Eve Online > Dyskusje ogólne
Invention
Dormio:
Zaglądaliście w ten wątek ?
Uważny spostrzeże, że BPC 100 runs dodaje 3 runy do BPC T2... Teoretycznie dla BPO dającego BPC 1500 runs (np. dronki) uzyskujemy teoretycznie dodatkowo 90 runs.
Jeśli dodać do tego bazowe 4... zbliża się to do wyniku jaki wg mnie jest max na inwencji.
--- Cytuj ---I used a Small Armor Repairer blueprint, War Strategon as decryptor (increases success rate), and Small Accommodation Armor Repairer as meta-item. No ME/PE on the BPC.
1-run tech 1 BPC = 4-run tech 2 BPC (4 success out of 5)
100-run tech 1 BPC = 7-run tech 2 BPC (3 success out of 5)
200-run tech 1 BPC = 10-run tech 2 BPC (4 success out of 5)
--- Koniec cytatu ---
LosBekoczoS:
Dormio ale trzeba pamietac iz kazdy rodzaj modu ma okreslona ilosc max copy runs :D z tego co pamietam dla gunow i dla np mvd jest to wlasnie liczba 300 dla szipow chyba 15 itp.
Btw chyba sie nieda inventowac amo i dronek?? czy to moze daj boze zmieniono w tym 1.4 paczu?
Mick:
--- Cytat: Dormio w Marzec 30, 2007, 09:36:49 ---Zaglądaliście w ten wątek ?
Uważny spostrzeże, że BPC 100 runs dodaje 3 runy do BPC T2... Teoretycznie dla BPO dającego BPC 1500 runs (np. dronki) uzyskujemy teoretycznie dodatkowo 90 runs.
--- Koniec cytatu ---
Oj gdyby to była prawda, niestety tak nie jest - robię invention zawsze z max run bpc i najwięcej uzyskałem z decryptorem który ma +9 do run. Wyszło BPC t2 19 run. Zazwyczaj używam , Installation Guide który ma +4 do ilości runów (sory głupio się używa słowa run) i wszystkie udane invention jobs dały t2 BPC 14 run. Z czego wypływa wniosek, że w invention podstawowo udaje się uzyskać 10 run bpc + modyfikatory +/- 1~2 run.
Ostatnie Invention
7 x 425mm Ralgun, max run, ME=100 + Installaation Guide + 425mm Compressed
Sukces 3/7 wszystkie tak samo 14run,-7ME, -2PE.
Dormio:
Osobiście nie bawię się inwencją bo mam za dużo innych spraw na głowie, ale z tego co różni ludzie wypisują (wierzyć im czy nie - to osobna kwestia) na forumach to faktycznie wynika, że w większości wypadków max to około 15-20 runs.
--- Cytat: LosBekoczoS w Marzec 30, 2007, 10:07:12 ---Dormio ale trzeba pamietac iz kazdy rodzaj modu ma okreslona ilosc max copy runs :D z tego co pamietam dla gunow i dla np mvd jest to wlasnie liczba 300 dla szipow chyba 15 itp.
Btw chyba sie nieda inventowac amo i dronek?? czy to moze daj boze zmieniono w tym 1.4 paczu?
--- Koniec cytatu ---
Pamiętam o tym, pewnie proporcjonalnie to wychodzi. O ile mi wiadomo nie da się amo i dronek jeszcze.
--- Cytat: meen w Marzec 30, 2007, 12:39:27 ---Oj gdyby to była prawda, niestety tak nie jest - robię invention zawsze z max run bpc i najwięcej uzyskałem z decryptorem który ma +9 do run. Wyszło BPC t2 19 run. Zazwyczaj używam , Installation Guide który ma +4 do ilości runów (sory głupio się używa słowa run) i wszystkie udane invention jobs dały t2 BPC 14 run. Z czego wypływa wniosek, że w invention podstawowo udaje się uzyskać 10 run bpc + modyfikatory +/- 1~2 run.
--- Koniec cytatu ---
Zasadniczo jest to zgodne z tym co inni pokazują, ale... jest kilka osób które uzyskały 19 runs (we wskazanym przeze mnie wątku jest co najmniej 1)... Nie wiem może da się jednak więcej ?
Jeśli zaś chodzi o statki to pojawiło się ostatnio kilka ofert WTS na BPC z ujemnymi wartościami ME i PL - IMHO to dowód na to, że da się inwentować statki, a co ciekawe pokazały ilość 4-5szt (2 ostanio sprawdzane przeze mnie oferty - Crow i coś innego).
Tomash Kovahlsky:
--- Cytat: Dormio w Marzec 30, 2007, 14:32:54 ---Jeśli zaś chodzi o statki to pojawiło się ostatnio kilka ofert WTS na BPC z ujemnymi wartościami ME i PL - IMHO to dowód na to, że da się inwentować statki, a co ciekawe pokazały ilość 4-5szt (2 ostanio sprawdzane przeze mnie oferty - Crow i coś innego).
--- Koniec cytatu ---
Ja sam kupilem w Jita BPC (niestety tylko 1run) na Vagabond'a z ME -4 i PE tez ujemne (nie pamietam ile).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej