Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z płatnością - karty Visa
poconick2:
Witam,
Jeżeli ktoś ma kartę Visa Electron lub inną Visę to najprawdopodobniej nie będzie w stanie zapłacić za cokolwiek na stronie EVE-ONLINE (np. transfer chara, wykupienie subskrypcji). Sam używam Visy Electron, próbowałem już 5 różnych kart włącznie z Visą Classic i żadna nie działa. Pojawia się błąd : REQUEST 1489982 UNKNOWN VALUE XX FOR ATTRIBUTE COUNTRYCODE
Jeżeli ktoś ma/wie które karty działają na E-O proszę tutaj się wpisać. Sam poszukuję pilnie osoby, która mogłaby pomóc mi w transferze postaci, oczywiście nie za darmo.
Pozdrawiam
Goomich:
Karta z Inteligo.
Ellaine:
Visa electron z zaozenia nie dziala w internecie bo jest karta platnicza a nie kredytowa. Zeby mi dzialaly platnosci w internecie musialem zamowic w mBanku eKarte, ktora jest czysto wirtualna (nie ma paska magnetycznego, jest kawalkiem plastiku ktory rownie dobrze moglby istniec w formie zanotowanych na kartce danych) i jest karta kredytowa w sensie technologii platnosci w internecie.
Xarthias:
Po pierwsze CCP dopuszcza użycie Visy Electron.
Po drugie - w powyższym przypadku sprawdzałem dwoma kartami Visa Classic (czyli zwykłe CC) i nie z intelligo. Jedna była z mBanku, druga z Lukasa.
Po trzecie, dałem cynk Orbisowi i dowiedziałem się, że bywają problemy z kartami z niektórych krajów - chodzi o ten Countrycode. Podobno pracują nad tym.
Aha, i jeszcze jedna nowość, która wyszła podczas prób powyższych kart. Jeśli płacisz GTC, a potem chcesz zmienić na CC, poczekaj aż upłynie ważność konta. Jeśli przedłużysz wcześniej stracisz te dni z TC, które jeszcze zostały.
Trybiq:
Bank slaski ma cos takiego jak eKarta, ona wyglada troche inaczej( nie prostokat) ale jest to VISA wlasnie do tranzakcji internetowych. Dziala za zasadzie wlasnego konta. Dziala bo mam taka tak samo jak karta kredytowa ale to jest wiadome :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej