Eve Online > Wsparcie techniczne
Sprzęt pod evke.
Kalressin:
Ja gralem przez pewnien(dlugi) czas na Celronie 2 GHz Geforce 2 64m i uwaga:
256 mb ramu :uglystupid2: :2funny:
I dawalo sie grac. ;) Bo innego wyboru nie bylo :P
Komfort = 0
Misje lvl 4 w empire = samobujstwo. (lag na wlocie po pare min )
Ustawienia graficzne = mininum
W 0.0 zeby bylo smieszniej dawalo sie spokojnie grac. ??? Wogule lagi w 0.0 byly male albo nawet zadne. Pewnie chodzi o ilosc obiektow w przestrzeni. Jedyne co to zwykle sie wloklem za gangiem troche z tylu bo session change na bramie troche sie ladowaly :P Ale FC byl zawsze uprzedzony zeby w razie czego nie narazal gangu dla jednego takiego wariata, ktory sie upiera leciec na pvp na sprzecie o mocy tostera. Nawet zdarzalo mi sie jako tacklerowi zlapac kogos jako pierwszemu.
Koszt takiego sprzetu = 5 paczek zapalek
Czy polecam grac na czyms takim?
NIE!!!!
Do empire wogule nie wlatywalem jak nie musialem :)
Blutbart:
Niedrogi sprzęt?
W tej chwili tani (chociaż cen nie znam aktualnych) i na takim gram:
GF6600GT
1GB RAM
Athlon 64 2600+ 1.6 GHz
Reszta peryferiów to 2XHDD 80GB (akurat tak wyszło)
Działa nieźle, fakt rozdziałki kosmicznej nie wrzucę, ale działa i wszystko widzę:D
Najśmieszniejsze jest to że na płycie mam zintegrowaną grafę NVidii 6100 chyba.... i na niej też EVE sprawdzałem - działa, chociaż nie polecam.
korpusz:
Najslabszy:
Sempron 2400
256 RAM
Riva TNT
EVE sie wlaczylo jako tako ;)
Celeron 2,4
256 RAM
Grafika Intel (jakis smiec)
EVE sie wlaczyla i nawet udalo mi sie wlaczyc skilla. Super tylko dlaczego to trwalo pol godziny ;)
Xarthias:
Ja gram na celeronie 1,6, grafa intel950 (zintegrowana do 128mb) i 512 ramu. Laptop. Nie narzekam, chociaż czasem trochę przycinało, ale po wsadzeniu dodatkowego ramu przestało. Przy 1GB już gra się komfortowo, chociaż zero efektów i minimum szczegółów grafiki.
Yabushido:
najslabszy :
pentium III 750mzh
256 SDRAM
GeForce II 100/200
Poltora roku temu dalo sie na tym grac w miare normalnie, teraz z kazdym kolejnym patchem jest coraz gorzej.
FPSy:
Na stacji : 20/30
Pod stacja : 8-12
W warpie : 12-20
W POSie 4 - 8
W stresie schodzi nawet do 0,3
obecny:
Athlon 3.0+ (1800@2400)
512 DDR (poluje na druga kostke)
Radeon 9800 Pro
Troche malo RAMu i za slabe HDD. Grafika przy max detalach i efektach niedostaje nawet zadyszki... ale nadal gra bez dzwieku, odpalonych programow w tle, i na jednym koncie naraz ;]
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej