Eve Online > Dyskusje ogólne

Co jest super vs czego wam brakuje w Eve

<< < (5/9) > >>

toster:
dzieki za info, bedziemy brali pod uwage :)
Ale widze ze narazie same minusy wypisujecie :) Moze dla odmiany kilka plusow :P

MightyBaz:
bartek
plusy beda jak zrobicie cos z minusami  :smitten:

Xarthias:

--- Cytat: Bartłomiej Żarnowski w Lipiec 30, 2007, 10:06:17 ---dzieki za info, bedziemy brali pod uwage :)
Ale widze ze narazie same minusy wypisujecie :) Moze dla odmiany kilka plusow :P

--- Koniec cytatu ---
Na plus jest wszystko inne :P

Assari:
Mnie brakuje 2 rzeczy. Jedna jest bardzo kontrowersyjna ale wydaje mi się, ze mogłaby się obronić biorąc pod uwage tło fabularne EVE. Chodzi mi o coś analogicznego do standingu. Kiedy zyskuje standing do Matarów i/lub Galente tracę go do Amarr i Caldari - wiadomo. Mogłoby być coś podobnego ale dotyczącego shipów i skilli bojowych. Chodzi mi o np. dodatkowe skille dające... +2% na lvl np. do parametrów jakiegoś shipa danej nacji jednoczesnie odejmującego -2% na lvl do parametrów shipa nacji przeciwnej według tła fabularnego. Przykład, sklii dający +2% na lvl do ffregat Matarskich odejmowałby automatycznie -2% do fregat Amarrów. Czy +2% do projectile canon dawałby -2% do laserów, szczegóły możnaby dograć. zmuszaloby to do większego utorzsamiania sie z wybraną nacją a jednocześnie uniemoozliwiało bycie Uber we wszystkim po jakimś czasie.

Druga rzecz. Brakuje mi czegoś co nazwałbym "gangami NPC" Chodzi mi o copś w rodzaju eventów ale na duzo mniejsza skalę. A jednocześnie coś co odbiegałoby "od normy". Przykład: Wiadomo np. że w lo-sec 0.3 - 0.2 możeby spotkac max BC NPCowego. z gdyby tak..... raz na... nie wiem 10k respawnów (liczba z księżyca) ;) pojawiał się spawn np. 3-4 BS + 3-4BC + 3-4 frejki czy destroyery POLUJĄCY na gracza. Czyli gracz jest na belcie skonczył bić NPC zbiera z nich loot czy salvaguje wraki a tu nagle.... na 50km od niego wychodzi z warpa taki gang i ognia...  :o  :)
Albo raz na .. ileśtam.... przypadków, gang NPC (być może z capitalami w składzi) atakuje jakiegoś POSa graczy.
Albo atakuje przy gateach. Wiadomo że w low-sec i 0.0 NPC pojawiają się przy gateach ale chodzi mi o sytuacje typu 2-3 graczy wisi przy gate i czeka żeby kogoś ustrzelić a tu... pojawia sie gang 10+ lub 5+ (zależy od shipów) NPCów i od razu bez ceregieli ognia do kamperów  ;D Gangi powinny byc na tyle silne zeby 1 gracz nie miał szans na wygrana i musiał uciekać. Dopiero w sytuacji natknięcia sie na gang w kilkuosobowym składzie byłaby szansa na wygraną. Oczywiscie w takim NPC gangu mogłyby być rarowe NPC czy dropowane jakieś frakcyjne itemki.

Ellaine:
Jak rozumiem to pytanie dotyczy interfejsu mimo ze nie jest to powiedziane w tytule.

A jak naucze sie jezdzic lepiej mercedesem, to wcale nie znaczy, ze bede gorzej jezdzic toyota ;) Szczegolnie jesli  za moja nauke odpowiada sztuczna inteligencja ktora programuje nanoboty zeby zmienialy mi synapsy w mozgu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej