Eve Online > Dyskusje ogólne

Dread'y vs carriery

(1/5) > >>

Hastrabull:
Wyobrazmy sobie taka sytuacje.

Powiedzmy 20 dreadow w siege'u atakuje aktywnego POS'a. Dzialka strzelaja itp.

Teraz strona broniaca sie ma 10 carrierow.

Wyobrazmy sobie, ze te 10 carrierow warpuje na 0, wprost na carriery. czy maja szanse rozbic te dready? przypominam, ze siege trwa 10 minut. Odjac mozna ze 2 minuty na dolot carrierow. Jesli tak, jaki setup bylby konieczny?

Ja wyobrazam sobie, ze carriery musialyby miec heavy neutralizery u gory i tank na dole no i wszystkie fightery na jednego dreada i po kolei je rozpierniczac.

do tego jeszcze przydaloby sie, zeby ze dwa cap neutralizery byly w POSie.

Czy dread ma szanse trafic carriera jak jest w siege mode? Czy moze carriery musialyby orbitowac naokolo dreadow?

Dormio:
W swoich kalkulacjach uwzględniłeś POS ? Jeśli ma operatorów to najprawdopodobniej uda im się zestrzelić ze 2-3 dready dodatkowo. Przy 10 lotniskowcach dysponujesz nawet do 150 fighterów (50 to absolutne minimum), a to już naprawdę poważna siła. Wątpię by jakikolwiek dread był w stanie to stankować. Jedna "nadzieja" dreadów to lag i brak koordynacji wśród lotniskowców.

Ellaine:
Ktoś kto ma 20 dredów, może też mieć wsparcie i własne carriery, których zwyczajnie nie ma na polu bitwy

Wydaje mi się że 20 dredów w siege mogłoby poważnie zaszkodzić carrierowi skoncentrowanym ogniem. Jeśli nie starcza trackingu, istnieją weby.

Hastrabull:
zakladam ze support nie wskoczy na POS'a z powodu gun'ow POS'a.

Ze grupa carrierow zabije, to wiem, pytanie, czy zdazy w jednym cyklu siege'a

Nerxes:
W ostatnim patchu sig radius carrierow zostal podniesiony do prawie 3000 i o ile wiem dready trafiaja teraz poruszajacego sie carriera. Dodac trzeba ze korporacja/alians ktora moze wystawic 20 dredow bedzie miala z 30-60 statkow wsparcia i wystarczy ze ktorys z tych statkow zwebuje carriera i moze byc problem bo dred nawet na longa i z cienkimi skilami ma te 2500 dps'a (na dobrze ztankowanym carrierze wyjdzie 1000 realnego damage na sekunde) + statki wsparcia + drony IMHO ryzykowne

PS. Wiedza teoretyczna dredy za 30 dni :/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej