Eve Online > Total Noob Questions

Total Noob Questions 2

<< < (18/65) > >>

Bonzai:
Witam
Zaczynam grać w EVE... i oczywiście mam kilka pytań:
1. Jak robić z cechami postaci? Lepiej rozłożyć je równomiernie, czy wywindować tylko 1-2 wybrany skill (np. int i will)
2. Raczej nie moge być dużo czasu online, dlatego myślę nad jakąś profesją, której nie będzie to tak strasznie przeszkadzać... wywnioskowałem, że chyba producent było by najlepsze.. jestem offline, a kasa sama się powoli robi, tylko kilka razy dziennie trzeba doglądać interesu.. dobrze myślę?
3. I jakie wybrać skille do danej właśnie takiej profesji? Z zaznaczeniem, że nie chciałbym spędzić reszty życia tylko na samej produkcji, czy kopaniu minerałów, ale czasami też mieć opcję odegrania się na przeciwnikach, czy wlecenia w sektory 0.0 na dłużej niż 15 min  ;)

Vermian:

--- Cytat: Bonzai w Listopad 23, 2007, 20:59:26 ---Witam
Zaczynam grać w EVE... i oczywiście mam kilka pytań:
1. Jak robić z cechami postaci? Lepiej rozłożyć je równomiernie, czy wywindować tylko 1-2 wybrany skill (np. int i will)
2. Raczej nie moge być dużo czasu online, dlatego myślę nad jakąś profesją, której nie będzie to tak strasznie przeszkadzać... wywnioskowałem, że chyba producent było by najlepsze.. jestem offline, a kasa sama się powoli robi, tylko kilka razy dziennie trzeba doglądać interesu.. dobrze myślę?
3. I jakie wybrać skille do danej właśnie takiej profesji? Z zaznaczeniem, że nie chciałbym spędzić reszty życia tylko na samej produkcji, czy kopaniu minerałów, ale czasami też mieć opcję odegrania się na przeciwnikach, czy wlecenia w sektory 0.0 na dłużej niż 15 min  ;)

--- Koniec cytatu ---

1. Wskazany jest balans z wskazaniem na Inteligencje i Percepcje. Charyzma uwazana jest za najbardziej bezuzyteczna state wiec warto sie pokusic o postac z jak najnizszym tym atrybutem.
2. Produkcja daje srednie zyski w Empire (miejscu gdzie zaczynasz przygode w eve). Ludzie czesto produkuja po kosztach po prostu przetwazajac "darmowe" wykopane mineraly. Najlepiej zarabiac na handlu (jak sie ma do tego zylke), pozniej na misjach, dalej na prdukcji, na koncu na PvP (chyba ze sie ma uber killer gang, tutaj pojedynczy talent to za malo;P).
3. Aby strzelac i zarabiac to najlepiej postawic na postac zajmujaca sie robieniem misji bojowych. Sila zeczy jakies skille bojowe musisz wykszalcic aby trzepac enpece, ktore potem mozesz wykozystac w PvP.

Bonzai:
Dzięki
Tu też zaznaczam, że generalnie właśnie nie nastawiam się na walkę, tylko coś pokojowego. Jakieś szczątkowe PVP tyczy się tego, że zwyczajnie nie lubię jak ktoś mnie bije a ja nie mam czym mu odpowiedzieć (poza krzyczeniem "plix noo, me noob") w obronie, aby następnym razem przemyślał kolejny atak ;) (oraz uwielbiam zwiedzać "niezbadane" światy, co może być proszeniem się o zarobienie "tuby" od przypadkowo napotkanych piratów)

Vermian:
EVE to gra grupowa,  jak ktos zaatakuje to w pojedynke raczej sie nie obronisz, zwlaszcza ze atakuja z regoly tak aby miec przewage po swojej stronie (tzw. gank;P). Mozesz pojsc czysto w produkcje, wtedy polecam poradnik dla producenta i gornika jaki jest na tej stronie (zapewne poleca achure jako rase startowa, minimalna charyzma i dobre wywazone staty pozwalajace na komfortowe skillowanie produkcyjnych i bojowych skillow), przy okazji wytrenowac jakie skille na w miare komfortowe latanie fregata czy nawet cruzem z podstawowym e-warem i byc tacklerem (gosc co utrudnia poruszanie sie i ucieczke wrogiemu okretowi), albo specem od e-war (utrudnia celowanie okretom, czesto uniemozliwiajac walke). Wbrew pozorom tackler to bardzo powazna fukcja i opanowanie jej jest duzo trudniejsze niz snipowanie w jakims tam blobie. Dobry tackler, co potrafi do sniper megathrona podejsc t1 fregata z 150 kilometrow bez wiekszych uszkodzen i szybko do tego, to skarb :). E-war tez niczego sobie, co z tego ze pirat napadnie jak nie bedzie  w stanie dzieki dampenerom albo ecm zlapac namiaru. Ot wielki statek co do niczego nie moze strzelic. Polecam przegladanie forum glownego EvE, tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania a wiedza do przyswojenia jest naprawde ogromna.

Martinoff:
Cześć, postanowiłem zagrać od nowa, jako już wiem co chciałbym w Eve robić. Zdecydowałem się na handel/produkcję. Postaci jeszcze nie stworzyłem, ale czy moglibyście mi powiedzieć w jaki sposób rozlokować początkowe atrybuty?

P.S. Posiadając maks rozwinięte skille z działu Learning (każdy na 5) i najlepszy implant, ile musiałby wynosić dany atrybut, żeby był na dobrym poziomie?
P.S.2. Czy dział Social przyda się dla handlarza?

Dziękuję i pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej