Eve Online > Dyskusje ogólne

Capital - jaka to klasa

(1/7) > >>

Ichneumon:
tak z ciekawosci , co to do cholery jest liniowiec ?? mozecie nie spolszczac nazw bo potem nie wiadomo o co chodzi ?

Wydzieliłem z wątku o Capitalach w >0.4
X.

Goomich:
Za Wikipedią:
Statek pasażerski pływający według rozkładu na określonej linii żeglugowej. Zwykle nazywano tak duże statki pasażerskie, pływające przez oceany (transatlantyki).

;D

Dormio:

--- Cytat: Mona X w Luty 28, 2007, 12:31:33 ---Za Wikipedią:
Statek pasażerski pływający według rozkładu na określonej linii żeglugowej. Zwykle nazywano tak duże statki pasażerskie, pływające przez oceany (transatlantyki).

--- Koniec cytatu ---
Ewidentna manipulacja... w wiki znajdziesz co najmniej 3 definicje, a Twoja jest jedną z nich (pierwszą). Trafniejszą jest druga.

Xarthias:
Może gdyby zamiast capital ship używać nazwy ship of the line byłoby to jaśniejsze :)
Sama nazwa w tej chwili (w eve także) nie ma już wiele wspólnego z taktyką stosowaną przez okręty, ale tradycja w marynarce rzecz święta i okręty liniowe pozostały liniowymi... A jakiegoś zgrabnego tłumaczenia capital ship (niejako równoważnika ship of the line) nie bardzo udaje mi się znaleźć :)

korpusz:
Sorki za kontynuacje offtopa ale najbardziej pasuje okręt flagowy lub statek flagowy aczkolwiek można przyjąć, że statkami nazywamy jednostki mniejszych rozmiarów i o mniejszym znaczeniu strategicznym/propagandowym, a okrętami jednostki z rodziny Capital Ships.

To moje zdanie i może/nie musi być błędne bo się nie znam i dla mnie akórat w tym momencie takie nazewnictwo jest logiczne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej