Eve Online > Dyskusje ogólne
Moa vs Caracal
Kamoris:
karas -> drake -> raven jesli chodzi o misje co do pvp to roznie ztym bywa.
Voulture:
Wuzel - nie wiem czy zauważyłeś i w ogóle przeczytałeś co pisałem, czy zauważyłes coś takiego jak temat i czy tylko tak sobie pisałeś; ale wyrażnie odwołałem się do misjonarstwa, gdzie póki co caldari wydaje sie jednym z najrozsądniejszych pozycji. Zarówno Caracal jak i Drake maja swietny stosunek wydajnosci do ceny i skoro kolega juz zaczal je trenowac nie widze sensu pzrerzucania sie na sile na gallente. Jesli chodzi o pvp to masz racje, ale tlyko czesciowo. Jesli mowisz o solo pvp, to owszem, gallente sa swietni - vexor jest jednym z najsiliejszych cruzow, dalej uber myrmidon itd. Jesli o latanie w sporych gangach, to nie jest to juz takie oczywiste - crow jako jeden z najlepszych cepow i statki o dobrym tanku i znosnym dpsie, oczywiscie gdy nie wklada sie ani scr ani weba i wychodzi zalozenie, ze od tego jest support. Missilki wbrew wszechobecnemu pogladowi na close trafiaja prawie instant i zadaja full dmg na kazda odleglosc. W gangach zanim te twoje wypasione ogry t2 doleca pzreciwnikowi konczy sie struktura. Nie narzucajcie nikomu swoich "racji", kazdy ma grac jak lubi i chce a nie tak, jak uwazaja wszyscy.
wuzel:
--- Cytat: Zbulu w Maj 26, 2007, 19:22:45 ---Może niedługo zaczne się bawić w pvp więc możecie napisać który się lepiej sprawdza w tej dziedzinie...
--- Koniec cytatu ---
Odpowiadałem na tą część posta...
A co do narzucania zdania... Twój ostatni post to co niby jest? Każda pliszka swój ogonek chwali?
Nie przeczę, w gangu caldari sprawdzają się równie dobrze jak inni... Ale to co Ty piszesz to uzależnianie się od tego gangu... Poza tym, w małych gangach, lepiej być zależnym od własnego scrambla.
Wszystko więc zależy od tego co kolega planuje, co chce skillować, jaki typ grania mu odpowiada itd...
A co do tego insta na close przy rakietkach. Zdecyduj się może. Piszesz że na close rakietki zadają prawie insta, a potem, że drony zanim dolecą to cel na strukturze jest. Też na close??? Używałeś kiedyś dron, czy to Twoja wersja "nie narzucania zdania" i obiektywnego przedstawiania faktów?
:2funny: :2funny: :2funny:
A może nie lubisz po prostu gallente jako typowy caldari :P i gdybym powiedzial zamiast Vexor - arbitrator, stabber czy rupture to by nie było tematu?
:2funny:
Kamoris:
Wuzel czytaj ze zrozumieniem. Co innego close a co
innego pukanie w ganagch duzych ;)
wuzel:
Wiem co napisał.
Chodzi o fakt porównywania czasu zadawania dmg misslami na close a dronami na long i wyciąganie z tego wniosku, że jednak missile lepsze. Bądźmy obiektywni co?
No i jeszcze jedna sprawa - drony nie są tak podatne na ew jak inne bronie - a to w pvp zaleta.
I żeby nie było - vexor to był przykład a wy się czepnęliście tych biednych dronek :2funny:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej