Eve Online > Dyskusje ogólne

Mothership-kill

<< < (9/21) > >>

poconick2:

--- Cytat: MMoroz w Październik 03, 2007, 13:13:02 ---
--- Cytat: PC5 w Październik 03, 2007, 11:44:52 ---Wracając do tego killa, wypuszczony został filmik z akcji. Gość nawet jakby miał cyno to pewnie i tak by nie uciekł. BSy na neutralizerach na podpuchę, jakieś tam BSy ustawiły się NA DRODZE MSa, nie pozwalając się rozpędzić i tyle, reszta to dmg.... Aż dziwne, że tak późno padł pierwszy MS w lov secu. Da się, tylko trzeba zaplanować akcje a nie płakać, że to są niezniszczalne statki.

--- Koniec cytatu ---

Tekst glupi, supercapitale nie powinny byc dostepne w low-secu - chcialbys moze zeby jeszcze tytany tam wpuscili?? tez teoretycznie da sie zabic. Ustalmy facet ZLAMIL zlamal kazda zasade latania tym statkiem, rownie dobrze to on mogl tam spac - ten statek w low-secu bez idiotycznego bledu pilota/zwis systemu/reset kompa jest nie do zabicia. Masz alta z drugiej strony bramy i jak sie na ciebie wpierdziela kilkanascie bs-ow to spadasz i tyle.

Oczywiscie kudos dla x13 ale poczytajcie sobie ile oni to planowali( intel itp ) ile musieli czekac trzymajac ludzi w gotowosci a i tak udalo im sie bo facet zrobil glupote.

--- Koniec cytatu ---
Z Tytanem dałeś czadu (nawet pomimo wyjaśnienia, śmieszni to brzmiało). Ale z 'głupim' od razu łatwo wyjechać. Mało widać wiesz też o samym x13, tyle co tam przeczytałeś chyba. Raz naszego MSa chcieli walnąć i byli na to przygotowani, mają plan i wiedzą co te statki potrafią i jak je zabić/stracić, przecież sami nimi latają od kiedy je wprowadzono, zwróciły im się już pewnie z 2-3 razy. Prawda jest taka, że jeżeli ktoś zbierze się, żeby Ci dowalić to zrobi to i wcale nie musisz popełniać 'idiotycznego błędu'. Jedyne co w takiej sytuacji Ci może pomóc to szczęście lub inni ludzie. Alta można łatwo oszukać, nawet wykorzystać do oszukania wroga.

Ty mówisz, że się nie da bez błędu pilota, a ja mówię, że się da i mam przygotowany 2-3 plany jeżeli będzie trzeba. Gdyby w Branch spadła Wyverna MC, którą sam unieruchomiłem to mógłbym Ci to nawet udowodnić. Niestety zniknęła na 1/3 shielda, bo ją źle wybampowali inni. Został tylko fraps jak znika... Są sposoby i metody, ale jak to mówią gorzej jest nie chcieć niż nie móc.

Jeżeli mnie pamięć nie myli to chyba niedawno coś tam na localu pisałeś gdzieś, że zajebałbyś jakiegoś MSa i był to lovsec chyba też. No to może pora ruszyć głową, pokombinować? Ludzi zebrać i pomyśleć, przygotować się, poszukać. No tak, ale się nie chce pewnie, albo ludzi brakuje, albo umiejętności etc. Niektórym się chce a reszta to oleje i napiszą, że się nie da itd itp.  Samotny MS to łatwy cel dla zorganizowanej grupy, nawet 10 dominixów czy innych statków, da się.

Trochę odeszliśmy od głównego tematu, no ale mowa była o tym jednym killu, pokazali, że się dało.

x13 gratulacje za organizację, chęci, zebranie się, plan itd. Niewielu stać na to, co zresztą widać w płaczach na forum.

Venzon 2003:
hej PC5 widze, ze dobrze kombinujesz...
jak bedziecie mieli na celowniku jakas matke w polnocnym empire to walicie do mnie od razu, ustawimy sie jakos  :knuppel2:
mamy flote capitalowa rzut kamieniem przeciez

Goomich:

--- Cytat: Venzon 2003 w Październik 03, 2007, 16:01:29 ---YW nie zostal ruszony przez nikogo od ponad roku i mysle, ze narazie tak pozostanie
--- Koniec cytatu ---

Nie był ruszany, bo dookoła było niebiesko: na dole BoB, na górze mpire, fatal, fallen souls... Wcześniej też było niebiesko od góry, a nieniebieski bob był zajęty ASCN i (później) RAGOONSAMI.

--- Cytat: Venzon 2003 w Październik 03, 2007, 16:01:29 ---polityka YW byla specyficzna i nadal pozostaje podobnie, w tej chwili odcinamy sie takze od boba,

--- Koniec cytatu ---

Sorki, ale nie ma nic specyficznego w wskakiwaniu do łóżka, temu, kto ma aktualnie przewagę.

--- Cytat: Venzon 2003 w Październik 03, 2007, 16:01:29 ---piloci YW zostali wycofani z poludnia
nie sadze zeby polnoc chciala bawic sie w pos wars z nami :)
jesli polnoc gdzies poleci to na poludnie pomagac RAGOONS
--- Koniec cytatu ---

Po co mają lecieć na południe, lag tam już wystarczająco wysoki, a tu mają wroga o rzut cyną od swojego zaplecza. :)

--- Cytat: Venzon 2003 w Październik 03, 2007, 16:01:29 ---pure blind nikogo nie interesuje absolutnie
glupia stacja w p-2 stoi sobie i nikt jej nie chce nawet za darmo  :2funny:

--- Koniec cytatu ---

Właśnie widze na mapce, że kogoś zainteresowało. Zresztą, -Y- to nie tylko PB.

MMoroz:

--- Cytat: PC5 w Październik 03, 2007, 16:06:04 ---.......
Z Tytanem dałeś czadu (nawet pomimo wyjaśnienia, śmieszni to brzmiało). Ale z 'głupim' od razu łatwo wyjechać. Mało widać wiesz też o samym x13, tyle co tam przeczytałeś chyba. Raz naszego MSa chcieli walnąć i byli na to przygotowani, mają plan i wiedzą co te statki potrafią i jak je zabić/stracić, przecież sami nimi latają od kiedy je wprowadzono, zwróciły im się już pewnie z 2-3 razy. Prawda jest taka, że jeżeli ktoś zbierze się, żeby Ci dowalić to zrobi to i wcale nie musisz popełniać 'idiotycznego błędu'. Jedyne co w takiej sytuacji Ci może pomóc to szczęście lub inni ludzie. Alta można łatwo oszukać, nawet wykorzystać do oszukania wroga.

Ty mówisz, że się nie da bez błędu pilota, a ja mówię, że się da i mam przygotowany 2-3 plany jeżeli będzie trzeba. Gdyby w Branch spadła Wyverna MC, którą sam unieruchomiłem to mógłbym Ci to nawet udowodnić. Niestety zniknęła na 1/3 shielda, bo ją źle wybampowali inni. Został tylko fraps jak znika... Są sposoby i metody, ale jak to mówią gorzej jest nie chcieć niż nie móc.

Jeżeli mnie pamięć nie myli to chyba niedawno coś tam na localu pisałeś gdzieś, że zajebałbyś jakiegoś MSa i był to lovsec chyba też. No to może pora ruszyć głową, pokombinować? Ludzi zebrać i pomyśleć, przygotować się, poszukać. No tak, ale się nie chce pewnie, albo ludzi brakuje, albo umiejętności etc. Niektórym się chce a reszta to oleje i napiszą, że się nie da itd itp.  Samotny MS to łatwy cel dla zorganizowanej grupy, nawet 10 dominixów czy innych statków, da się.

Trochę odeszliśmy od głównego tematu, no ale mowa była o tym jednym killu, pokazali, że się dało.

x13 gratulacje za organizację, chęci, zebranie się, plan itd. Niewielu stać na to, co zresztą widać w płaczach na forum.

--- Koniec cytatu ---

Przeczytaj to co napisalem odnioslem sie do twojego tekstu ze ludzie placza na matki stojace w low-secu, wedlug mnie maja racje rozumiem ze ty uwazasz ze to jest ok. Nie wiem o co chodzi z Branch??? mowimy chyba o low-secu, czy cos sie w tym regionie ostatnio zmienilo czy tez caly czas jesto to 0.0. Ogolnie MS-y w low-secu to sa zabawki dla bogatych dzieciakow ktore nie maja jaj zeby nimi wskoczyc do 0.0 a CCP na to pozwala( a powinni ograniczyc ich mozliwosci w low-secu ) - oczywiscie to moje zdanie.

Ja caly czas utrzymuje ze MS-a bez IDIOTYCZNEGO   bledu pilota nie da sie w low-secu stracic i tyle, plus oczywisice dochodza sytuacje w stylu: pad sieci, zawal serca pilota. Uwazasz inaczej - prosze przedstaw tu jakikolwiek zarys planu tylko pamietaj gdyby ci frajerzy chcieli walczyc to by siedzieli w 0.0 a tak griefuja w low-secu bo wiedza ze tu nic im nie grozi, wiec jezeli wskoczysz na nich 10 bs-ami a oni nie maja obstawy to od razu spiernicza.

Co do ostatniego paragrafu - to :
- Czy gdzies powiedzialem ze samotna matka to nie jest latwy cel( o ile ja mozesz utrzymac w miejscu )?
- co do locala to tez idiotyzm - wpdalem do was do systemu i zobaczylem ze sie "chowacie" na posie i napisalem ze zabilbym tego waszego MS-a - nie zauwazyles w tym joke lub ironi????
wiec nie wciskaj mi tekstow ktrocyh nie powiedzialem( i nie przekrecaj ich )

Edi:
Dobra PC5  ja nie chce kurna robic z tego flama, jak juz wspomnialem "glupi tekst..." odnosil sie do czesci low-sec i ze ludzie placza. Ja uznaje ze maja do tego podstawy, chodz sam latam caly czas po low i nigdy mnie taka camp nie zjadla, ale zwroc uwage:
-zeby zdjac taka kampie potrzebujesz sporo luda( bo to trzeba szybko zabic ) wiec mowimy tu o duzym pvp corpie albo aliancie ( potrzebujemy sensownych ludzi a takich jest wszedzie malo i dodatkowo zalogowanych)

-jak juz wpsomanialem o ile facet nie jest idiota alb ktos mu nagle nie zaproponowal "threesome" to jedyne co osiagniesz to odblokowanie trasy na chwile

-natomiast jezeli to by bylo 0.0 to wystarczy grupa jak sam wspomniales 10 bs-ow + dictor i gostek ma powazne problemy - znaczaca roznica

CCP i tak bedzie musiala to kiedys zalatwic bo MS-ow przybywa i te kampy beda coraz czestsze( ale jak zawsze sie ociagaja )

Fizyk:
Hmm. Już sam nie wiem co gorsze spotkać w low secu, kampę MSa bez jaj czy kampę BSów bez jaj którym nie chce się z tym MSów powalczyć a jedynie nażekają że nie da się i nie można a jak sie da to po co przecież CCP mogłaby pozbyć się tego z low znacznie szybciej

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej