Eve Online > Dyskusje ogólne

Polityka CCP

<< < (8/10) > >>

Ellaine:
T2 dziala i drony sa dla maniakow perfekcjonistow, te max pareset DPS nie robi az takiej roznicy zeby spedzac cale miesiace na skillowaniu a latajac sprzetem T1 mozna go czesciej tracic bo jest tanszy :)

Normalnie jesli sie nie jest maniakiem ostatnich 5 procencikow, robi sie BSa w dwa tygodnie a recona w pare miesiecy. Strata BSa kosztuje ze 30-40 milionow (oczywiscie jesli jest sie maniakiem paru % mozna latac fitem za 300 milionow, ale ogolnie jest to marnowanie 300 milionow, godzinka AFKowania w 0.0, raz wylosują Cie na primary i do widzenia, nie ma roznicy czy fit jest super czy badziewny, czy tankujesz i czy zadajesz 500 czy 1000 DPS), recona taniego strata kosztuje wiecej.

Ergo, recon jest drozszy, trudniejszy do nauczenia i dlatego jest lepszy :)

Voulture:
To pole widzenia kerirka albi. :>
Nie szkodzi, ze skillujesz t2 statek, ale t2 fit juz jest zle? Latajmy na t1, co z tego, ze jest slaby za to tani? oja odpowiedz na takie haselka brzmi jak zawsze - lataj wiec cruzem. Albo frejka,, ta jest dopiero tania.

Zastanow sie prosze co porownujemy.

Ellaine:
E, no w sumie latam cruzem, zarabiam okolo 5 milionow tygodniowo na ratowaniu i nie stac mnie na to zeby co druga bitwe tracic BSa.

Cruzem mam 3/5 sily ognia domiego, przezywalnosc dokladnie taka sama (sytuacji kiedy moj cruz umiera, dread tez by nie przezyl) a kosztuje mnie to jakies 5 milionow. Za to zabijam skuteczniej niz domi, bo lockuje szybciej, wiec 2/3 killi ktore nigdy by sie BSowi nie udalo, mi wychodzi. I nie musze sie martwic ze zgine, bo mam w hangarze 7 zapasowych. Cruzy T1 FTW! :)

BSy mam wyszkolone od dawna na 5 a zeby wyszkolic recony to jeszcze pewnie ze 2 lata miną, ergo, recony sa trudniejsze :)

Khan Soriano:

--- Cytat: Albi w Sierpień 06, 2007, 14:03:06 ---T2 dziala i drony sa dla maniakow perfekcjonistow, te max pareset DPS nie robi az takiej roznicy zeby spedzac cale miesiace na skillowaniu a latajac sprzetem T1 mozna go czesciej tracic bo jest tanszy :)

Normalnie jesli sie nie jest maniakiem ostatnich 5 procencikow, robi sie BSa w dwa tygodnie a recona w pare miesiecy. Strata BSa kosztuje ze 30-40 milionow (oczywiscie jesli jest sie maniakiem paru % mozna latac fitem za 300 milionow, ale ogolnie jest to marnowanie 300 milionow, godzinka AFKowania w 0.0, raz wylosują Cie na primary i do widzenia, nie ma roznicy czy fit jest super czy badziewny, czy tankujesz i czy zadajesz 500 czy 1000 DPS), recona taniego strata kosztuje wiecej.

Ergo, recon jest drozszy, trudniejszy do nauczenia i dlatego jest lepszy :)

--- Koniec cytatu ---
Zartujesz czy kpisz?

Wiesz co mi moze twoj dwutygodniowy pilot BSa?? Wsiadam w cruza i go masakruje. Tak jak ci napisal Voulture, skoro wsiadasz do statku z zalozeniem, ze chcesz go stracic i nie plakac nad strata to po co wogole nim latasz? Chcialbys byc w gangu swoim BSem za 150m (nic ekstrawaganckiego po prostu dobry fit) z kims kto kieruje sie zasada 'latam tanim bo mi zal dupe sciska jak trace'??? Ja niespecjalnie...

Argument o ostatnich 5% procencikach tez do mnie przemawia, bo takich skilli jest masa i sumujac te procenciki albo niebezposrednie bonusy (np. wiekszy zasieg ktory przeklada sie, w malym ale zawsze, stopniu na dps) to robi sie z tego wlasnie ta roznica 500, a 1000 dps. Jezeli rzeczywiscie uwazasz, ze to jest malo to naprawde nie mamy o czym dyskutowac.

Walka flot i primary o ktorym mowisz to inna bajka, myslalem ze chodzi nam o dyskusje o 1vs1 albo maksymalnie w malych gangach, w takiej sytuacji tez uwazasz ze dostane primary i 'do widzenia'? Bo ja mysle ze to raczej ty ze swoim 2tygodniowym tankiem wyparujesz pod ogniem wrogiego supportu :P

Kaira Voux:
Uczepiliście sie tych skili - ire jak bsy na 5 to i recony na 5 a nie tylko cruzy...
Khan nie wiem co chcesz od armor tanku na cursie i pilgrimie - jak chcesz maksować to dolicz 4 kompensacje, drony interfacing na 5, a do cursa jeszcze kupe skili w mislach można żeby był super,,,,

Po drugie porównanie cursa vs geddon jest mało miarodajne - zrób porównanie curse vs domi, gdzie dominik też swego rodzaju przegięty ship a jednak tani, skiluje swój dps szybciej i szanse ma zupełnie inne - rzekłbym zależące już od konfiguracji fitów i doświadczenia pilotów.... Zresztą z tymi bsami to nigdy nie było jakoś super różowo bo bez wyssania capa to 5 med dron wiekszosc bsow tankuje a pilgrim ssie z zasiegu large nosów...

A to że każdy statek ma być wyspecjalizowany to bzdura - żadnych shipów dla solo piratów i latajmy w gangach co najmniej 8... Nie wszyscy są zwolennikami latania w coraz wiekszych grupach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej