Eve Online > Dyskusje ogólne

Invention

<< < (9/34) > >>

Ezachiel:
Moje experimentaru  ;D

Cargo Expander ME 71, PE 0 + skille lv 1 + tech I item = 10 run
Warp Disruptor ME 20, Pe 10 + skille lv 3 + initiated harmonic disruptor + decyrptor 1,1 szansy +1 run
1/4 próby - fail
2/4 proby [ bez decyrpotra ] robi sie.

Wojak:
Eh widzę że mój wpis troszkę nameszał więc śpieszę wyjaśnić co miałem na myśli

Otóz kiedyś być może na tym forum ( nie karzcie mi szukać topicu ) spotkałem się, na zarzut że bodajże datacory/decryptory sa drogie, z tezą że wystarczy je samemu poszukać wtedy staną się tańsze. To właśnie uważam za pomyłkę. Załóżmy że mamy jednolity rynek i ceny ustabilizowane na poziomie na którym mamy taką płynność gdzie każda ilość dekryptorów wystawionych na sprzedaż znajduje swoich nabywców. W tedy nie ważne czy zdowbywasz je samemu czy kupujesz na rynku ich wartość dla ciebie jako dla człowieka prowadzącego inwencję jest taka sama i odpowiada idealnie cenie na markecie. Nie jest istotne tutaj w jaki sposób zostały zdobyte poświecając je tak czy inaczej tracisz te miliony które mógłbyś zdobyć sprzedając je ( nie ma znaczenia czy coś przybyło czy nie na wallecie bo stratę w majątku i tak ponosisz ). To jest sens mojego posta. W tym przypadku cena na markecie to po prostu wartość dekryptora i nie ma najmniejszego wpływu na nią ilość NPCów zabitych po drodze.

Rację ma też Voulture, z tym że jego post tak naprawdę nie odnosi się w żaden sposób do mojego bo mówi o opłacalności samego szukania dekryptorów a nie o ich cenie. Zgadzam się, istotne jest czy lepiej zająć się kopaniem czy szukaniem całego stuffu do inwencji samemu. Zakładałem optymistycznie że każdy średniointeligentny gracz EVE i tak wybierze najbardziej optymalną dla niego drogę do bogactwa.

p.s. Tak czytam tego twojego ( Voulture ) posta i wsumie wydaje mi się ze o tym samym pisaliśmy a przynajmniej o tym samym myśleliśmy

Pozdrawiam

Voulture:
NIe wykluczam tego, może sie po prostu nawzajem nie zrozumielismy do końca, albo to ja jestem ślepy ;]

Wojak:
Heh to moja pierwsza inwencja ale wyszło czy może nie wyszło mi tak:

350mm Railgun blueprint
100 ML 300 RUN 100PL                         
Datacores-Mechanical engineeringx3(6,75m)lvl2
Electromagnetic Physicsx3 (0,5 )lvl5
350mm Prototype I Gauss Gun
Caldari Encryption Metods lvl1
 ==> BPC t2 : -4ML 3RUN -4PL

425 railgun I blueprint
270ML 300RUN 40PL
Electromagnetic Physicsx3 (0,5 )lvl5
425mm "Scout" I Accelerator Cannon
==>Sadly you were unable to produce anything of value in this job. You've got a good feel for this job, even if nothing of value came out of it this time.

425 railgun I blueprint
100ML 300RUN 100PL
Electromagnetic Physicsx3(0,5 )lvl5
425mm Carbide Railgun I
==> taka sama lipa

425 railgun I blueprint
30ML 15RUN 0PL
Electromagnetic Physicsx3(0,5 )lvl5
425mm compressed Coil Gun I
==> No i znowu to samo

Czyli jednym słowem lipa. Wsumie jakoś nie przykładałem się do tej inwencji ( a do czegu tu niby było się przykładać ) a zrobiłem ją tylko dlatego żeby zdążyć przed świętami. dlatego żadnego kombinowania z szukaniem datacorów czy najtańszych wersji itemków i celowo starałem się wybierać najdroższe zeby zobaczyć co i jak. Myślałem że będzie lepiej.

LosBekoczoS:
Wojak koniecznie podciagni caladari encryption do minimum lvl4

Wyniki z wczoraj

1mn mvd
Advanced Theories - decryptor

wyszlo 11 run me-6 PE1

Skile
Minmatar enccry lvl 4
Rocket lvl 4
molecular lvl 4

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości