Eve Online > Wsparcie techniczne

Grafika - problem

<< < (2/5) > >>

Yagofish:
Przeinstalowałem również EVE ale problem nie zniknął - jakieś sugestie....

Skłaniam się jednak iż problem może tkwić w niekompatybilność oprogramowania EVE do Visty i najnowszych driverów...

Any suggestions?

NeX:
Całkiem prawdopodobne, że to problem aktualizacji systemu. Pobrałem ostatnie łaty do XP i okazało się przypadkiem, że na Oblivionie mam choinki zamiast normalnych obiektów. Czasem na NFS, ale też podobnie grafika padła. Oddałem kartę 7600 do kontroli, ale zdaje się, że to nie wina hardware, lecz kolejny bubel Microsoftu, który od początku swojego istnienia tylko dziurawe badziewie potrafi robić. :knuppel2:

Yagofish:
Ale jak sobie z tym poradziłeś? Zainstalowałeś starsze sterowniki?

Określenie "choinki" na ekranie nawet pasuje do tego co ja zaobserwowałem...

Czy wogóle można to jakoś rozwiązać, czy trzeba czekać na kolejną aktualizację aalbo patch?

Fizyk:
Jeśli tak to niemal napewno tak jak mówisz EVka potyka się o kompatybilność Vista<->stery<->client. Pamiętaj że gra jest przeznaczona przedewszystkim na XP a z Vistą ma tyle wspólnego ile ma z nim XPek.

NeX:
Nie poradziłem sobie, bo po prostu teraz mam inną kartę i czekam na odesłanie przez serwis mojej 7600. Jak wróci z notą o pełnej sprawności, to sprawa będzie oczywista. Na razie nie ma na sieci zbyt wielu informacji na ten temat i nie wskazano elementu przez, który psuje się grafika (głównie na nowych shaderowych grach).

P.S. Wymiana sterowników i dx9c nic nie poprawiła. Najprawdopodobniej będzie potrzebne pobranie kolejnej łaty gdy juz będzie, lub po zidentyfikowaniu problematycznej z poprzedniej instalacji - jej usunięcie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej