Eve Online > Dyskusje ogólne
Najpierw powoli jak żółw ociężale Ruszyła maszyna po szynach ospale.
Ellaine:
Staty na screenie to 2.5m ship maintenance i 50k corp hangar, czyli 5 razy wiecej niz carrier w obu przypadkach. 9 Iteonow V, czyli 348k ladownosci :(
4 lata swietlne skoku.
Trenowanie BS 5, carrierow, fighterow i calej reszty tego syfu to zmarnowany czas i pieniadze, bo nagle wprowadzaja statek ktory jest 9 razy lepszy a kosztuje tyle samo :'(
Zaraz sprzedam swojego beznadziejnego Thanatosa i kupie sobie BPO nowego super uber wymiatajacego nad-haulera.
Goomich:
--- Cytat: Albi w Sierpień 03, 2007, 13:35:54 ---Staty na screenie to 2.5m ship maintenance i 50k corp hangar, czyli 5 razy wiecej niz carrier w obu przypadkach. 9 Iteonow V, czyli 348k ladownosci :(
4 lata swietlne skoku.
--- Koniec cytatu ---
Khem, to są ciągle atrybuty Nyksa. :P
Ale jak ciągle się upierasz, to mogę odkupić twojego przestarzałego Thanatosa, za powiedzmy 200M. :P
Ellaine:
Nie no dobra, pohandluje w Thanatosie do poki mi sie nie zrobia skille na prawdziwą ciężarówę :)
Fizyk:
Witam.
Hmm. Posiadanie Thanatosa czy Nyxa powinno obligowac do czegoś innego niż latanie z głębokiego 0.0 do imperium i z powrotem i robienie na tym ogromnej kaski. Dla tego Albi wreszcie będziemy mieli to o co chodziło od początku: Carrier, matka wrócą na pole bitwy a na empire runy będzie kapital dedykowany w tym własnie celu. Czyli wszystko jak najbardziej ok.
p.s. Co niektórzy pewnie będą musieli jakoś gęściej poustawiać swoje cynoposy ale jak zawsze to tylko kwestia organizacji.
Pozdrawiam
Yogos:
Pojawienie się tego stateczku w grze zmieni sporo.
Kopanie to jedno ale on znakomicie ułatwi i obniży koszty logistyki 0.0 -> empire.
Konsekwencje ?
Wg mnie np. możliwy spadek cen t2 bo łatwiej i taniej będzie komponenty z moonow z 0.0 przywieźć.
Czy makrominerzy stracą ?
Byłbym z tym ostrożny. Jeżeli ten ship będzie mógł przenieść 350k m3 cargo to jest to 35 mln trytu np.
A to najczęściej kluczowy materiał który boli w produkcji w 0.0. W dronkowie jest w ogóle kaplica z tym. U guristasów loot tak pfujowy że płakać się chce ...
Sanshe to było coś :)
Zatem może się zdażyć że ludzie będą skupować lowendowe minsy w empire i wozić je do 0.0 bo nawet z kosztem transportu się bedzie opłacać... I wtedy ceny w empire do góry pójdą. A jeżeli tego behemota nie będzie można w hi secu produkować to już wogóle.
Czy dobrze że wyszedł ? Ja myślę że tak, bo da dużo funu grupując ludzi różnej profesji.
Węsze duże operacje wydobywcze w których stado ludzi w barach czyści całe paski a taki capital kompresuje minsy i wrzuca je do cargo swojego po czym skokiem pokonuje 10-15 jumpów na mapie do stacji z rafinerią ;)
A z boku osłona żeby ktoś przypadkiem nie pozamiatał takiego bydlaka.
Wreszcze coś dla górników bo zaczynałem uważać że minerzy to dopiero są znerfowani i mają przejebane do kwadratu :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej