Eve Online > Dyskusje ogólne

Polityka CCP

<< < (7/10) > >>

Ellaine:
HACe nie sa szczegolnie specjalizowane, sluza poprostu do zabijania.
U Gallente akurat oba HACe biją bardzo mocno, np porownujac Ishtara z Domim, oba maja te sama sile ognia (5 ogrów), tylko ze Ishtar jest zwrotniejszy, czyli zasadniczo w walce ma wieksze szanse na ucieczke kiedy trzeba uciec, atak kiedy trzeba atakowac itd itp. No mocniejszy jest i tyle.
Deimos tez jest niczego sobie.
Vagabond tez zjada wszystkich na sniadanie, a jesli kogos nie zjada, to Vagabondowi 10 razy latwiej ucieknie niz jego statystyczny przeciwnik.

W skrocie, T2 cruzom jest duzo latwiej wybierac walki niz BSom i to czyni je mocniejszymi nawet jesli zadaja czasem pare % obrazen mniej.

Goomich:

--- Cytat: Albi w Sierpień 06, 2007, 12:32:39 ---HACe nie sa szczegolnie specjalizowane, sluza poprostu do zabijania.

--- Koniec cytatu ---

Są wyspecjalizowane w zabijaniu, tak jak sama nazwa wskazuje.

Khan Soriano:
Wymagania skillowe do reconow to kolejny mit tej gry, ktory bierze sie z niewiedzy i zaraz postaram sie go obalic:

Przykladowa postacia jest moj alt do transportu, ktory raptem ma mozliwosc uzywania paru podstawowych modow i indusow gallente. Tegoz alta bede EVE Monem przygotowywal do obslugi Curse (przedmiot naszej dyskusji) i Geddona razem z typowymi fitami do nich (niezlymi w obu wypadkach). Alt nie ma learningow, ani impli wiec nie sugerowalbym sie czasem w jakim osiaga te statki ale roznicami  pomiedzy nimi.

Mowie oczywiscie o obecnej mechanice gry, zmiany z SISI beda jak beda i nikt tak naprawde nie wie jak to bedzie wygladac.

Licze tylko rzeczy specyficzne dla danego statku tj. pomijam navigation (bo oba musza miec to zrobione niezle zeby moc cos zdzialac), tackle, rigi itp.

Curse - 219d 13h 58m = Taki pilot polata sobie z reconami na lvl 4, dampami niemal wymaxowanymi (lvl 4 obu skilli), dronami t2 (lvl 2), medium nosami t1 (t2 maja za duze wymaganie grida i cpu) i wsadzi sobie t2 extendera. Armor tank i cap skills pomijam bo nie sa potrzebne na tym setupie. Armor tank na 4 medach to zart, a recharge nikomu nie jest potrzebny na statku z taka NOSing power.

Tak zrobionym statkiem mozna jechac wiekszosc BSow solo ale wg. paru osob to jest ok bo ten statek jest skill intensive i jego totalne przegiecie jest uzasadnione ??? No to zobaczmy BSa:

Geddon - 510d 11h 42m = Taki pilot ma 4lvl BSa, T2 heavy, T2 dzialka, Cap skills na 4lvl oraz armor tank t2 z kompensacjami na lvl 4 (sam tank na lvl 4).

Jakies pytania??

Nie chce slyszec zadnych glosow nt. tego, ze 'po co mi drony t2, po co mi t2 dzialka', bo to w moich oczach dyskredytuje ta osobe w dyskusji >:(. Latanie BSem bez dzialek t2 jest debilizmem, a brak heavy t2 oznacza znaczacy spadek dps (dzieki temu z 600-700 mozna wskoczyc na 1000).

Mial byc dobry pilot Geddona i Cursa, oto ich macie. 2x ciezej zrobic Geddona niz Curse!!! Co najlepsze, w walce 1on1 obu tych statkow z tymi pilotami, nie postawilbym na Geddona zlamanego grosza. Latac po 0.0 tez bym wolal w Curse bo znacznie latwiej mu uciec od jakiegokolwiek gatecampa, a w razie walki niekorzystnej dla siebie wlaczamy dampy, nosy i spieprzamy na mwd. To nie jest przegiety statek??

vulor:

--- Cytat: Khan Soriano w Sierpień 06, 2007, 13:43:19 ---Przykladowa postacia jest moj alt do transportu, ktory raptem ma mozliwosc uzywania paru podstawowych modow i indusow gallente. Tegoz alta bede EVE Monem przygotowywal do obslugi Curse (przedmiot naszej dyskusji) i Geddona razem z typowymi fitami do nich (niezlymi w obu wypadkach). Alt nie ma learningow, ani impli wiec nie sugerowalbym sie czasem w jakim osiaga te statki ale roznicami  pomiedzy nimi.

--- Koniec cytatu ---

Kurwa Khan, ty to sie w robocie opierdalasz  ;D ;D

Xarthias:
Ja właśnie liczyłem mojego matarskiego alta i wyszło mi podobnie. Dobre wyskillowanie bsa zajmuje ponad 1/3 więcej czasu niż recona. Różnica trochę mniejsza niż u Khana, bo ja jeszcze trochę gunnery policzyłem dla recona. Podobnie sprawa ma się z hacami (tu nawet trochę mniej czasu) i commandami (różnica około 20%). I generalnie tak powinno być. Z jedną różnicą - bs powinien w 1:1 być co najmniej równym przeciwnikiem dla commanda, dla mniejszych statków powinien być trudnym do skasowania, a niestety nie do końca tak jest.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej