer przez tunelowanie. Nie mogę inaczej obejść tego problemu..

Greyer:
Tunelowanie tunelowaniem. Ja mam inny problem, tunel mam sobie postawiony przez serwer którym zarządzam, ale problem pojawia się gdy chcę się połączyć z eve-voice. Okazuje się, że jestem jedynym na kanale voice na flocie, co oczywiście jest nieprawdą. Przypuszczam, że to któryś z portów musi być nieustawiony do forwardu (bo w koncu forwarduję w putty tylko 26000). Pytanie czy komuś udało się obejść te problemy? Próbowałem forwardować na IP TQ porty zarówno 5060 jak i 5062 (pierwszy jest w supporice do eve-voice, drugi podany jest jako zapasowy port jakby na pierwszym nie mogło się podłączyć).

grzechu:
witam,

od wczoraj mam problem z eve... tracę połączenie z serwerem średnio co 30-60s... tak, nawet nie mogę wydokować, bo jak już jestem poza stacją - lecę tylko w kliencie, po chwili wyskakuje komunikat o utracie połączenia/zamknięciu clastra (WTF?!)... nie pomagają żadne zmiany opcji (całkowicie wyłączony dźwięk i voice, próbowałem z grafiką premium i bez), czy też wyczyszczenie cache... na routerze forwardowałem wszystkie możliwe porty, których ta gra używa... system bez wirusów i innego crapu, eve nawet przeinstalowałem... włączenie autopilota to wejście w warpa i dc (dolatuje niby na miejsce, ale interface nie odpowiada, po chwili wyskakuje okienko z info o dc)
zgodnie z instrukcjami w faq - sprawdziłem tym programem do pingowania - żadnych traconych pakietów z adresem serwera... korzystając z doświadczenia chciałem wymusić ciągły przepływ pakietów - ustawienie pingowania serwera w tle co 2s nie dało rezultatów...  w grze próbowałem kilku rzeczy - nieskutecznie... dopiero odświeżanie okienka z kontraktami (get contracts) co 20-30s dało efekt - nie wywala wcale, wystarczy jednak na około minutę zostawić (nie ważne czy lecę, warpuję, orbituję, walczę, siedzę w stacji, przeglądam market) i mam dc...

zmusza mnie to do ciągłego siedzenia przed komputerem - a to odbiera przyjemność z gry (po hisecu latam afk - tak muszę na manualu)

macie jakiekolwiek sugestie?

config:
e5200; 4gb; hd4850; vista x64
provider:
dialog e-wro (stałe ip zewnętrzne, kabel rj-45, dostęp po adresie mac, bez ograniczeń pasma)
pingi mam wszędzie niskie (do serwera eve ~50), spokojnie mogę oglądać filmy "hd" z YT bez czekania, no ale coś się z eve popsuło...

byłbym wdzięczny za jakiekolwiek sugestie

tomassz:
ostatnio tez tak mialem i jak zrobilem troche miejsca na dysku systemowym to pomoglo

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej