1. Zrywanie skanowania w trakcie warpa jest uwarunkowane szybkoscia warpa. Coverty sa dosc szybkie w warpie i jesli osiagna konkretna predkosc (albo ja przekrocza) to scan zostaje przerwany. Zostalo to dosc dobrze opisane na eve-o forum.
2. Cloak moze byc wlaczony caly czas, tylko na zrzut proby trzeba niestety wylaczyc.
3. Struktury w bance to zdecydowanie POSy wiec uwazaj z warpowaniem sie na POSy, bo moze sie to zle skonczyc dla twojego statku

4. Po ostatnich patch'ach zostaly wprowadzone pewne zmiany w wynikach skanowania, sa Deadspace Signature i Deadspace Anomaly (moge sie mylic w nazwie, bo dawno nie gralem), te pierwsze to zdecydowanie exploracja, te drugie to odpowiedniki starych plexow (1/10 do 6/10 chyba) troszke ulepszone imho.
5. Generalna zasada - NIE warpuj sie na 0m w shipie, lepiej wysiadz z niego i podlec jajem (po wysiadnieciu wyniki skanowania nie znikaja), mialem nie raz sytuacje, gdzie chociazby lag albo zaplatanie w struktury skonczylo sie podem.
6. Ostatnie patche z tego co slyszalem wprowadzaja niemile utrudnienie do skanowania mniejszymi probami (comb, sift) na niektorych plexach. Prawdopodobienstwo trafienia jest teraz duuzo mniejsze, warto wspomniec, ze jak kiedys 1 sift wystarczyl na wynik 0m tak teraz potrafilem i kilkanascie siftow stracic zanim dostalem wynik np 400km.
7. Predkosc skanowania ma OGROMNE znaczenie tym bardziej w zwiazku z pkt 6. Wez pod uwage, ze sift zyje 5 min. (hmm wydawalo mi sie ze wiecej, a nie mam evki, zeby teraz sprawdzic :>) wiec wskazane by dla ciebie bylo wyskilowanie sie, zeby ze 2 cykle na nim zaliczyc